Spaghetti con i cuori eduli
Laat u vooral niets wijs maken. Ik heb al heel wat restaurants in Nederland gezien met “Spaghetti alle vongole” op de kaart. En wat serveren ze? Spaghetti met kokkels. Ik snap ze wel; – kokkels zijn ook heel erg lekker en stukken goedkoper. Dus dacht ik – we zetten gewoon het recept van “Spaghetti con i cuori eduli” apart online! Net zo eenvoudig, minstens zo lekker en voordeliger:) En ja hoor, ook in Italië worden ze wel eens gegeten.
Kokkels, net als vongole, bevatten soms afvalstoffen die er beter even uit kunnen. Het is daarom van verstandig ze minstens 4 uur in zout water (het beste is gewoon zeewater, maar dat moet je maar net hebben) te laten staan. Wanneer u ze in een pan of bak met water doet zullen de schelpen zich sluiten. Degene die openblijven zijn naar waarschijnlijkheid dood. Verwijder deze.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!