Een supermethode voor echte bbq-fanaten
De bekende Amerikaanse 3-2-1-methode van spareribs bereiden is gebaseerd op een snit van spareribs die wij in Europa niet of nauwelijks kennen. De cijfers geven het aantal uren weer dat de bereiding duurt: eerst 3, dan 2, dan 1 uur. Aangezien op onze markt spareribs dunner zijn dan de Amerikaanse variant (die van ons noemen ze daar baby back ribs) kunnen we volstaan met 3 uur, gevolgd door tweemaal 1 uur. Bij ons zou de methode dus eigenlijk 3-1-1 moeten heten. U bent hier dan toch nog lang genoeg mee bezig dus neem uw tijd. Is het alle moeite waard? Nou en of!
Kruid ze vervolgens met onze vermaarde Meerdanvlees.nl vleeskruidenmix of kies uw eigen dry rub. Verpak de spareribs in huishoudfolie en laat de rub een uurtje intrekken. Steek ondertussen uw barbecue aan. Hou de BBQ op lage temperatuur. Zo’n 110 graden is voldoende. Gebruik indirect vuur, dus leg uw houtskool aan de randen van de BBQ, niet onder het vlees.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Dank u wel voor deze TOPSCORE!