Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Spareribs 3-2-1

Spareribs 3-2-1

Bereidingswijze

Een supermethode voor echte bbq-fanaten

De bekende Amerikaanse 3-2-1-methode van spareribs bereiden is gebaseerd op een snit van spareribs die wij in Europa niet of nauwelijks kennen. De cijfers geven het aantal uren weer dat de bereiding duurt: eerst 3, dan 2, dan 1 uur. Aangezien op onze markt spareribs dunner zijn dan de Amerikaanse variant (die van ons noemen ze daar baby back ribs) kunnen we volstaan met 3 uur, gevolgd door tweemaal 1 uur. Bij ons zou de methode dus eigenlijk 3-1-1 moeten heten. U bent hier dan toch nog lang genoeg mee bezig dus neem uw tijd. Is het alle moeite waard? Nou en of!

Stap voor stap

Spareribs 3-2-1

First things first

Achterop de spareribs zit een dun vlies. Dan gaan we eerst maar eens verwijderen. Gebruik een bot mes, maak een beginnetje door onder het vlies te steken en trek het vlies er af met een doek, keukenhandschoenen of stukje keukenpapier.

Spareribs 3-2-1

Mosterd

Smeer de spareribs aan beide kanten in met fijne mosterd.

Spareribs 3-2-1

Kruiden

Kruid ze vervolgens met onze vermaarde Meerdanvlees.nl vleeskruidenmix of kies uw eigen dry rub. Verpak de spareribs in huishoudfolie en laat de rub een uurtje intrekken. Steek ondertussen uw barbecue aan. Hou de BBQ op lage temperatuur. Zo’n 110 graden is voldoende. Gebruik indirect vuur, dus leg uw houtskool aan de randen van de BBQ, niet onder het vlees.

barbecuestarter

Spareribs 3-2-1

Eerste gang

Leg het vlees op de grill en sluit de BBQ. Laat het vlees drie uur stoven. Ga bier drinken!

Spareribs 3-2-1

Alufolie

Maak ondertussen voor elke sparerib een envelop van twee lagen zilverpapier.

Spareribs 3-2-1

Haal de ribs van de grill af en laat ze even rusten.

Spareribs 3-2-1

Verdeel een eetlepel appelsap over elke rib. Schuif de ribs vervolgens in de enveloppen en vouw de randen zo goed mogelijk dicht, zodat de ribs in de volgende gang geen vocht kunnen verliezen.

Spareribs 3-2-1

Tweede gang

Leg de ribben vervolgens opnieuw op de grill. Laat ze daar een uur stoven.

Spareribs 3-2-1

Pak de ribs vervolgens uit. Let op! Er kan hete stoom vrijkomen! Sterker nog – dat is een goed teken. De ribs hebben nu gestoofd en zijn dus boterzacht. Let op met het behandelen – ze kunnen uit elkaar vallen.

Spareribs 3-2-1

Derde gang

Nu mogen de ribs nog een uurtje op de grill. Zo wordt de buitenkant wat steviger en krokanter. Smeer ze na een half uurtje in met onze JFK spareribmarinade voor nog meer smaak. Klaar!

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Mooi stukje vlees
Prachtig mooi stukje vlees afgeleverd in een nette koelbox met een aantal koelelementen er bij in. Dat wordt weer smullen
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Beuningen
10
Heel goed
Bestelling goed verpakt en netjes geleverd en kwaliteit is ook heel goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel erg bedankt. Weer een tien!

- Volendam
10
Wederom heel goed!
Wederom een prima levering met kwalitatief goed vlees. Prima spul!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor deze megascore!

- Soest
10
Verzorging: Hartstikke goed
Smaak weet ik nog niet. Zijn vrijdagavond de beurt.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We vertrouwen erop dat u de smaal minstens zo goed zal bevallen als de afhandeling!

- Gouda
10
Meer dan tevreden
Lekker vlees goed op tijd bezorgd en heel netjes verpakt dit was de tweede keer dat ik besteld heb en ben heel tevreden
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze maximum score!

- Zwolle
10
Uitstekend
Uitstekend
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Alphen a/d rijn
8
K*t
Levering zou vandaag plaats vinden tussen 13.30 en 16.30, niets gehad. Vlees was voor mijn diner van vanavond. We gaan nu maar uit eten……… Bij nader inzien een verkeerde verwachting gehad van de bezorgdienst (even aanbellen!). We weten nu wat de instructies van Meerdanvlees zijn. Kwaliteit van het geleverde is prima!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw bericht. We hebben telefonisch contact met u opgenomen en gelukkig is gebleken dat het pakket bij u was afgeleverd om 14.44. Raadpleeg altijd uw track&trace en onderneem, als een pakket later onderweg is dan u verwacht, altijd direct actie. Op uw track&trace staat altijd de laatste status van uw pakket. Mocht de PostNL-bezorgers u thuis niet hebben aangetroffen of het vermoeden hebben gehad dat u de bel niet hoort, dan willen ze de bestelling nog wel eens voor of in de buurt van het huis neerzetten. Heel fijn wanneer ze dat doen, want anders gaat het mee terug naar het depot voor uitlevering de dag daarop op in afgiftepunt. Wel is het dan van belang dat u zelf even in actie komt.

- Dronten
9
SUPER ouderwets smakelijk.
Een Sallands echtpaar in Klimmen (L), begon spontaan en blozend te glimmen. Ze aten heerlijke bakleverworst, waarvan geen kruimeltje werd gemorst. Bakleverworst is in Limburg totaal onbekend, aan vlaaien werd veel meer waarde aan gehecht. Dus Limburg koop zo'n worst en geniet, in jullie mooie heuvelgebied. Zet die vlaaien op de tweede plaats, en geef de bakleverworst die ereplaats. Je kunt die "vlaaienfocus "wel staken, en Limburg met BAKLEVERWORST veel aantrekkelijker maken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte familie uit Klimmen, De Limburgers zitten te simmen! Die weten heel goed dat het veel met je doet wanneer men plots'ling beweert Dat het gene je eert - Zo'n prachtige vlaai gul glimmend en fraai - ondanks vulling en korst Minder goed is dan WORST! Voor de één is het Twente, met haar wegge met krenten, Voor de ander is't Brabant, waar 's nacht altijd nog licht brand En voor Limburg een taart, om zijn kersen vermaard... Voor Schiedammers jenever En voor u? De baklever!:) Voor u, Sallandse klant sturen wij door het land: de worsten uit Twente, uit Holland en Drente, de kwartels uit Frankrijk ...en als ik zo rondkijk... de biefstuk uit Duitsland of dicht uit de buurt want de ene wil mager, de ander veel vet en daar wordt bij ons dan ook goed op gelet!

- KLIMMEN
9.2
3514 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10