Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Spareribs van de grill

Spareribs van de grill

Bereidingswijze

full slab

Sparerib eating contest Bornerbroek

Uit het jaarlijkse Sparerib Eating Contest dat wij sponsoren.

Stap voor stap

Spareribs van de grill

Als u begint met onbewerkte spareribs

velletje loshalen 

 • Begin met het losmaken van het vlies aan de holle zijde van de sparerib door met een bot mes langs de botjes te steken.
 • Verwijder overtollig vet en losse deeltjes.
 • Kruid de spareribs eventeel voor met onze kruidenmix. Let wel op het zoutgehalte. Kruidenmixen bevatten vaak zout, de marinades ook.
 • Leg de spareribs in een bak en giet de marinade er overheen. U kunt uw eigen samenstelling maken, u kunt onze meerdanvlees.nl JFK spareribmarinade gebruiken. Deze kunt u eventueel ook nog naar eigen inzicht verrijken met een extra smaakdimensie zoals zoeter, zuurder, of heter. Als u voor zoet gaat, houdt u er dan wel rekening mee dat suiker sneller verbrandt op de BBQ en dat u dus voorzichtiger zult moeten grillen.
 • Sluit de spareribs in de marinade af met huishoudfolie en laat de marinade minstens 24 uur haar werk doen in de koelkast.
 • Ga vervolgens door naar de volgende stap.
Spareribs van de grill

Als u begint met gemarineerde spareribs

 • De spareribs op kamertemperatuur laten komen.
 • Uit laten lekken.
 • Op een hete grill leggen.
 • Eerst de bolle zijde. Goed doorbakken tot een mooie bruine kleur ontstaat aan de buitenkant (5-6 minuten). Zorg ervoor dat het vuur niet zo hoog is dat de marinade aanbrandt. Dat geeft een onplezierige, bittere smaak.
 • Nu de spareribs omdraaien en op indirect vuur ongeveer (afhankelijk van de dikte) 3-4 uur garen boven een lekbak in een afgesloten BBQ. Om de 30 minuten insmeren (basten) met marinade.
 • Even testen met een kernthermometer – de ideale temperatuur is 55-60℃ op het bot.
Spareribs van de grill

Als u begint met voorgegaarde spareribs

Deze kunnen ook in de oven. Magnetron zou eventueel ook nog kunnen maar de smaak komt daardoor wel een klein beetje in gevaar.

Oven

 • Het beste is afsluiten (braadslee met deksel of zilverpapier) om uitdrogen te voorkomen en
 • 40 minuten op 120℃ verwarmen.
 • Even testen met een kernthermometer – de ideale temperatuur is 55-60℃ op het bot.

Grill

 • Het beste is op indirecte hitte verwarmen.
 • Langzaam opwarmen om uitdrogen te voorkomen.
 • Eventueel even met wat marinade insmeren tussendoor.
 • Indien nodig afdekken met zilverpapier. 
 • Even testen met een kernthermometer – de ideale temperatuur is 55-60℃ op het bot.
Spareribs van de grill

Als u begint met voorgekookte spareribs

 • Goed insmeren met marinade.
 • Op een hete grill leggen. Eerst de bolle zijde. Goed doorbakken tot een mooie bruine kleur ontstaat aan de buitenkant (3-4 minuten). Zorg ervoor dat het vuur niet zo hoog is dat de marinade aanbrandt. Dat geeft een onplezierige, bittere smaak.
 • Nu de spareribs omdraaien en op de hete grill bakken aan de andere zijde (3-4 minuten).
 • Daarna op indirect vuur ongeveer 30 minuten uur laten opwarmen boven een lekbak.
 • Eventueel af en toe insmeren (basten) met marinade.
 • Even testen met een kernthermometer – de ideale temperatuur is 55-60℃ op het bot.
Spareribs van de grill

Wat eten we hierbij?

Home fries zijn natuurlijk altijd heerlijk bij spareribs. Ook coleslaw (en dan het liefst eigengemaakte (zie recept)) is een trouwe vriend van dit vlees. En heeft u onze eigen Boer Harm salade wel eens geprobeerd? Kook ook even snel een paar zoete maiskolven en serveer die erbij met wat gesmolten boter en een snufje zout.

Can’t think of a better way to spend the day…

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
teleurstellende ervaring
Wij kopen al enkele jaren vlees bij MdV en altijd tevreden over de kwaliteit en de verzending. De laatste keer hebben wij o.a slavinken besteld van 120 gram en zonder enige communicatie andere slavinken ontvangen van 100 gram. Hierover een mail verstuurd en kreeg toen een tegoedbon van € 0,30 die een maand geldig was terwijl ik alleen had gevraagd naar het verschil in besteld en geleverd. Klantenservice is gewoon knudde, de biefstukken zijn oke.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geachte heer Schrama. Dank voor uw beoordeling! U heeft ons attent gemaakt op een gewichtsverschil van 20 gram bij 5 slavinken. Wij hebben u onze excuses aangeboden en uitgelegd dat dit artikel inderdaad heel iets minder is gaan wegen omdat we zijn overgestapt op een nieuwe versie van dit product. We maken deze slavinken tegenwoordig helemaal zelf (en dus anders) en kopen ze niet meer kant-en-klaar in. Deze overstap heeft plaatsgevonden tussen de dag dat u heeft besteld en de dag dat we hebben geleverd. De kwaliteit van het artikel is er enorm op vooruit gegaan. U heeft volkomen gelijk - we hadden u moeten waarschuwen dat we u een heel iets lichter artikel zouden afsturen, te meer omdat dit artikel 6 cent per stuk goedkoper is. Dit was erbij in geschoten. Excuses daarvoor! We hebben onmiddellijk het verschil (dertig eurocent) vergoed Omdat u vaker bij ons besteld had hebben we dit verschil in een korting van 30 cent "gegoten". Een terugbetaling op uw rekening van 30 cent kost ons bedrijf ongeveer 1,5 Euro en dat leek ons, aangezien u terugkerende klant bent, een onverantwoorde optie. U heeft contact opgenomen met ons bedrijf via e-mail en heeft ons laten weten dat u niet tevreden was met de geboden uitleg. Ondanks de nogal cynische toon van uw e-mail (want, geloof het niet, ook wij zijn mensen) hebben we u netjes per ommegaande gevraagd aan te geven waar u zich niet in kon vinden. Uw antwoord was dat u hier verder niet over wilde corresponderen. Nu schrijft u deze negatieve recensie. De enige conclusie die wij hieruit kunnen trekken (en dat doen we echt niet vaak) is dat u, door ons niet de kans te geven uw "probleem" op te lossen, blijk geeft van het feit meer genoegen te halen uit het toebrengen van reputatieschade aan ons bedrijf dan aan het oplossen van dit voorval en het onderhouden van een vriendelijke en professionele verstandhouding met uw leverancier. En dat allemaal over dertig cent. Jammer. Jammer ook dat u onze biefstukken "oke" noemt. Dat zijn ze namelijk niet. Ze zijn fantastisch. Al zeggen we het zelf. Vr. groet, Klantenservice.

- Hazerswoude-Dorp
2
Goed koel verpakt
Avocado burgers waren helemaal dubbel gevouwen en kapot eigenlijk geen normale burger meer om te bakken, dan toch dure aankoop Het zag er zo mooi verpakt uit! Hoop dat ik een antwoord krijg of dit op te lossen is
Reactie bekijken
Onze reactie

Wat slordig van PostNL! We hebben inmiddels e-mailcontact met u en zijn een passende oplossing overeengekomen.

- Tilburg
10
Geweldig
Het vlees kwam goed gekoeld bij ons aan... En heerlijk, vooral de natriumarm produkten, zijn erg lekker..
- Borculo
8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw uitvoerige uitleg! We hebben u al een mail gestuurd. U heeft gelijk! Volgens ons elektronisch weegsysteem had u inderdaad 60 gram te weinig op de kophaas en 140 gram teveel op de worstjes. Zoals u weet - te veel mag, te weinig niet. Dat is onze regel. Excuses dat dit niet is opgemerkt door onze inpakkers. We hebben u ter compensatie een mooi kortingsbon gestuurd!

- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk bedankt voor uw recensie. Zegt het voort!:))

- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
9.2
2924 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10