Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Spareribs van de grill

Spareribs van de grill

Bereidingswijze

full slab

Sparerib eating contest Bornerbroek

Uit het jaarlijkse Sparerib Eating Contest dat wij sponsoren.

Stap voor stap

Als u begint met onbewerkte spareribs

velletje loshalen 

  • Begin met het losmaken van het vlies aan de holle zijde van de sparerib door met een bot mes langs de botjes te steken.
  • Verwijder overtollig vet en losse deeltjes.
  • Kruid de spareribs eventeel voor met onze kruidenmix. Let wel op het zoutgehalte. Kruidenmixen bevatten vaak zout, de marinades ook.
  • Leg de spareribs in een bak en giet de marinade er overheen. U kunt uw eigen samenstelling maken, u kunt onze meerdanvlees.nl JFK spareribmarinade gebruiken. Deze kunt u eventueel ook nog naar eigen inzicht verrijken met een extra smaakdimensie zoals zoeter, zuurder, of heter. Als u voor zoet gaat, houdt u er dan wel rekening mee dat suiker sneller verbrandt op de BBQ en dat u dus voorzichtiger zult moeten grillen.
  • Sluit de spareribs in de marinade af met huishoudfolie en laat de marinade minstens 24 uur haar werk doen in de koelkast.
  • Ga vervolgens door naar de volgende stap.

Als u begint met gemarineerde spareribs

  • De spareribs op kamertemperatuur laten komen.
  • Uit laten lekken.
  • Op een hete grill leggen.
  • Eerst de bolle zijde. Goed doorbakken tot een mooie bruine kleur ontstaat aan de buitenkant (5-6 minuten). Zorg ervoor dat het vuur niet zo hoog is dat de marinade aanbrandt. Dat geeft een onplezierige, bittere smaak.
  • Nu de spareribs omdraaien en op indirect vuur ongeveer (afhankelijk van de dikte) 3-4 uur garen boven een lekbak in een afgesloten BBQ. Om de 30 minuten insmeren (basten) met marinade.
  • Even testen met een kernthermometer – de ideale temperatuur is 55-60℃ op het bot.

Als u begint met voorgegaarde spareribs

Deze kunnen ook in de oven. Magnetron zou eventueel ook nog kunnen maar de smaak komt daardoor wel een klein beetje in gevaar.

Oven

  • Het beste is afsluiten (braadslee met deksel of zilverpapier) om uitdrogen te voorkomen en
  • 40 minuten op 120℃ verwarmen.
  • Even testen met een kernthermometer – de ideale temperatuur is 55-60℃ op het bot.

Grill

  • Het beste is op indirecte hitte verwarmen.
  • Langzaam opwarmen om uitdrogen te voorkomen.
  • Eventueel even met wat marinade insmeren tussendoor.
  • Indien nodig afdekken met zilverpapier. 
  • Even testen met een kernthermometer – de ideale temperatuur is 55-60℃ op het bot.

Als u begint met voorgekookte spareribs

  • Goed insmeren met marinade.
  • Op een hete grill leggen. Eerst de bolle zijde. Goed doorbakken tot een mooie bruine kleur ontstaat aan de buitenkant (3-4 minuten). Zorg ervoor dat het vuur niet zo hoog is dat de marinade aanbrandt. Dat geeft een onplezierige, bittere smaak.
  • Nu de spareribs omdraaien en op de hete grill bakken aan de andere zijde (3-4 minuten).
  • Daarna op indirect vuur ongeveer 30 minuten uur laten opwarmen boven een lekbak.
  • Eventueel af en toe insmeren (basten) met marinade.
  • Even testen met een kernthermometer – de ideale temperatuur is 55-60℃ op het bot.
Spareribs van de grill

Wat eten we hierbij?

Home fries zijn natuurlijk altijd heerlijk bij spareribs. Ook coleslaw (en dan het liefst eigengemaakte (zie recept)) is een trouwe vriend van dit vlees. En heeft u onze eigen Boer Harm salade wel eens geprobeerd? Kook ook even snel een paar zoete maiskolven en serveer die erbij met wat gesmolten boter en een snufje zout.

Can’t think of a better way to spend the day…

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
10
Heerlijk vlees
Perfect verpakt en gelabeld zodat men het meteen in de juiste portie kan invriezen. #blijmee
Reactie bekijken
Onze reactie

Yes! WEER een tien! Heel hartelijk dank!

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
10
Heel goed
Zeer netjes verpakt goed vlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw maximale score!

- Berltsum
10
Als steeds keurig verzorgd en op de gevraagde dag aangekomen.
Tot tweemaal toe prima vlees, morgen de derde keer proeven.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Hartelijk dank voor deze dikke tien!

- VLAARDINGEN
9.2
3619 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10