Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Spezzatino e fave

Spezzatino e fave

Bereidingswijze

Italiaanse variant van hachee

Spezzatino. Heerlijk. Gemaakt, meestal, van blank of rosé kalfsvlees (wat de Italianen resp. vitella en vitellone noemen). Slow cooking, uiteraard. Spezzatino wordt door heel Italië gegeten. Vaak met puree, in wat koudere periodes ook wel met polenta.

Vaak wordt spezzatino gestoofd met (verse) doperwten: Spezzatino con i piselli. Wij hebben hier een variant gemaakt met verse tuinbonen. In het recept kunt u gerust de tuinbonen vervangen met dezelfde hoeveelheid doperwten. De spezzatino zal dan iets zoeter uitvallen.

Spezzatino is langzaam gegaard. Het behoeft daarom vlees met een hoop collageen. Het liefst dus uit de voorkant van het kalf. Wij hebben hier gekozen voor onderrib van het kalf (zie foto’s). Met ossobuco kan het echter ook prima. Met ossobuco heeft u een extra uitdaging en een extra voordeel: u moet tegen het einde van de kooktijd het vlees van de botten afhalen en delen in grove stukken. Botten verwijderen. Daar staat tegenover dat u het beenmerg in de spezzatino kunt verwerken en dat is heerlijk!

Stap voor stap

Spezzatino e fave

Het vlees

Begin met een mooie kalfsonderrib of met een paar ossobuco’s.

Spezzatino e fave

Snijden

Snij de onderrib in blokjes van 3 cm. De ossobuco laat u heel; die kunt u beter tegen het einde van de kooktijd delen.

Spezzatino e fave

Aanzetten

Doe de olie en de teentjes knoflook in een grote braadpan en bak het op heet vuur snel aan. De olie moet niet verbranden, maar te langzaam vuur is ook niet goed: dan verliest het vlees teveel vocht en moet het aanzienlijk langer stoven om weer mals te worden. Haal vervolgens het vlees uit de pan en laat rusten. Verwijder de knoflook. Die gooien we weg.

Spezzatino e fave

Ui fruiten

Verlaag de warmtebron en fruit voorzichtig de sjalot.

Spezzatino e fave

Vlees terug

Doe het vlees er weer bij.

Spezzatino e fave

Afblussen

Laat alles weer op temperatuur komen, hussel goed door elkaar en blus af met de witte wijn. Laat de wijn even “uitwaaien”: het gaat om de smaak, niet om het vocht en ook niet om de alcohol.

Spezzatino e fave

Sugo erbij

Voeg nu de sugo toe. U kunt ook passata di pomodoro gebruiken, maar aangezien die niet gaar is zal alles wat zuurder uitvallen en wellicht een schepje suiker nodig hebben. Roer weer goed door elkaar. Let op het vuur – de sugo mag niet aanbranden.

Spezzatino e fave

Brodo vegetale erbij

Nu mag de groentenbouillon erbij. Zorg dat alles mooi onder het vocht staat.

Spezzatino e fave

Slow cooking

Stoven maar! Nét tegen de kook aan. Het moet heel voorzichtig bubbelen. Reken op minstens 1,5 uur. Voeg na een uurtje de tuinbonen toe. Mocht het geheel teveel indikken, voeg dan nog wat groentenbouillon toe. Blijf het vlees proberen – u merkt zelf wanneer het heerlijk gaar is: het vlees moet smelten op uw tong. Heeft het langer nodig? Niet ongeduldig worden. Gewoon doorstoven. Het is de moeite waard. Mocht de saus te dun zijn, maak dan een papje met bloem en bindt de saus daarmee een beetje. Hou het geheel op smaak met zout.

Heeft u spezzatino gemaakt met ossobuco, dan is nu het moment aangekomen om de ossobuchi uit de pan te halen, goed uit te laten lekken, het bot te verwijderen en het vlees te snijden en terug te doen in de saus. Als laatste lepelt u dat heerlijke beenmerg uit de botjes en dat roert u door de spezzatino. Klaar!

Spezzatino e fave

Serveertip

Serveer met veel polenta of puree.

WIjntip

Rood, fruitig, stevig, Italiaans: Dolcetto d’Alba, Nero d’Avola, Chianti Classico, Sangiovese.

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Top!
Gemakkelijk te bestellen, snelle levering in een adequate verpakking, maar vooral .... een topkwaliteit vlees! Oma's suddervlees smaakte eindelijk weer eens als vroeger.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Nieuwe-Tonge
10
Super!
Makkelijke site, keurige verzending en heerlijk vlees!
Reactie bekijken
Onze reactie

Yep! En weer een tien! Heel hartelijk dank, onze moeite wordt beloond en dat doet enorm goed!

- Rijssen
10
Snel, goed en lekker
OP DE AANGEGEVEN DAG GELEVERD EN IN EEN PRIMA CONDITIE, VOORZIEN VAN KOELELEMENTEN.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!

- SWALMEN
10
Gewoon heel goed!
Levering snel en goed service. Vlees van goede kwaliteit. Kopen met regelmaat en het is altijd goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Amstelveen DOUZE POINTS! Dank u wel!

- amstelveen
9
Heerlijke Amerikaanse Rib Eye
Super vlees, op tijd en goed gekoeld geleverd. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Fijn dat u zo tevreden bent! Heel erg bedankt voor uw hoge waardering!

- Delfgauw
10
Mjam
Als Tukker in Limburg zoek je je suf naar fatsoenlijke bloedworst.. Hier gevonden en helemaal blij mee! Gauw nog eens bestellen :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!

- Hoensbroek
10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
9.2
3630 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10