Een vleugje Verenigde Staten met een continentaal-Europese draai
Een vleugje Verenigde Staten met een continentaal-Europese draai eraan: proef de intense smaak van een steak van ons weergaloze rundvlees, in combinatie met Italiaanse aroma’s en de geuren van verse paddestoelen.
Porterhouse Steak
Voorbereiding:
Bereiding:
Serveertip:
Serveer de steaks op een bord, zeef er saus overheen (om de harde bakresten tegen te houden) en garneer af met de paddenstoelen. Klaar!
Mocht u de saus wat te zuur vinden, kunt u hem iets aanzoeten met kandijstroop tijdens het indampen.Als garnituur raden wij aan: gestoofde haricots verts met wortelen en aardappelgratin.
Dit dinertje kunt u het best eindigen met een sterk smakend dessert: Mousse au chocolat bijvoorbeeld, of, om een beetje in Amerika te blijven, een mi-cuit chocolate brownie!
Wijntip:
De wijn kiezen we natuurlijk ook uit de Nieuwe Wereld, om in het zelfde thema te blijven: Een mooie rode old vine Zinfandel uit de Napa Valley, bijvoorbeeld een Girard, past hier uitstekend bij. Wilt u het toch iets dichter bij huis houden (goed voor de CO2), probeer dan een Vosne-Romanée of een Chambertin (overigens, de lievelingswijn van Napoleon) uit de Bourgogne.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.