Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Steur op de grill

Steur op de grill

Bereidingswijze

Een heerlijke vis, zo op de barbecue

De steur was ten dode opgeschreven, door de eitjes die hij produceert: kaviaar. Er is eeuwenlang op hem gevist door reguliere vissers en stropers, tot er bijna geen een meer was. Gelukkig is inmiddels bekend hoe de steur ook kan worden gekweekt. Ook zijn tal van landen bezig met herintroductie. En dat is niets te vroeg: de steur kwam in de 17e eeuw ook gewoon nog in Nederland voor.

Omdat het dan toch hoofdzakelijk om de eitjes gaat, is de steur zelf vaak een bijproduct van de kaviaaroogst. En dat is totaal onterecht: het is een heerlijke vis. In opkomst. U zult zien dat er steeds meer van te krijgen zal zijn.

In sommige landen is de steur wat bekender dan in de Lage Landen. In de landen van de vroegere Sovjet-Unie staat de steur, in de vorm van Osetr, Sterlyad of Sevrjoega, nog wel eens hier en daar op de kaart van een restaurant. Meestal als gegrilde moot, als spies of als hoofdbestanddeel van een weergaloze vissoep uit die contreien – de oega of ukha (уха). zie daarover meer in ons recept.

Stap voor stap

Steur op de grill

Steur schoonmaken

Steur moet voor gebruik goed gespoeld worden. Verwijder de ingewanden (als ie die nog heeft) en spoel de vis net zo lang of met koud stromend water tot de slijmlaag die zich om de vis heeft gevormd volledig is verwijderd.

Steur op de grill

Vinnen

Verwijder vervolgens de kop samen met de voorvinnen door net achter de kop in te snijden.

Steur schoonmaken

Steur op de grill

Verwijder daarna de staart.

Steur op de grill

En daarna de overgebleven vinnen.

Steur op de grill

Afval? Oega!

Het afval kunt u gebruiken om vissoep van te maken. Bijvoorbeeld de heerlijke Russiche oega. Recept volgt.

Steur op de grill

Portioneren

Snij de vis nu in dikke moten.

Steur op de grill

Kruiden

  • Kruid de moten met zout en peper of met uw eigen kruidenmix. Voor dit gerecht hebben we meerdanvlees.nl vleeskruidenmix gebruikt en dat is prima bevallen. 
  • Wrijf de moten daarna goed in met  olijfolie

Steur en olijfolie

Steur op de grill

Op de grill

Leg de moten op een hete grill. Steur gaart vrij snel, net als de meeste vis. U heeft dus maar even om een mooi korstje te krijgen voordat de vis gaar is en weer van de grill af moet. Een matig tot hoog vuur is daarom essentieel.

Steur op de grill
  • Eventueel kunt u de vis tijdens het grillen nog een keertje bestrijken met olie
  • Na een minuutje of 2 per zijde is de steur klaar voor de tafel. Eet smakelijk!

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Barbecuerecept Hoofdgerecht
Gegrilde Porterhouse Steak of T-Bone Steak
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10