Een oud recept uit Oost-Nederland en de Duitse grensstreek. Een echt seizoengerecht. Ga bij een boer langs in de late zomer en tik een zak spekbonen op de kop. De rest leest u in dit recept!
Verwarm de stoofschotel. De tijd daarvoor kan verschillen van 20 minuten op 160° C (als uw bestanddelen nog warm waren) tot 80 minuten op 130° C als u bent gestart op koelkasttemperatuur. Kerntemperatuur moet boven de 60° C liggen. Zet de laatse 5-7 minuten de grill aan voor een gekleurd korstje. Klaar!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.