Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Straccetti

Straccetti

Bereidingswijze

Uit de traditionele Italiaanse keuken

Straccetti betekent “vodden, lapjes, reepjes stof”. In zoverre heeft het gerecht iets gemeen met het Cubaanse gerecht “Ropa Vieja“. Er zijn vast nog wel meer van die namen van gerechten in deze richting, wellicht in andere talen. Ligt ook wel voor de hand, als je kijkt naar hoe deze gerechten er uitzien. Maar lekker!!! Niet te geloven. Zo ook deze straccetti: een geliefd gerecht uit de keukens van midden-Italië, waar de olie mooi gebalanceerd is en rechtstreeks van de buurman komt, en waar de rozemarijn van oudsher in de tuin groeit. Italianen vragen de slager om het vlees op de snijmachine flinterdun te snijden. Meestal van de bovenbil, de muis, het kalfsdeksel, en bijna altijd van het kalf. Bij deze het recept. “Da leccarsi le dita”, zoals de Italianen zeggen, om je vingers bij af te likken.

Stap voor stap

Straccetti

Voorbereiding

Fileer het vlees zo dun mogelijk uit. Hoe dunner de reepjes die u overhoudt, hoe beter. Als u thuis een snijmachine heeft – helemaal geweldig!

Straccetti

Stap 1

Maak een paar eetlepels olie warm in een koekenpan, met daarijn een takje rozemarijn en de knoflook, eventueel in grove stukken gesneden.

Straccetti

Stap 2

Laat nu langzaam de lapjes vlees in de olie zakken. Probeer de olie op temperatuur te houden: het bakken moet zachtjes verlopen – niet frituren dus, maar ook niet te zacht. Laat het vlees, zodra het een licht kleurtje heeft gekregen, doorstoven tot het gaar is. Verwijder de rozemarijn en de knoflook. Breng op smaak met zout. Klaar!

Stap 3

Serveer met wit brood. Deppen met dat brood in de door de smaken van het vlees en de rozemarijn doordrenkte olie is een belevenis op zich. Versier eventueel met nog een takje verse rozemarijn en/of een paar blaadjes basilicum. Dit gerecht wordt in het land van origine meestal niet over borden verdeeld maar in zijn geheel op tafel gezet. Iedereen schept zelf op, of, zoals dat “en famille” gaat, dept zijn stukjes brood rechtstreeks in de serveerschotel en prikt hier en daar wat stukje vlees aan zijn vork.

Straccetti

Wijntip

Een mooie droge witte wijn uit Lazio of Umbria. Greco di Tufo kan prima, bijvoorbeeld.

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10