Uit de traditionele Italiaanse keuken
Straccetti betekent “vodden, lapjes, reepjes stof”. In zoverre heeft het gerecht iets gemeen met het Cubaanse gerecht “Ropa Vieja“. Er zijn vast nog wel meer van die namen van gerechten in deze richting, wellicht in andere talen. Ligt ook wel voor de hand, als je kijkt naar hoe deze gerechten er uitzien. Maar lekker!!! Niet te geloven. Zo ook deze straccetti: een geliefd gerecht uit de keukens van midden-Italië, waar de olie mooi gebalanceerd is en rechtstreeks van de buurman komt, en waar de rozemarijn van oudsher in de tuin groeit. Italianen vragen de slager om het vlees op de snijmachine flinterdun te snijden. Meestal van de bovenbil, de muis, het kalfsdeksel, en bijna altijd van het kalf. Bij deze het recept. “Da leccarsi le dita”, zoals de Italianen zeggen, om je vingers bij af te likken.
Laat nu langzaam de lapjes vlees in de olie zakken. Probeer de olie op temperatuur te houden: het bakken moet zachtjes verlopen – niet frituren dus, maar ook niet te zacht. Laat het vlees, zodra het een licht kleurtje heeft gekregen, doorstoven tot het gaar is. Verwijder de rozemarijn en de knoflook. Breng op smaak met zout. Klaar!
Serveer met wit brood. Deppen met dat brood in de door de smaken van het vlees en de rozemarijn doordrenkte olie is een belevenis op zich. Versier eventueel met nog een takje verse rozemarijn en/of een paar blaadjes basilicum. Dit gerecht wordt in het land van origine meestal niet over borden verdeeld maar in zijn geheel op tafel gezet. Iedereen schept zelf op, of, zoals dat “en famille” gaat, dept zijn stukjes brood rechtstreeks in de serveerschotel en prikt hier en daar wat stukje vlees aan zijn vork.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor uw recensie. We vermoeden dat u zich op de productpagina ergens heeft verkeken. Dit zijn de gegevens m.b.t. uw bestelling. Hierin ziet u de productnaam, de door u bestelde hoeveelheden en gewichten en de effectief ingewogen gewichten op het moment van verzending: Varkensoesters: per stuk verpakt, besteld gewicht 60g, hoeveelheid vier (samen 240g). Geleverd: 300 gram (dat is 60 gram meer dan u had besteld) Barbecue filet mignon per stuk verpakt, besteld gewicht 120g, hoeveelheid drie (samen 360g). Geleverd: 380 gram (dat is 20 gram meer dan u had besteld) In totaal heeft u dus 600g vlees besteld en 680 gekregen. We hopen dat we u hiermee gerust gesteld hebben.