Strozzapreti con ricotta, pachino e rucola
Een heerlijk zomers gerecht! Ik gebruik dit keer strozzapreti, een geinige, traditionele pastavorm. De letterlijke vertaling van de naam is priesterwurgers. Een beetje in de stijl van de “salade tiède“, de combinatie van koude sla en warme bestanddelen zoals een zalmmoot, croutons, spekjes, een fenomeen dat populair werd in de Franse keuken in de ’70-er jaren, heeft ook in Italië op een gegeven moment de combinatie van warme pasta en koude toevoegsels zijn intrede genomen. Erg lekker!
Eet smakelijk,
Giet de pasta af en laat niet te lang uitlekken. Vang een beetje kookvocht op (acqua della pasta) om eventueel later aan te lengen als het gerecht te droog wordt en gaat plakken. Vermeng de pasta luchtig met de ricotta/kaasmassa. Breng op smaak met wat peper uit de molen. Voeg nu de rucola en de tomaatjes toe en hutsel snel door elkaar. Serveer direct.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.