Uit de Oostenrijkse keuken
Een heerlijke maaltijd met gekookt runderbloemstuk of kalfsonderrib, geserveerd met mierikswortelsaus. Voor velen even wennen, niet iedereen is fan van gekookt vlees, maar dit is echt de moeite waard! Waan je op een zomers terras in Wenen en geniet.
Sahnemeerrettich
Bij dit gerecht serveert men een koude saus op basis van mierikswortel. Deze is in Duitsland en Oostenrijk overal te koop. Zelf maken is makkelijk. Klik op de link in de ingrediëntenlijst voor het recept.
Breng 2,5 liter water aan de kook. Spoel het vlees en de mergpijpen af onder koud water. Snij de groenten voor het boeket (hoeft niet erg precies). Voeg alle ingrediënten (behalve de garnituur en de bieslook) bij het kokende water. Geen zout toevoegen! Laat het geheel zachtjes pruttelend 4 uur koken. Schuim regelmatig af met een schuimspaan. Snij ondertussen de garnituur in beetklare stukken.
Na het koken het staartstuk uit de pan halen en ontdoen van eventuele restjes van het boeket. De bouillon zeven en overgieten in twee schone pannen: een om de garnituur in te koken, een om het vlees op een laag pitje in warm te houden. De garnituur kookt u door de bouillon licht te zouten en groente daarin te koken. Denk eraan dat de kooktijd afhangt van de soort groenten (de ene is eerder gaar dan de ander) en de grootte van de stukken. Kook dus geleidelijk en met inzicht zodat alles op hetzelfde moment beetgaar is. Klaar!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.