Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Tarte Tatin

Tarte Tatin

Bereidingswijze

Uit de traditionele Franse keuken

De tarte Tatin is een wereldberoemde appeltaart die omgekeerd wordt gebakken, waarbij de appels van tevoren worden gecarameliseerd met suiker en boter. Volgens de legende komt het recept uit Lamotte-Beuvron, in de Franse Sologne-streek. De gezusters Stéphanie (1838-1917) en Caroline Tatin (1847-1911) hadden daar een restaurant (dat overigens nog steeds bestaat -«hôtel-restaurant Tatin ») dat vooral in de weekeinden vaak werd aangedaan door jagers. Op een zondag, bij de opening van het jachtseizoen, zou Stéphanie in de drukte van de voorbereidingen van een jagersmenu, bij het maken van een appeltaart de appels zonder deeg in de bakvorm hebben gedaan en in de oven hebben gezet. Om de boel te redden besloot ze het deeg later toe te voegen. De Tarte Tatin was geboren. De beroemde restaurateur Louis Vaudable, eigenaar van het niet minder bekende restaurant “Maxim’s” in Parijs, ontdekte de taart rond 1926 bij de juffrouwen Tatin en nam hem mee naar de hoofdstad. De rest is geschiedenis…

Stap voor stap

Tarte Tatin

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200° C. Verwarm de boter en de poedersuiker in de koekenpan (een taartvorm (geen springvorm!!) kan ook). Blijf goed mengen met een houten lepel of houten spatel.

Tarte Tatin

Stap 2

De boter smelt en begint te carameliseren. Blijf roeren tot u een mooie bruine caramel heeft. Niet te donker laten worden, dat geeft een vieze, bittere smaak. Laat afkoelen.

Tarte Tatin

Stap 3

Schil de appels, deel ze in vieren en verwijder de klokhuizen.

Tarte Tatin

Stap 4

Verdeel de appelpartjes over de caramel in de pan.

Tarte Tatin

Stap 5

Rol het deeg uit (klik in de ingrediëntenlijst voor het recept)  in een ronde lap van 3-4 mm, rol het op de deegroller rol deze vervolgens voorzichtig uit over de koekenpan.

Tarte Tatin

Stap 6

Zorg dat de randen heel blijven en de deeglap mooi in het midden ligt.

Tarte Tatin

Stap 7

Stop het deeg in door de overstekende rand naar binnen te vouwen.

Tarte Tatin

Stap 8

Zet uw (rauwe) tarte Tatin nu in de oven.

Tarte Tatin

Stap 9

Bak de taart tot het deeg helemaal gaar is en de caramel langs de randen omhoog begint te komen. Sluit de koekenpan af met een bord of serveerschaal en draai de taart in een keer snel om. Wacht hier vooral niet te lang mee! Als de caramel stolt is het te laat. Klaar!

Let wel op: hete caramel kan vreselijke brandwonden veroorzaken!

Serveertip

Deze taart wordt heet geserveerd. De gezusters Tatin stonden erop te preciseren dat hij wordt gegeten zonder crème anglaise, zonder slagroom, zonder tierelantijnen.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snel, goed en lekker
OP DE AANGEGEVEN DAG GELEVERD EN IN EEN PRIMA CONDITIE, VOORZIEN VAN KOELELEMENTEN.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!

- SWALMEN
10
Gewoon heel goed!
Levering snel en goed service. Vlees van goede kwaliteit. Kopen met regelmaat en het is altijd goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Amstelveen DOUZE POINTS! Dank u wel!

- amstelveen
9
Heerlijke Amerikaanse Rib Eye
Super vlees, op tijd en goed gekoeld geleverd. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Fijn dat u zo tevreden bent! Heel erg bedankt voor uw hoge waardering!

- Delfgauw
10
Mjam
Als Tukker in Limburg zoek je je suf naar fatsoenlijke bloedworst.. Hier gevonden en helemaal blij mee! Gauw nog eens bestellen :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!

- Hoensbroek
10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
9.2
3628 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10