Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Tarte Tatin

Tarte Tatin

Bereidingswijze

Uit de traditionele Franse keuken

De tarte Tatin is een wereldberoemde appeltaart die omgekeerd wordt gebakken, waarbij de appels van tevoren worden gecarameliseerd met suiker en boter. Volgens de legende komt het recept uit Lamotte-Beuvron, in de Franse Sologne-streek. De gezusters Stéphanie (1838-1917) en Caroline Tatin (1847-1911) hadden daar een restaurant (dat overigens nog steeds bestaat -«hôtel-restaurant Tatin ») dat vooral in de weekeinden vaak werd aangedaan door jagers. Op een zondag, bij de opening van het jachtseizoen, zou Stéphanie in de drukte van de voorbereidingen van een jagersmenu, bij het maken van een appeltaart de appels zonder deeg in de bakvorm hebben gedaan en in de oven hebben gezet. Om de boel te redden besloot ze het deeg later toe te voegen. De Tarte Tatin was geboren. De beroemde restaurateur Louis Vaudable, eigenaar van het niet minder bekende restaurant “Maxim’s” in Parijs, ontdekte de taart rond 1926 bij de juffrouwen Tatin en nam hem mee naar de hoofdstad. De rest is geschiedenis…

Stap voor stap

Tarte Tatin

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200° C. Verwarm de boter en de poedersuiker in de koekenpan (een taartvorm (geen springvorm!!) kan ook). Blijf goed mengen met een houten lepel of houten spatel.

Tarte Tatin

Stap 2

De boter smelt en begint te carameliseren. Blijf roeren tot u een mooie bruine caramel heeft. Niet te donker laten worden, dat geeft een vieze, bittere smaak. Laat afkoelen.

Tarte Tatin

Stap 3

Schil de appels, deel ze in vieren en verwijder de klokhuizen.

Tarte Tatin

Stap 4

Verdeel de appelpartjes over de caramel in de pan.

Tarte Tatin

Stap 5

Rol het deeg uit (klik in de ingrediëntenlijst voor het recept)  in een ronde lap van 3-4 mm, rol het op de deegroller rol deze vervolgens voorzichtig uit over de koekenpan.

Tarte Tatin

Stap 6

Zorg dat de randen heel blijven en de deeglap mooi in het midden ligt.

Tarte Tatin

Stap 7

Stop het deeg in door de overstekende rand naar binnen te vouwen.

Tarte Tatin

Stap 8

Zet uw (rauwe) tarte Tatin nu in de oven.

Tarte Tatin

Stap 9

Bak de taart tot het deeg helemaal gaar is en de caramel langs de randen omhoog begint te komen. Sluit de koekenpan af met een bord of serveerschaal en draai de taart in een keer snel om. Wacht hier vooral niet te lang mee! Als de caramel stolt is het te laat. Klaar!

Let wel op: hete caramel kan vreselijke brandwonden veroorzaken!

Serveertip

Deze taart wordt heet geserveerd. De gezusters Tatin stonden erop te preciseren dat hij wordt gegeten zonder crème anglaise, zonder slagroom, zonder tierelantijnen.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
8
Gewicht klopt niet allemaal.
Van het ene wat meer en het andere wat minder. Kan wel meer dan 10% zijn.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hè, wat jammer nou weer dat we dit van u moeten horen via de recensies! Wij hebben een gouden regel: inderdaad, het is heel moeilijk om het gewicht van vers vlees op de gram precies uit te kienen - het ene beestje is het andere niet. Maar....de regel is: krijgt u teveel, dan is dat voor onze rekening, krijgt u te weinig, dan behoort u daarvoor geld terug te krijgen. Onze elektronische weegsystemen vangen het grootste gedeelte van producten met ondergewicht af. Heel af en toe schiet er eentje tussendoor. Gewoon aan de bel trekken hoor! U heeft recht op compensatie!

- Lisse
10
Goede kwaliteit, goede levering
Goede kwaliteit vlees! Ook zeer snelle levering op een heel correcte wijze. Zelfs allerlei koelelementen waren bijgesloten! Kortom helemaal tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank, ook namens PostNL. Mag best wel eens gezegd worden dat die hun stinkende best doen in deze barre tijden:)

- Zaltbommel
10
Zeer tevreden
Het produkt komt goed gekoeld binnen via Post.nl In eerste instantie zette ik mijn vraagteken hierbij maar dat bleek dus niet nodig te zijn.Het vlees is heel goed van kwaliteit.Top dus
- Almere
9.2
2921 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10