Het is zo. Het hoeft niet altijd met vlees. Tempeh is een goede vleesvervanger. Niet duur, makkelijk te verwerken en hartstikke lekker. Veel mensen denke dat je er eigenlijk alleen in de Aziatische keuken wat aan hebt. Niks is minder waar: je kunt het gewoon “op z’n Hollands” kruiden en bakken in boter. Tempeh is trouwens ook heerlijk op de barbecue!
Voorbereiding:
Bereiding:
Laat wat boter in een pan smelten of verhit wat olie. Bak de plakken tempeh op gematigd vuur egaal brui. Controleer even het zoutgehalte – tempeh is een nogal “flauw” product.
Serveer. Als u heeft en het seizoen het toestaat – met een eetbaar viooltje voor “de leuk”. Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.