De term tempereren wordt in de professionele keuken gebruikt voor een bepaalde kooktechniek. Er zijn hoofdzakelijk 2 bereiken waar u de term kunt tegenkomen:
TEMPEREREN VAN CHOCOLADE
Zie onze informatie over de bereiding van chocolade.
TEMPEREREN VAN VLEES
Anders dan bij chocolade kunt u vlees tempereren vlees door het een uur vóór de verdere bereiding uit de koelkast te halen. Het vlees komt hierdoor al een beetje op temperatuur, en hoeft tijdens de bereiding minder lang verhit te worden. Het vlees behoudt daardoor zijn smaak beter, en binnenin is de overgang van doorbakken naar “rauw” mooier en geleidelijker. U dient er wel rekening mee te houden dat de baktijd iets korter is (het vlees heeft een hogere begintemperatuur).
Let op: Eenmaal getempereerd vlees mag niet worden teruggelegd in de koelkast (microbiologisch gevaar!).
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!