Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Teppan Yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari

Teppan Yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari

Bereidingswijze

met gomazu en ponzu

Na fondue, chocoladefontein, steengrillen, gourmetten, en wokken wordt Teppan Yaki (ook wel Teppan Yaki genoemd) de nieuwe hit van gezellig tafelend Nederland. De term komt uit Japan en houdt in principe niet meer in dan “hete plaat”. Koken op een teppan yaki is eenvoudig en bijzonder smakelijk. Boven- dien behoeft de kookwijze erg weinig vet, dus het is nog gezond ook. Bij ons leveren de eerste fabrikanten al teppan yaki-platen voor in de keuken of op tafel. De culinaire instituten en hotelscholen installeren de professionele varianten ervan in hun leskeukens en ook steeds meer restauranthouders gaan op zoek naar dit nieuwe medium, dat ver buiten de grenzen van de Oosterse keuken lijkt te gaan treden. Bereid u dus voor: Teppan Yaki is niet meer tegen te houden, en binnenkort wordt van u verwacht dat u uw gasten eens een avondje op zo’n “plaatfeest” trakteert! Denk er wel aan: De dikte van de plaat van de teppan yaki is van niet te onderschatten belang: Hoe dikker, hoe beter. De hitte moet namelijk hoog zijn, en constant. De plaat moet geleidelijk warmte afgeven. Als uw plaat te dun is, loopt u kans op aanbranden. Ook kan het zijn dat uw plaat te snel afkoelt waardoor uw gerechten beginnen te stoven in plaats van te bakken. En dat is niet de bedoeling. Teppan yaki kan gemaakt worden met allerlei ingrediënten. In de lijst ziet u wat we op dit moment op voorraad hebben en een aantal alternatieven. Dit recept is slechts één variant. Bij de teppan yaki worden altijd sauzen geserveerd. We noemen er hier twee en geven u het recept. Deze twee zijn de meest gangbare, maar zeker niet de enig mogelijke.

Daar gaan we!

  • Maak gomazusaus volgens dit recept
  • Maak ponzusaus volgens dit recept
  • Steek tandenstokers of bamboe satéstokjes door de uien en snij er plakken van, zodanig dat deze door de stokjes bij elkaar worden gehouden.
  • Doe de biefstukpunten even in de diepvries (30 minuten) en snijd er vervolgens dunne plakjes van.
  • Snijd de aubergine in hele dunne plakken en zet ze op koud, gezouten water. Laat ze 20 minuten trekken en laat ze vervolgens uitlekken op een doek.
  • Maak de paprika’s schoon en snij ze in vieren.
  • Blancheer de koolbladeren (even wellen in kokend water tot ze zacht zijn) en laat ze uitlekken op een doek. Snij er vervolgens flinterdunne reepjes van.
  • Blancheer de haricots verts door ze in kokend water te gooien, 3 minuten te koken en vervolgens in ijskoud water af te blussen. Snijd ze vervolgens in tweeën en maak er kleine bundeltjes van, omwikkeld met een flinterdun plakje wortel.
  • Snijd de vis stukken van ongeveer 3 x 4 cm, met een dikte net onder de centimeter.
  • Snijd de coquilles overdwars in plakjes van net geen centimeter dikte.
  • Snijd de gamba’s in vanaf de voorkant richting de rug, niet helemaal tot het eind, en vouw ze open als een vlinder (butterfly cut).
  • Arrangeer alle ingrediënten op een grote platte schaal.

Bereiding:

Steek de teppan-yakiplaat aan (het liefst op tafel natuurlijk). Doe er een heel klein beetje olie op en begin te grillen. Het allerbeste is om de plaat gewoon in te wrijven met een in olie doordrenkte doek of een stuk keukenpapier. Verwerk de prducten het liefst in deze volgorde: Vlees, garnalen en schelpdieren, vis, en groenten. Verdeel iedere keer dat iets gaar is over de borden van de gasten. Laat uw gasten zelf proberen welke saus ze het beste vinden passen bij de verschillende gerechten. Prettige avond!

Wijntip:

Hierbij drinkt men warme sake (rijstwijn) uit aardewerken of porseleinen borrelglaasjes. Heerlijk.

Serveertip:

Vergeet aan het begin van het festijn de warme, vochtige gastendoekjes niet waar de Japanse keuken zoveel aandacht aan besteedt. Dat zullen uw gasten erg op prijs stellen. En natuurlijk: Teppan yaki wordt UITSLUITEND gegeten met stokjes!! Teppan Yaki wordt vaak vergezeld met chuka wakame en witte rijst.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

9
Top !!!!!!!!!.
Bestel vaker bij hun en ben super tevreden met hun .Snel bestelt en snelle en goeie bezorging en ........ Vlees van top kwaliteit .
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- westerwolde
#organization Meerdanvlees.nl
9
Naar gewoonte, goed spul
Naar gewoonte, goed spul
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Knokke Heist
#organization Meerdanvlees.nl
10
Supper goed
We hebben het nu voor 2 keer besteld is supper goed verpakt en je krijgt ook goed uit leg over hoe het verpakt is .ik zou ze zekker aan raaden het vlees is top . Zelfs met kerst was het vlees top familie was verbaast er over
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Oudvossemeer
#organization Meerdanvlees.nl
9
Goed vlees en snelle levering
Lekker baklever en weer iets wat ik nog niet eerder heb gezien: een kipvink
Reactie bekijken
Onze reactie

Lekker hè?:) Dank u wel voor uw complimenten!

- 'S-GRAVENHAGE
#organization Meerdanvlees.nl
10
Kan gewoon niet beter zijn
Top kwaliteit Top service Top transport en verpakking Ik kan geen min punt vinden. De beste vlees in Nederland. Voor de steak lovers een tip : Tournedos Braziliaans 250gr. Top!
Reactie bekijken
Onze reactie

SSSttttt......:)

- HOOFDDORP
#organization Meerdanvlees.nl
9
Echt een aanrader.
Bezorging goed. Verpakking goed. Tijd tussen bestellen en Bezorging goed. Wat we sl geprobeerd hebben was heerlijk vlees. Dit was het proefpaket en gevulde kalkoen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw hoge score!

- Hoofddorp
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima levering
Net als de vorige keer. Fijn vacuüm verpakt en gekoeld. En.... smaken zullen ze..... weet ik zeker.....
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!!! Dank u wel!!

- Kerkrade
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Alles netjes geleverd :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Oostrozebeke
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3259 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl