Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Teppan Yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari

Teppan Yaki van biefstukpunten, garnalen, tong en calamari

Bereidingswijze

met gomazu en ponzu

Na fondue, chocoladefontein, steengrillen, gourmetten, en wokken wordt Teppan Yaki (ook wel Teppan Yaki genoemd) de nieuwe hit van gezellig tafelend Nederland. De term komt uit Japan en houdt in principe niet meer in dan “hete plaat”. Koken op een teppan yaki is eenvoudig en bijzonder smakelijk. Boven- dien behoeft de kookwijze erg weinig vet, dus het is nog gezond ook. Bij ons leveren de eerste fabrikanten al teppan yaki-platen voor in de keuken of op tafel. De culinaire instituten en hotelscholen installeren de professionele varianten ervan in hun leskeukens en ook steeds meer restauranthouders gaan op zoek naar dit nieuwe medium, dat ver buiten de grenzen van de Oosterse keuken lijkt te gaan treden. Bereid u dus voor: Teppan Yaki is niet meer tegen te houden, en binnenkort wordt van u verwacht dat u uw gasten eens een avondje op zo’n “plaatfeest” trakteert! Denk er wel aan: De dikte van de plaat van de teppan yaki is van niet te onderschatten belang: Hoe dikker, hoe beter. De hitte moet namelijk hoog zijn, en constant. De plaat moet geleidelijk warmte afgeven. Als uw plaat te dun is, loopt u kans op aanbranden. Ook kan het zijn dat uw plaat te snel afkoelt waardoor uw gerechten beginnen te stoven in plaats van te bakken. En dat is niet de bedoeling. Teppan yaki kan gemaakt worden met allerlei ingrediënten. In de lijst ziet u wat we op dit moment op voorraad hebben en een aantal alternatieven. Dit recept is slechts één variant. Bij de teppan yaki worden altijd sauzen geserveerd. We noemen er hier twee en geven u het recept. Deze twee zijn de meest gangbare, maar zeker niet de enig mogelijke.

Daar gaan we!

  • Maak gomazusaus volgens dit recept
  • Maak ponzusaus volgens dit recept
  • Steek tandenstokers of bamboe satéstokjes door de uien en snij er plakken van, zodanig dat deze door de stokjes bij elkaar worden gehouden.
  • Doe de biefstukpunten even in de diepvries (30 minuten) en snijd er vervolgens dunne plakjes van.
  • Snijd de aubergine in hele dunne plakken en zet ze op koud, gezouten water. Laat ze 20 minuten trekken en laat ze vervolgens uitlekken op een doek.
  • Maak de paprika’s schoon en snij ze in vieren.
  • Blancheer de koolbladeren (even wellen in kokend water tot ze zacht zijn) en laat ze uitlekken op een doek. Snij er vervolgens flinterdunne reepjes van.
  • Blancheer de haricots verts door ze in kokend water te gooien, 3 minuten te koken en vervolgens in ijskoud water af te blussen. Snijd ze vervolgens in tweeën en maak er kleine bundeltjes van, omwikkeld met een flinterdun plakje wortel.
  • Snijd de vis stukken van ongeveer 3 x 4 cm, met een dikte net onder de centimeter.
  • Snijd de coquilles overdwars in plakjes van net geen centimeter dikte.
  • Snijd de gamba’s in vanaf de voorkant richting de rug, niet helemaal tot het eind, en vouw ze open als een vlinder (butterfly cut).
  • Arrangeer alle ingrediënten op een grote platte schaal.

Bereiding:

Steek de teppan-yakiplaat aan (het liefst op tafel natuurlijk). Doe er een heel klein beetje olie op en begin te grillen. Het allerbeste is om de plaat gewoon in te wrijven met een in olie doordrenkte doek of een stuk keukenpapier. Verwerk de prducten het liefst in deze volgorde: Vlees, garnalen en schelpdieren, vis, en groenten. Verdeel iedere keer dat iets gaar is over de borden van de gasten. Laat uw gasten zelf proberen welke saus ze het beste vinden passen bij de verschillende gerechten. Prettige avond!

Wijntip:

Hierbij drinkt men warme sake (rijstwijn) uit aardewerken of porseleinen borrelglaasjes. Heerlijk.

Serveertip:

Vergeet aan het begin van het festijn de warme, vochtige gastendoekjes niet waar de Japanse keuken zoveel aandacht aan besteedt. Dat zullen uw gasten erg op prijs stellen. En natuurlijk: Teppan yaki wordt UITSLUITEND gegeten met stokjes!! Teppan Yaki wordt vaak vergezeld met chuka wakame en witte rijst.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
Kwaliteit is prima .
Wij zijn tevreden over de producten, maar toch een tweetal kleine puntjes ,de lekkere Ierse worstjes ( diepvries ) waren al iets ontdooit bij aankomst ?, is dit niet goed of maakt dat niets uit ? .En het tweede puntje ,van de bestelde 1000 gram varkens waren er 5 pakjes a 180gram in de doos. Het is maar 100 gram maar toch. Ik hoor altijd mag het iets MEER Zijn ? ( Grapje ) Dit laatste is een min puntje maar toch wel tevreden .
- Woerden
8
Prima vlees!
Vlot en gekoeld geleverd Mooie kwaliteit!
- Benneveld
8
.
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering! We zijn het met uw beide punten eens!:)

- Rijssen
10
Uitstekende kwaliteit.
Makkelijk te bestellen, snel bezorgd. Kwaliteit vlees, erg tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Nou, en als u dat bent, dan zij wij het des te meer! Heel hartelijk dank! Weer een tien!

- Budel
10
Super
Keurig grleverd goed vlees gaan we nog een keer doen
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! We zitten voor u klaar!

- Westerbork
8
Gewicht klopt niet allemaal.
Van het ene wat meer en het andere wat minder. Kan wel meer dan 10% zijn.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hè, wat jammer nou weer dat we dit van u moeten horen via de recensies! Wij hebben een gouden regel: inderdaad, het is heel moeilijk om het gewicht van vers vlees op de gram precies uit te kienen - het ene beestje is het andere niet. Maar....de regel is: krijgt u teveel, dan is dat voor onze rekening, krijgt u te weinig, dan behoort u daarvoor geld terug te krijgen. Onze elektronische weegsystemen vangen het grootste gedeelte van producten met ondergewicht af. Heel af en toe schiet er eentje tussendoor. Gewoon aan de bel trekken hoor! U heeft recht op compensatie!

- Lisse
10
Goede kwaliteit, goede levering
Goede kwaliteit vlees! Ook zeer snelle levering op een heel correcte wijze. Zelfs allerlei koelelementen waren bijgesloten! Kortom helemaal tevreden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank, ook namens PostNL. Mag best wel eens gezegd worden dat die hun stinkende best doen in deze barre tijden:)

- Zaltbommel
10
Zeer tevreden
Het produkt komt goed gekoeld binnen via Post.nl In eerste instantie zette ik mijn vraagteken hierbij maar dat bleek dus niet nodig te zijn.Het vlees is heel goed van kwaliteit.Top dus
- Almere
9.2
2921 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10