Nam Tok Neua: een klassieker uit de Thaise keuken
Een klassiek recept
Nam Tok Neua is een echte klassieker uit de Thaise keuken. Het is een matig tot zeer pittige salade van verse groenten en een mooi stukje vlees. Het is heerlijk verfrissend. er zijn verschillende varianten.
Verschillende recepten
Sommigen voegen Thaise basilicum toe, anderen vinden dat niet passen. In sommige recepten zit heel veel ui, in andere juist weer helemaal niet. Over een zaak schijnt men het ens te zijn – hoe beter het vlees, des te lekkerder het eindresultaat.
Koud geserveerd maar gloeiend heet…
Deze salade heeft nogal wat Spaanse peper. Rauwe, verse Spaanse peper. In Thailand zal hij dan ook, behalve in toeristische restaurants, de meeste Westerse toeristen te pittig zijn. Thuis kunt u zelf heerlijk aan de gang en heeft u alles in eigen hand. Tip: de baifanoedels helpen om het gerecht wat minder pittig te maken.
Voorbereiding vlees:
Voorbereiding dressing:
Voorbereiding salade:
Bereiding vlees:
Bereiding salade:
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.