Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Tiroolse runderstoofschotel

Tiroolse runderstoofschotel

Bereidingswijze

Mooi voorbeeld hoe heerlijk

Een smakelijk recept uit de Oostenrijkse keuken.

Wortelpeterselie
De wortelpeterselie (Petroselinum crispum var. tuberosum) is een variëteit van de peterselie, die hoofdzakelijk voor zijn tot 15 cm lange, witte penwortel wordt gekweekt. Het is een “vergeten groente”, oorspronkelijk uit Zuid-Europa, die langzaam opnieuw zijn opmars maakt. De wortel lijkt op een kleine pastinaak. De smaak lijkt op pastinaak en knolselderij. De wortel is rijk aan caroteen, vitamine B2 en vitamine C . De wortels kunnen zowel rauw als gekookt als groente worden geserveerd of in soepen en stamppotten worden verwerkt. Het blad kan op dezelfde manier als bladpeterselie worden gebruikt.

Jeneverbes
De jeneverbes is de vrucht van de Juniperus communis, een conifeer. De naam jeneverbes is een verbastering van het Latijnse Juniperus dat is samengesteld uit junior, jongere en parere verschijnen. Dit slaat op de jonge vruchten die reeds verschijnen voordat de rijpere vruchten zijn afgevallen. De distillaten jenever, gin en borovichka (боровичка) en de likeur Bénédictine worden gemaakt met deze vrucht. De jeneverbes bevat oliën die wel gebruikt worden in badolie. Ook worden de vruchten als specerij gebruikt in bijvoorbeeld marinades voor wild en zuurkool. Naast de bessen worden ook de bladeren gebruikt, bijvoorbeeld bij het grillen van vis. In sommige landen van Oost-Europa wordt het hout van de Juniperus gebruikt om kleine decoratieve of huishoudelijke voorwerpen te maken die een bijzonder aangename geur verspreiden, vooral wanneer ze worden verwarmd. Dit hout is in Rusland zeer populair als onderzetter voor de theepot.

Voorbereiding:

  • Kneus de peperkorrels, de jeneverbessen en het zot in een vijzel.
  • Rits de blaadjes van het rozemarijntakje en hak deze fijn.
  • Snij de sjalotten over de lengte in vieren.
  • Gaar de tomatenpuree in wat olijfolie om de zure smaak te verminderen.
  • Snij het vlees in stukken van 3-4 cm en bestrooi ze met bloem.

Bereiding:

  • Verwarm olijfolie in een cocotte of braadpan en braad de stukken rondom bruin aan.
  • Voeg de sjalotten, de tomatenpuree, de (gekneusde) knoflook en de rozemarijn toe.
  • Verwarm en schep voortdurend om.
  • Voeg de wijn toe, verlaag de warmtebron en laat 2 uur en een kwartier stoven op een laag pitje.
  • Voeg nu de geschilde en in flinke stukken gesneden peterseliewortel toe (pastinaak kan ook).
  • Breng op smaak met balsamicoazijn, zout en peper. Klaar!

Serveertip:
Deze schotel komt het beste tot zijn recht met een mooie, huisgemaakte aardappelpuree (klik voor recept).

Wijntip:
Puristen zullen u zeggen dat een Oostenrijks gerecht een Oostenrijkse wijn behoeft. Een stevige Blauburgunder is daarom geen verkeerde keuze. Mocht u het in een ander land willen zoeken: een donkere rode wijn met hout en bosvruchten past goed. Een Nero d’Avola uit Sicilië past uitstekend. Maar dan wel een goeie.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10