Even het ‘zuurtje’ eruit
Allemaal uit Italië. Maar niet heus. Het grootste gedeelte komt gewoon uit China, net als al het andere dat we aanhebben, waar we in rijden en waar we mee bellen.
Tomatenpuree wordt gemaakt door tomaten te dehydrateren. Na dit proces onstaat een geconcentreerde brij die erg smakelijk is, mits op de juiste manier verwerkt: De tomaten in deze puree zijn nog niet gaar! Met andere woorden, vóór dat u er iets mee kunt zult u ze eerst thermisch moeten bewerken, anders zijn ze veel te zuur. Gewoon even stoven in een koekenpan in wat olijfolie is al voldoende.
Tomatenpuree komt regelmatig voor in onze recepten. Het is een handig ingrediënt dat kleur en smaak aan gerechten geeft, vooral gebruikelijk in de Zuid-Amerikaanse en Mediterraanse keukens.
Om de puree te stoven zet u een koekenpan met wat olijfolie op. Doe de puree erin en roer met een houten lepel totdat de puree donker wordt. Even proeven: smaak nu zoet? Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.