Lekker met gestoofde sneptomaat
Een dagje geen vlees? Goed idee! Goed voor uw gezondheid en goed voor het milieu! Nou is er over tofu ook al weer het een en ander gaande, zo zou het de Amazonewouden in gevaar brengen, maar ja..we moeten toch wel iets eten. Afwisselen, dat is waarschijnlijk toch nog steeds het beste devies.
Tompoes, tompouce
Ik weet het, ik weet het…..een tompoes is eigenlijk een “[…] baksteenvormig gebakje, bestaand uit twee lagen bladerdeeg met daartussen een dikke laag banketbakkersroom, waarvan de bovenste laag bladerdeeg is voorzien van een varkensroze glace“. Nou, ik heb expres de woorden [Typisch Nederlands] maar weggelaten uit het citaat want het enige typisch Nederlandse aan de tompoes is de kleur van de glace.
De meeste landen noemen de tompouce een Napoleon. De tompouce bestaat dus ook over de grens, en hoe! Daar heet de lekkernij millefeuille (Frankrijk), mille foglie (Italië), nap (VS), napoleonbakelse (Zweden), en ga zo maar door. Zelfs de Russen hanteren de naam Napoleon (наполеон), ondanks 1812, en dat zijn ze nog lang niet vergeten…
Hoe dan ook, dit recept heeft natuurlijk niks te maken met dat heerlijke gebakje dat iedereen lust en niemand netjes kan opeten…maar ja, een beetje variatie mag, toch?
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.