Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Tonijnsteak op chuka wakamesalade met okonomiyaki (nagaimowortelflensje)

Tonijnsteak op chuka wakamesalade met okonomiyaki (nagaimowortelflensje)

Bereidingswijze

Recept uit de Japanse keuken

Een van de meest bijzondere keukens op deze aardbol is toch wel de Japanse. Wat die mensen allemaal niet eten… Soms huiveren we er een beetje van, soms echter kun je tussen al het lugubere heel erg smakelijke dingen ontdekken, zoals dit recept laat zien.

Nagaimowortel
Nagaimo (Dioscorea opposita), ook wel yamaimo, Chinese yam, Japanese bergyam, Koreaanse yam, huaishan yao (淮山药), of shan yao (山药) genoemd, Uit de familie van de yam, een zetmeelhoudende, lichte, knapperige wortel die rauw qua structuur wat aan een radijs doet denken. Gek genoeg, als je hem raspt krijg je een witte, kleverige drab. De Japanners noemen dat tororo (zie afbeelding). Het is het hoofdbestanddeel van okonomiyaki, het flensje van dit recept. Yam wortels zijn over het algemeen niet eetbaar. Deze Nagaimo is een uitzondering. Nagaimo wordt niet zo zeer om de smaak, maar eerder om zijn plakeigenschappen gebruikt in de Japanse keuken. Hij geeft de geleiachtige structuur aan soba noedelsoep, en speelt een belangrijke rol bij het bij elkaar houden van het beslag van onze flensjes (waar geen meel of ei aan te pas komt).

Nagaimowortel

Voorbereiding:

  • Maak een samenhangende saus van de ingrediënten zoals boven vermeld.
  • Was de nagaimo en schil hem als een asperge. Rasp hem op een fijne rasp. Het resultaat is een vieze kleverige smurrie. Precies wat we nodig hebben!

Nagaimo

  • Stamp de gedroogde garnalen fijn in een vijzel, tot poeder. Voeg dit, samen met het zout, toe aan de nagaimo. Voeg als laatste de heel fijn gehakte sjalot toe. Kruid de tonijnsteak met wat viskruiden en wrijf ze in met een beetje rijstolie.

Bereiding:

  • Bak het vette spek uit in een koekenpan en verwijder de kaantjes.
  • Zet het vuur middelhoog en doe een eerste portie tororo (nagaimorasp) in de pan (ongeveer 2-3 soeplepels).
  • Druk iets plat met de bolle kant van de lepel en laat bruin worden aan de onderkant.
  • Draai het flensje vervolgens met een snelle slag om met behulp van een brede spatel en bak de andere zijde ook bruin.
  • Haal de flens uit de pan en laat uitlekken op een roostertje.
  • Herhaal dit voor de andere flensjes.

Nagaimo bakken

  • Grill ondertussen de tonijn op een gloeiend hete grillplaat of in een koekenpan waar verder geen vet aan toegevoegd is. De vis moet iets rosé aan de binnenkant blijven. Klaar!

Serveertip:
Leg de chuka wakame op het bord, trancheer de tonijn en leg een aantal plakjes daar bovenop. Vouw de flensjes dubbel en plaats deze op de borden. Garneer af met een lik saus.

Wijntip:
Mag van ons. Maar wij raden hete sake en japanse groene thee aan. Of een ijskoud Asahi-biertje!

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
10
Excellent
Goede producten, goed verpakt. Till next time
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Wat een feest! Dank voor uw reactie en inderdaad, graag tot spoedig!

- Utrecht
10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
9.2
3623 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10