Recept uit de Japanse keuken
Een van de meest bijzondere keukens op deze aardbol is toch wel de Japanse. Wat die mensen allemaal niet eten… Soms huiveren we er een beetje van, soms echter kun je tussen al het lugubere heel erg smakelijke dingen ontdekken, zoals dit recept laat zien.
Nagaimowortel
Nagaimo (Dioscorea opposita), ook wel yamaimo, Chinese yam, Japanese bergyam, Koreaanse yam, huaishan yao (淮山药), of shan yao (山药) genoemd, Uit de familie van de yam, een zetmeelhoudende, lichte, knapperige wortel die rauw qua structuur wat aan een radijs doet denken. Gek genoeg, als je hem raspt krijg je een witte, kleverige drab. De Japanners noemen dat tororo (zie afbeelding). Het is het hoofdbestanddeel van okonomiyaki, het flensje van dit recept. Yam wortels zijn over het algemeen niet eetbaar. Deze Nagaimo is een uitzondering. Nagaimo wordt niet zo zeer om de smaak, maar eerder om zijn plakeigenschappen gebruikt in de Japanse keuken. Hij geeft de geleiachtige structuur aan soba noedelsoep, en speelt een belangrijke rol bij het bij elkaar houden van het beslag van onze flensjes (waar geen meel of ei aan te pas komt).
Voorbereiding:
Bereiding:
Serveertip:
Leg de chuka wakame op het bord, trancheer de tonijn en leg een aantal plakjes daar bovenop. Vouw de flensjes dubbel en plaats deze op de borden. Garneer af met een lik saus.
Wijntip:
Mag van ons. Maar wij raden hete sake en japanse groene thee aan. Of een ijskoud Asahi-biertje!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!