Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Tonijnsteak op chuka wakamesalade met okonomiyaki (nagaimowortelflensje)

Tonijnsteak op chuka wakamesalade met okonomiyaki (nagaimowortelflensje)

Bereidingswijze

Recept uit de Japanse keuken

Een van de meest bijzondere keukens op deze aardbol is toch wel de Japanse. Wat die mensen allemaal niet eten… Soms huiveren we er een beetje van, soms echter kun je tussen al het lugubere heel erg smakelijke dingen ontdekken, zoals dit recept laat zien.

Nagaimowortel
Nagaimo (Dioscorea opposita), ook wel yamaimo, Chinese yam, Japanese bergyam, Koreaanse yam, huaishan yao (淮山药), of shan yao (山药) genoemd, Uit de familie van de yam, een zetmeelhoudende, lichte, knapperige wortel die rauw qua structuur wat aan een radijs doet denken. Gek genoeg, als je hem raspt krijg je een witte, kleverige drab. De Japanners noemen dat tororo (zie afbeelding). Het is het hoofdbestanddeel van okonomiyaki, het flensje van dit recept. Yam wortels zijn over het algemeen niet eetbaar. Deze Nagaimo is een uitzondering. Nagaimo wordt niet zo zeer om de smaak, maar eerder om zijn plakeigenschappen gebruikt in de Japanse keuken. Hij geeft de geleiachtige structuur aan soba noedelsoep, en speelt een belangrijke rol bij het bij elkaar houden van het beslag van onze flensjes (waar geen meel of ei aan te pas komt).

nagaimowortel

Voorbereiding:

  • Maak een samenhangende saus van de ingrediënten zoals boven vermeld. 
  • Was de nagaimo en schil hem als een asperge. Rasp hem op een fijne rasp. Het resultaat is een vieze kleverige smurrie. Precies wat we nodig hebben!

Nagaimo

  • Stamp de gedroogde garnalen fijn in een vijzel, tot poeder. Voeg dit, samen met het zout, toe aan de nagaimo. Voeg als laatste de heel fijn gehakte sjalot toe. Kruid de tonijnsteak met wat viskruiden en wrijf ze in met een beetje rijstolie.

Bereiding:

  • Bak het vette spek uit in een koekenpan en verwijder de kaantjes.
  • Zet het vuur middelhoog en doe een eerste portie tororo (nagaimorasp) in de pan (ongeveer 2-3 soeplepels).
  • Druk iets plat met de bolle kant van de lepel en laat bruin worden aan de onderkant.
  • Draai het flensje vervolgens met een snelle slag om met behulp van een brede spatel en bak de andere zijde ook bruin.
  • Haal de flens uit de pan en laat uitlekken op een roostertje.
  • Herhaal dit voor de andere flensjes.

Nagaimo bakken

  • Grill ondertussen de tonijn op een gloeiend hete grillplaat of in een koekenpan waar verder geen vet aan toegevoegd is. De vis moet iets rosé aan de binnenkant blijven. Klaar!

Serveertip:
Leg de chuka wakame op het bord, trancheer de tonijn en leg een aantal plakjes daar bovenop. Vouw de flensjes dubbel en plaats deze op de borden. Garneer af met een lik saus.

Wijntip:
Mag van ons. Maar wij raden hete sake en japanse groene thee aan. Of een ijskoud Asahi-biertje!

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van ons vleesabonnement

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij een ambachtelijke slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd?

10
Goed vlees, netjes verpakt
We bestellen er al een aantal jaren, voornamelijk voor de feestdagen.Smaakt goed, netjes verpakt, keuze in hoeveel gram
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Met een recensie als de uwe is het toch elke dag feest? Dus wat ons betreft: nog vaker bestellen dan maar!:)

- Raalte
10
Altijd prima vlees
Altijd prima vlees.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Namens ons hele team ontzettend bedankt!

- ZAANDAM
10
Afgeleverd op tijd en juiste temperatuur.
Mooie kwaliteit van vlees. Lekker genoten van de bbq.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

"Afgeleverd op tijd", da's een compliment aan het adres van PostNL. We geven het graag door. Heel hartelijk dank voor uw hoge waardering!

- Emmeloord
9
Goed vlees en netjes volgens afspraak geleverd
Goed vlees makkelijk te bestellen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw mooie cijfer!

- Rijssen
10
Heerlijk vlees,en aardige mensen die er werken snelle reactie als je mailtje stuurt.
Fijne ervaring vriendelijke mensen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Nijmegen
10
Super service / top vlees
Super service ! Alleen nooit weer via post.nl laten verzenden ! Drama !! Kregen 1e bestelling pas een week later ! Maar Bolscher heeft [...]
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!! Wij hebben vooralsnog 2 verzendopties: zelf afhalen en verzenden via PostNL. PostNL is uitermate betrouwbaar en heeft een succesratio van 98% met ons. En als het dan eens fout gaat, bij extreme drukte bijvoorbeeld, zorgen wij ervoor dat de klant daar minimaal last van heeft: wij zorgen voor een terugbetaling, verzenden gratis een nieuwe bestelling of regelen alternatief vervoer. Dat laatste kan echter alleen in uitzondelijke gevallen en in de buurt van Enschede.De collega's van Thijs:)

- Enter
10
Goed opgelost
Vlees te laat gekregen.Fout post nl. Geld terug.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Hoogland
9
Zeer goed
Gewoon als gewoonlijk, super.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Nijverdal
10
The place to be
Een geweldige service waarbij de producten perfect gekoeld verpakt bij je thuis aankomen. Voor mij geen andere meer voor feestdagen, BBQ en wat nog meer.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Amsterdam
9.2
2901 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10