Ook als tussendoortje!
Torta rustica (rustieke taart), ook wel torta salata genoemd, is een Italiaanse lekkernij die vaak op tafel komt. Het is eigenlijk gewoon gebak, maar dan hartig. Je zou het familie van de quiche Lorraine kunnen noemen. Torta rustica wordt zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd en dient meestal als bijgerecht bij het hoofdgerecht. Van zo’n hoofdgerecht moet u zich niet al te veel voorstellen: Italianen eten vaak een goed bord pasta als voorgerecht en volstaan daarna met wat kleine zaken. Zo’n torta rustica bijvoorbeeld zou men doorgaans eten met een paar plakjes ham of Mortadella, meer niet eigenijk. Glas wijn erbij – de avond kan niet meer stuk.
Let op het zout
In dit recept zitten kaas en vleeswaren verwerkt. De taart kan ook prima zonder vleeswaren. Zorg er dan wel voor dat u iets meer zout gebruikt, opdat de taart op smaak blijft.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.