Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Bereidingswijze

Ook als tussendoortje!

Torta rustica (rustieke taart), ook wel torta salata genoemd, is een Italiaanse lekkernij die vaak op tafel komt. Het is eigenlijk gewoon gebak, maar dan hartig. Je zou het familie van de quiche Lorraine kunnen noemen. Torta rustica wordt zowel warm als op kamertemperatuur geserveerd en dient meestal als bijgerecht bij het hoofdgerecht. Van zo’n hoofdgerecht moet u zich niet al te veel voorstellen: Italianen eten vaak een goed bord pasta als voorgerecht en volstaan daarna met wat kleine zaken. Zo’n torta rustica bijvoorbeeld zou men doorgaans eten met een paar plakjes ham of Mortadella, meer niet eigenijk. Glas wijn erbij – de avond kan niet meer stuk.

Let op het zout
In dit recept zitten kaas en vleeswaren verwerkt. De taart kan ook prima zonder vleeswaren. Zorg er dan wel voor dat u iets meer zout gebruikt, opdat de taart op smaak blijft.

Stap voor stap

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Maak een mooie hartige pâte brisée zoals in ons recept (klik hier). Let wel op de verhoudingen: u heeft 650 gram nodig!! Hou de helft apart en vul de vorm, waar u eerst een laag bakpapier in hebt gelegd, met de helft van het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Druk de rand naar beneden tot een hoogte van 2-3 cm. Bedek het deeg met bakpapier en vul de vorm met bakbonen (of gewone rauwe bonen). Dit voorkomt dat het deeg gaat rijzen tijdens het bakken. Bak het deeg “à blanc” oftewel zonder vulling, gedurende 4 minuten. Verwijder de bonen en het papier en bak nog eens 3 minuten. Haal het deeg uit de oven.
Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Snij de sjalot half door en vervolgens in dunne reepjes

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Fruit de sjalot in een paar lepels  olijfolie

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons
  • Voeg de champignons toe en braad even goed aan
  • blus af met witte wijn en laat deze volledig verdampen
  • laat het geheel op een matig vuurtje gaarstoven.
Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Guanciale?

Als u ervoor kiest guanciale toe te voegen, snij deze dan parmentier (in kleine blokjes) en bak deze goed hard uit en laat ze uitlekken op keukenpapier. gebruikt u de gesneden vleeswaren, zie dan het kopje “vulling erbij”

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Klutsen

Klop de eieren, hou iets apart om de taart straks te bestrijken

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Voeg de room toe.

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons
  • Daarna de geraspte kazen.
  • Breng op smaak met zout en peper. Niet te veel, de Parmezaan en de Gruyère zijn is ook al zout.
  • Voeg de kastanjechampignons in schijfjes  aan het mengsel toe
Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Vulling erbij

  • Leg de vleeswaren die u heeft gekozen op de bodem van de taartvorm
  • Stort de vulling erin
Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Deksel erop

  • Maak van de rest van het deeg een dunne schijf.
  • Leg deze over de taart heen, druk de randen goed vast en snij het overtollige deeg weg.
  • Perforeer ook deze laag hier en daar met een vork.
  • Bestrijk met het overgebleven eimengsel.
  • Versier de taart eventueel

Deegplaktorta_rustica_aitorta_rustica_ai

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Bakken

Bak de taart in 60 minuten gaar en goudbruin.

Torta rustica ai funghi: hartige Italiaanse taart met kaas en champignons

Wijntip

Met deze taart kun je vrijwel alle kanten op. Toch eens proberen om in de “Terroir” te blijven? Een mooie Fendant uit de regio rond Sion in Zwitserland!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10