Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Toum

Toum

Bereidingswijze

Heerlijke knoflooksaus uit het Midden-Oosten

Heerlijk bij shoarma en falafel (klik voor recept)
.  Niet weg te denken op een meze (klik hier).

Moeilijk? 

Over toum wordt nog wel eens “moeilijk” gedaan. Dat klopt. En waarom? Nou, het is een emulsie, net als mayonaise (klik voor recept) en hollandaise (klik voor recept). En dat betekent dat de saus zomaar opeens kan schiften. Dat houdt in dat men zich streng aan de regels moet houden. Maar dan komt het ook goed. Dus moeilijk? Nee. Eng? Misschien:)

Ingrediënten? 
Er zijn eigenlijk twee stromingen onder de toummakers. De ene stroming houdt vast aan het recept van de voorouders en zal dus altijd kiezen voor olijfolie. De andere tak kiest er juist voor om de saus wat minder zwaar te maken en gebruikt liever een lichtere olie zoals raapzaadolie of druivenpitolie. Iedereen weet dat de emulsie moet ontstaan puur door de combinatie van knoflook en olie. Toch zult u in sommige recepten tegenkomen dat men crème fraîche of labneh (klik voor meer informatie) toevoegt. Dit is om de smaak wat minder sterk te maken maar ook om het schiften te voorkomen. In één recept kwam ik zelfs eiwit tegen. Ook tegen het schiften. Sterker nog, om de eenmaal geschifte saus weer tot leven te brengen in een mixer. Tja, anders ben je 2 bollen knoflook en een hoop dure olie kwijt. Snap ik wel…

Bereiding
Ook hier twee gedachtenstromingen. De ene groep zweert bij de methode met stamper en vijzel. De anderen doen het in een hakmolen of keukenmachine. Kan inderdaad allebei. Wij kiezen voor de ouderwetse methode: vijzel.

  • Maak de tenen knoflook schoon. Voor dit recept is het beter om voor gebruik de kiem te verwijderen uit het teentje knoflook. Snijd daarvoor het teentje doormidden en verwijder de kiem met een mesje
  • Blancheer de teentjes 5 minuten in kokend water
  • Laat ze goed uitlekken en stamp ze helemaal fijn tot puree
  • Voeg zout toe en vermeng
  • Giet nu de olie erbij: eerst druppelsgewijs en daarna steeds ruimer, wanneer u ziet dat de olie “pakt” en de emulsie mooi dik wordt. Blijf vooral doormengen
  • Voeg tijdens het proces ook het citroensap toe, een paar druppels per lepel olie ongeveer. Niet teveel tegelijk want dan schiet de saus onherroepelijk in de schift. Klaar!

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Saus Mediterraans Italiaans Haute cuisine
Balsamicoazijnsaus
Saus
Gomazu
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fantastisch goed verpakt geleverd
Bijzonder snelle levering mooi verpakt in piepschuim bak met 3 bevroren koel elementen Vlees ziet er heel verleidelijk uit Ik zeker terug komen bij meer dan vlees En.vooral omdat ze zoutarme rookworst leveren Wat hier in t westen niet te verkrijgen is Mijn complimenten voor de snelle service Mvg Nico v
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wassenaar
10
Super vlees en super service
Ik ben echt heel blij met meerdanvlees! Super goed en lekker vlees en hele goede service.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien. Heel erg bedankt hoor!

- Amsterdam
8
Goed
Alles is lekker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!!

- Breda
10
Kwaliteitsproducten voor een mooie prijs!
Goed vlees voor een goede prijs, snelle levering en alles mooi in aangegeven porties vacuüm verpakt, zodat het gelijk in de vriezer kan.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Al nagedacht over de feestdagen? We hebben weer van alles in petto! Let op onze nieuwsbrieven! Inschrijven kan in onze webwinkel.

- Deventer
8
Goed en snel
X
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering!

- Soest
10
Lekker vlees en betaalbaar
Qua prijs vergelijkbaar met vlees uit de supermarkt maar dan voor topkwaliteit.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dat is nou eens een mooi compliment ! Heel hartelijk dank voor uw 10!

- Hengelo
9
Altijd een goede service en kwaliteit
Goed gekoeld mooie versproducten en super kwaliteit. Zeker voor onze gourmet avondjes
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Ach ja, gourmetten - heerlijk! Binnenkort komen die dagen weer wat vaker voor....Sinterklaasavond, Kerst, Nieuwjaar, allemaal leuk om samen te vieren rond een gourmetstel of teppanyaki!

- Gouda
10
smullen smullen, en nog 'ns smullen.........
Zoals altijd, hééééérlijk. Goed zacht en vooral lekker mals vlees. De carbonades groot, dik gesneden en lekkerrrrrr. Het is een en al genot. Zonder twijfel. Aanbevelen? Geen "JA", maar "zonder twijfel" aanbevelen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Wederom heel hartelijk dank voor uw trouw, steun en enthousisame!

- Oss
9.2
3406 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10