Recept met een ster
Dit lijkt een hele toer, maar het valt allemaal best mee. U bent wel even bezig, en u bent ook wel even op zoek naar alle ingrediënten. Maar als het af is heeft u ook een creatie die menig tafelgenoot noch lang zal heugen. Een sprankelend concert van geuren, smaak en kleuren!
Sabayon
Sabayon, vooral bekend als dessert, met name in Italië (zabaglione), is een schuim op basis van eidooier en wijn. Klop de eierdooiers in een kom (eigenlijk een roodkoperen bol) tot een glad geheel is ontstaan, zet de kom vervolgens in een pan met heet water dat tegen de kook aangehouden wordt (au bain marie) en blijf stevig kloppen. Voeg de wijn scheutje voor scheutje toe. Zodra alle wijn is toegevoegd en de saus licht en schuimig is moet de kom uit het waterbad worden verwijderd. Voeg voor het recept op deze pagina nu de fond toe, en blijf nog een minuut goed hard doorkloppen.
.
.
Een zogeheten “fondo di cantina-gerecht”, zoals de Italianen zeggen: je kunt er prima je wijnkelder mee opruimen. De tournedos vraagt om een diepe, rode wijn, maar kan ook prima leven met iets lichter en frivolers. De coquilles stellen een ijskoude, straffe witte wijn erg op prijs, maar halen hun neus niet op voor een jonge fruitige rode. Enfin, wat u ook maar in huis heeft…met een beetje fantasie past het erbij.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.