Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Bereidingswijze

Recept met een ster

Brunoise
Brunoise is een culinaire vakterm. Het is eigenlijk gewoon een duur woord voor in kleine blokjes snijden. Er zijn in de Franse keuken aardig wat termen die te maken hebben met snijpatronen. Buiten de brunoise zijn er bijvoorbeeld nog:

  • Tranché: plakjes (bijv. vlees en brood)
  • Parisien: blokjes van 20 mm
  • Parmentier, blokjes van 10 mm
  • Julienne: fijne reepjes (2x2x40 mm)
  • Emincé: zeer dunne plakjes (bijv. truffel, knoflook of paddenstoelen)
  • Tourné: mooi rond bijgesneden (bijv. aardappelen of wortelen)
  • Paré: in het gewenste model gesneden (bijv. bij vlees het verwijderen van overtollige aanhangsels)
  • Cannelé: met groeven of geultjes (bijv. komkommer of citroen)
  • Chinoise: in ruitjes gesneden

Stap voor stap

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Stap 1:
Borstel de cantharellen schoon. Was ze niet – hierdoor trekken ze water aan, worden ze slap en versliezen ze veel smaak. Was de aardappeltjes.

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Stap 2:
Kruid het vlees met peper en zout of met ons meerdanvlees kruidenmengsel en schroei het rondom dicht in een cocotte met flink wat boter.

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Stap 3:
Blus af met donker bier, sluit de pan en laat garen op matig vuur. Kerntemperatuur 57-62 graden.

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Stap 4:
Kook de aardappeltjes in de schil beetgaar in ruim zout water.

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Stap 5:
Laat de sjalot in een sauteuse glazig worden en ietsjes opkleuren. Voeg daarna de brunoise van rode paprika toe, roer snel om en blus af met een scheutje rosé.

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Stap 6:
Voeg de room toe en laat condenseren op matig vuur

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Stap 7:
Sauteer de cantharellen op hoog vuur in een koekenpan met wat boter tot ze gaar zijn.

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Serveertip

Snijd dikke moten van de varkensribeye en serveer een ieder de helft van zo’n moot. Garneer af met wat saus en cantharellen, de aardappeltjes (eventueel eventjes door de gesmolten boter gehaald) en wat tuinkruiden. Klaar!

Varkensfilet met cantharellen en ratte

Wijntip

De rosé van het recept is toch al open….

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
10
Heerlijk vlees
Perfect verpakt en gelabeld zodat men het meteen in de juiste portie kan invriezen. #blijmee
Reactie bekijken
Onze reactie

Yes! WEER een tien! Heel hartelijk dank!

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
10
Heel goed
Zeer netjes verpakt goed vlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw maximale score!

- Berltsum
10
Als steeds keurig verzorgd en op de gevraagde dag aangekomen.
Tot tweemaal toe prima vlees, morgen de derde keer proeven.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Hartelijk dank voor deze dikke tien!

- VLAARDINGEN
9.2
3619 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10