Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Varkenshaas met duxelles van eekhoorntjesbrood en lardo al rosmarino

Varkenshaas met duxelles van eekhoorntjesbrood en lardo al rosmarino

Bereidingswijze

Simpel en chique

Eerst maar even een paar keukentermen:

Duxelles
Duxelles is een mengsel van zeer fijn gesneden paddestoelen, meestal met uien en/of sjalotten. Deze wordt gesauteerd in boter totdat de ingrediënten gaar zijn en de smaak volledig tot uiting komt. Duxelles wordt gebruikt in farcen en sauzen.

Parmentier
Parmentier is een culinaire vakterm. Het is eigenlijk gewoon een duur woord voor in blokjes snijden van 1x1x1 cm (zie afbeelding). Er zijn in de Franse keuken aardig wat termen die te maken hebben met snijpatronen. Buiten de parmentier zijn er bijvoorbeeld nog:

  • Tranché: plakjes (bijv. vlees en brood)
  • Parisien: blokjes van 20 mm
  • Brunoise, blokjes van 3 mm
  • Julienne: fijne reepjes (2x2x40 mm)
  • Emincé: zeer dunne plakjes (bijv. truffel, knoflook of paddenstoelen)
  • Tourné: mooi rond bijgesneden (bijv. aardappelen of wortelen)
  • Paré: in het gewenste model gesneden (bijv. bij vlees het verwijderen van overtollige aanhangsels)
  • Cannelé: met groeven of geultjes (bijv. komkommer of citroen)
  • Chinoise: in ruitjes gesneden

Parmentier

Stap voor stap

Voorbereiding

Steek de varkenshazen op met een prikker (zie illustratie). Maak de sperziebonen schoon en blancheer ze door ze in zout, kokend water te gooien, na 2-3 minuten af te gieten en te laten “schrikken” in ijswater, en vervolgens te koken tot ze beetgaar zijn. Door ze te blancheren houdt u de mooie groene kleur. Maak 4 porties van de bonen en rol elke portie in een dun plakje lardo of gerookt spek. Gebruikt u gerookt spek, wrijf de binnenkant van het plakje dan even in met het toefje verse rozemarijn). Houd de rolletjes apart. Maak de groenten schoon en snij deze in parmentier. Kruid het vlees met onze kruidenmix of met zout en peper.

Varkenshaas opbinden

Bereiding

Doe de geklaarde boter in de pan en braad de varkenshazen rondom snel aan. Haal het vlees uit de pan. Blus de jus af met de wijn en ongeveer even veel water. Voeg daarna de fond (of een andere bouillon, maar dan wel eentje zonder zout) toe, samen met de gehakte paddestoelen. Leg het vlees nu terug in de pan, sluit af met een deksel en gaar het vlees op een zachte pit tot een kerntemperatuur van 55° C is bereikt (ongeveer 15 minuten).

Kook ondertussen de farro zoals op de verpakking staat aangegeven (let op: er zijn voorgekookte, snelklare versies).

Doe de groenten in een schaal of bak die kan worden afgesloten of in een stoomschaal, voeg zout naar smaak en 2 eetlepels water toe, sluit af en gaar het geheel in de magnetron gedurende 4 minuten op 750W. Voeg de gestoofde groenten toe aan de farro en meng alles door elkaar.

Varkenshaas met duxelles van eekhoorntjesbrood en lardo al rosmarino

Serveertip

Haal het vlees uit de pan, laat het 5 minuten “op adem” komen en snij het in mooie plakken. Reduceer de jus tot deze op smaak is. Leg ondertussen de sperzieboonrolletjes 1 minuut in de magnetron op 750W en serveer deze bij het vlees. Doe het mengsel van de farro en de groenten in een timbaal, druk even aan en stort deze uit op de borden. Geef een klein beetje jus bij het geheel. Klaar!

Varkenshaas met duxelles van eekhoorntjesbrood en lardo al rosmarino

Wijntip

Eekhoorntjesbrood, rozemarijn en lardo….niet eenvoudig. Toch laten we de lardo de boventoon nemen en combineren we dus op basis van deze vette spijs. Een wijn bij uitstek die de lardo het hoofd kan bieden is een witte wijn uit Italië, specifiek uit het Aostadal, de Vallée d’Aoste Petite Arvine. Heerlijk!

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fijn adres om vlees te bestellen en het wordt keurig afgeleverd.
Heerlijk malse stukjes vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!

- Holten
10
Goed vlees
Lekker vlees echt een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
9
Ondanks de hitte van dit moment boven verwachting.
Wij hadden met een eerdere levering uitermate goede ervaringen. Daarom tot een herhaling van bestelling en levering besloten. Achteraf was het moment van bestellen met de huidige buitensporig hoge temperaturen en postlevering wellicht niet zo'n goede keuze, maar dit bleek uiteindelijk buiten verwachting mee te vallen. Levering van het vlees prima verzorgd, ingepakt in piepschuim doos met toevoeging van een 4-tal koelelementen. Prima speciale verpakking. Ongerustheid over correcte levering met deze temperaturen bleek volledig misplaatst. Goed gedaan. Uiteindelijk toch uitermate tevreden met de keuze. Buitentemperaturen bleken niet van invloed op de levering. Top. Wij zijn tevreden. Ook met de portie-verpakkingen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige reactie en uw hoge waardering! Inderdaad, onze EPS-koelboxen met koelelementen) zijn ingericht op het nabootsen van uw koelkast voor een periode van maximaal 48 uur, dus zelfs met warm weer en zelf wanneer PostNL een dagje vertraging oploopt komen de producten bij u thuis aan alsof ze bij u uit de koelkast komen. En, zoals bekend: kunnen we daar niet aan voldoen dan krijgt u gewoon uw geld terug.

- Oost-Souburg
10
het was heerlijk!!
Bestelling kwam mooi op tijd en het vlees was heerlijk. Ik heb veel complimenten gekregen voor de pulled pork!
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! En wat fijn om te horen!

- Winsum
9
Mijn verzekerde verwachting............
Deze verwachting is als een droom dat keer op keer altijd uitkomt...... Veel aandacht, uiterste hygiëne, alles vers, alles goed verpakt, en vooral......uitstekende service, etcétera. Wat wil men nog meer??? TOPPIE.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Oss
9
Ik kan weinig toevoegen aan wat ze al zelf zeggen. Goed spul en prima service.
In het verleden had ik zo links en rechts online guanciale gekocht (Amazon/lokale Italiaanse specialiteitenwinkels...) maar dat was het net niet allemaal. Ik hoef nu niet verder te zoeken, die van Meerdanvlees.nl kan ik prima noemen.  Het vet/vlees verhouding is heel goed (veel witte vet – weinig vlees) en het heeft een fijne smaak. Wat me verder opviel, is dat de huid (wat je niet eet) van het stuk van bijna 1500 gram heel zacht was wat betekent dat het goed bewaard was en vers is.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw complimenten. Dank ook dat u de tijd heeft genomen om even uit te leggen wat er nou precies zo goed was. Daar hebben andere klanten enorm veel aan. Top!

- Zaandam
10
Goed vlees voor eerlijke prijs
Makkelijk bestellen, gekoeld bezorgd, heerlijk vles
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Heel hartelijk dank!

- Alphen aan den Rijn
8
Heel goed bevallen
Bevalt goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw waardering!

- Hoorn
9.2
3383 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10