Een klassieker
Telyatina po Orlovski
Er wordt wel eens beweerd dat dit gerecht, dat we regelmatig zien in de Nederlandse horeca, een verbastering is van Telyatina po-Orlovski (телятина по-орловски, bij ons bekend als Veau Orloff), een uitvinding van de Franse (!) chef Urbain Dubois, die werkte aan het hof van de Russische prins Alexej Orlov in de 19e eeuw. Als dat zo is, dan is er van het originele recept niet zo gek veel overgebleven. Maar daarover misschien later. Wat wel zo is – dit recept, varkensvlees met uienroomsaus, is ronduit heerlijk!
Serveer de haas met de saus. Een goede garnituur zijn kriel en broccoli of gebakken aardappels en groene kool. Trancheer de hazen in 3-4 grove sneden en leg het vlees op de saus. Staat was sjieker. De saus wordt extra lekker als u er een beetje kalfsfond bij in doet. Een scheutje witte wijn vinden sommigen ook erg op hun plaats.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.