Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Varkenswang in rode wijn

Varkenswang in rode wijn

Bereidingswijze

Carrilleras de cerdo al vino tinto

Ja, varkenswang. Een prima spier voor allerlei slow-cookingexperimenten. Deze stoofpot uit de Spaanse keuken is echter alles behalve een experiment. De befaamde carrilleras de cerdo  zijn een geliefd stoofgerecht in Spanje. Iets exotisch in deze variant zijn de kaneel en steranijs maar geloof me: daar krijgt u geen spijt van!

Mats eet smakleijk

Signatuur Mats

Stap voor stap

Varkenswang in rode wijn

1,2,3,4,5

  1. Droog de wangen met keukenpapier
  2. snij vliezen en overtollig vet weg met een scherp mes
  3. Kruid met onze meerdanvlees.nl kruidenmix of uw eigen samenstelling. Peper en zout kan ook
  4. Bestuif met bloem en
  5. Klop overtollig bloem van de wangen af
Varkenswang in rode wijn

Laat de wangetjes even rusten. Snij ondertussen de groenten in niet al te grove stukken. 

Varkenswang in rode wijn

Zorg ervoor dat u de groenten ongeveer even groot snijdt.

Varkenswang in rode wijn

Doe olie in een cocotte of braadpan, laat heet worden op hoog vuur en braad de wangen aan een kant aan.

Varkenswang in rode wijn

Draai ze om en braad de andere zijde ook. Haal ze uit de pan en laat ze rustig liggen op een plaats op kamertemperatuur.

Varkenswang in rode wijn

Doe in dezelfde cocotte en dezelfde olie en met hetzelfde vuur nu de groenten in de pan.

Varkenswang in rode wijn

Schep een paar keer goed rond.

Varkenswang in rode wijn

Voeg nu de rozemarijn, tijm en laurier toe.

Varkenswang in rode wijn

Blijf 10 minuten lang roeren tot alle sappen mooi verdeeld zijn.

Varkenswang in rode wijn

Voeg nu de kaneel, rietsuiker en steranijs toe. Roer weer een minuut of tien en laat het meeste vocht uit de groenten en kruiden verdampen.

Varkenswang in rode wijn

Verwijder nu de rozemarijn en de tijm.

Varkenswang in rode wijn

Voeg het vlees toe. Verlaag de warmtebron.

Varkenswang in rode wijn

Voeg de wijn…

Varkenswang in rode wijn

…en de bouillon toe.

Varkenswang in rode wijn

Alles staat nu mooi onder vloeistof. Sluit de pan niet af. Hou het mengsel tegen de kook aan en stoof 2 uur lang op een laag vuurtje.

Varkenswang in rode wijn

Verwijder na deze 2 uur de kaneel, de laurier en de steranijs.

Varkenswang in rode wijn

Controleer met een vork of de wangen mals en gaar zijn. Verwijder ze daarna uit de pan.

Varkenswang in rode wijn

Vermeng alles met een staafmixer tot een mooie, gladde saus is ontstaan. Dit kan eventueel ook in een blender. Mocht u de saus te dun vinden, reduceer deze dan door hem op een hoog vuur in te dampen. Let wel op – water verdampt, zout niet – uw gerecht wordt dus zouter als u het inkookt.

Varkenswang in rode wijn

Leg de wangen nu terug in de saus. Sluit de pan af met een deksel en laat  30 minuten rusten voor u serveert.

Varkenswang in rode wijn

Serveertip

Serveer met aardappelpuree. Klik hier voor een recept.

Varkenswang in rode wijn

Wijntip

Om in hetzelfde thema te blijven – een mooie rode Tempranillo uit de Extremadura. Kunt u voor dit recept trouwens ook prima in de saus gebruiken!

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van ons vleesabonnement

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij een ambachtelijke slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd?

10
Al jaren een vertrouwd adres!
Ik bestel al jaren online en ben nog nooit teleurgesteld geweest over de kwaliteit. Altijd heerlijk vlees. Als we mensen uitnodigen voor een barbecue vragen ze [...]
- Bornerbroek
9
Zeer goed
Mooie lamsracks
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Dank voor uw hoge waardering. Af en toe dan zijn er van die recensies bij waar je het water van in de mond loopt. Dit is er zo een. We moesten ineens aan lamsracks denken en die zijn inderdaad zoooooo lekker....:)

- MAASTRICHT
10
Service en timing was geweldig,
Het product was keurig verpakt en gekoeld met koelelementen geleverd.Netjes en optijd.Een aanrader
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!

- Willemstad (nb)
10
Heerlijk kalfswang
De eerste keer dat we hier vlees hebben besteld was Kalkoen voor kerst. De kalkoen werd persoonlijk afgeleverd wat heel vriendelijk was. Maar belangrijker, de [...]
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank voor uw uitvoerige feedback! Zo te zien bent u een kenner en zit u niet om een recept verlegen maar toch... Recept voor pulled pork staat hier:https://www.meerdanvlees.nl/recept/real-texas-pulled-pork-uit-de-oven/

- Waalwijk
10
Goed vlees, netjes verpakt
We bestellen er al een aantal jaren, voornamelijk voor de feestdagen.Smaakt goed, netjes verpakt, keuze in hoeveel gram
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Met een recensie als de uwe is het toch elke dag feest? Dus wat ons betreft: nog vaker bestellen dan maar!:)

- Raalte
10
Altijd prima vlees
Altijd prima vlees.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Namens ons hele team ontzettend bedankt!

- ZAANDAM
10
Afgeleverd op tijd en juiste temperatuur.
Mooie kwaliteit van vlees. Lekker genoten van de bbq.
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

"Afgeleverd op tijd", da's een compliment aan het adres van PostNL. We geven het graag door. Heel hartelijk dank voor uw hoge waardering!

- Emmeloord
9
Goed vlees en netjes volgens afspraak geleverd
Goed vlees makkelijk te bestellen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw mooie cijfer!

- Rijssen
10
Heerlijk vlees,en aardige mensen die er werken snelle reactie als je mailtje stuurt.
Fijne ervaring vriendelijke mensen
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Nijmegen
10
Super service / top vlees
Super service ! Alleen nooit weer via post.nl laten verzenden ! Drama !! Kregen 1e bestelling pas een week later ! Maar Bolscher heeft [...]
Reactie bekijken Reactie verbergen
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw hoge waardering!! Wij hebben vooralsnog 2 verzendopties: zelf afhalen en verzenden via PostNL. PostNL is uitermate betrouwbaar en heeft een succesratio van 98% met ons. En als het dan eens fout gaat, bij extreme drukte bijvoorbeeld, zorgen wij ervoor dat de klant daar minimaal last van heeft: wij zorgen voor een terugbetaling, verzenden gratis een nieuwe bestelling of regelen alternatief vervoer. Dat laatste kan echter alleen in uitzondelijke gevallen en in de buurt van Enschede.De collega's van Thijs:)

- Enter
9.2
2905 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10