Uit de fusionkeuken
Leuk voor een vegetarisch diner, een “no-meat-monday”, “week zonder vlees”, of werelddierendag.
Parmentier snijden
Schil de cassave grondig, verwijder het houterige gedeelte in het midden, snij in stukken die makkelijk te “behappen” zijn en kook deze in zout water tot ze gaar zijn (gare cassave voelt kruimig aan als een gekookte aardappel). Niet te kort koken! Cassave bevat veel blauwzuur en is niet lekker als ie niet gaar is! Te lang koken is ook niet goed, dan valt de cassave uit elkaar. Ongeveer 15 minuten zal het duren. Daarna afgieten en laten rusten op een warme plek.
Ondertussen kunnen we de andere groentetjes stoven: Doe olie in een wok of caquelon. Goed verhitten. Voeg het ongesneden lombokje, de gesnipperde ui, de plakjes gember toe en fruit ze tot ze er glazig uitzien (niet laten verbranden). Voeg de selderij (in stukjes van 2-3 cm) en paprika (parmentier gesneden) toe. Ook even glazig laten worden. Temper de warmtebron, haal de lombok uit de pan en voeg een half glas (100ml) water toe, breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen, een minuut of 5. Voeg de in grove blokken gesneden courgette toe. Stoof tot alles gaar is. Eventueel af en toe water toevoegen als het te droog wordt en dreigt aan te branden. Als de courgette gaar is kunt u op het laatst de helft van de spinazie erbij doen. Paar keer goed omscheppen, klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.