Hertenpastei met donker bier en bladerdeeg
Venison pie
Wildpasteien kwamen al voor in het Romeinse rijk. In de middeleeuwen aten de rijken ook veel van deze gerechten. Vaak werden allerlei wildsoorten door elkaar gebruikt, inclusief dieren waar wij ons nog maar weinig bij kunnen voorstellen zoals reiger, zwaan en kraai. Een echte vlucht nam de “game pie” in Engeland in de Victoriaanse tijd. Deze venison pie is een beroemd Engels recept.
Kruid de poulet met onze meerdanvlees kruidenmix of met zout en peper. Begint u met grotere stukken vlees zoals filet, bout of sukade, snij die dan eerst in blokjes van 3-4 cm.
Vension pie is heerlijk met spruitjes, polenta van kastanjemeel, puree van aardappel of knolselderij, vlierbessengelei, een gestoofde peer en rode kool. Ook hele kastanjes, gekookt, smaken erg goed erbij.
Dit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.