Molho vinagrete para churrasco: saus voor Braziliaanse grillgerechten
Barbecuesauzen zijn er in overvloed. ’s Lands wijs, ’s lands eer. De Brazilianen zijn fervente barbecuers. Vooral churrasco, vlees aan het spit, waarvan elke keer een laagje afgesneden wordt, waarna het vlees weer terugkeert naar het vuur, is erg populair. Zo populair zelfs dat de churrascheria’s, restaurants waar dit vlees wordt geserveerd in een all-you-can-eatconcept, zelfs in Nederland al in opmars zijn. Brazilianen kunnen geen gegrild vlees bedenken zonder hun geliefde molho vinagrete: een barbecuesaus die inderdaad aan gegrild vlees een extra dimensie geeft. En, het is weer eens wat anders dan onze doorgewinterde zoet-zuur-pittige, een beetje stroperige, barbecuesauzen.
Andere sauzen uit andere landen
In veel Zuid-Amerikaanse landen komt een saus voor bij gegrild vlees voor. Zo kennen we bijvoorbeeld de
Dit recept is, hoewel overwegend gebruikt in combinatie met vlees, in zichzelf vegetarisch
Bekijk ook andere sauzen, kruidenmengsels, rubs en marinades
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!