Kan prima!
Vinken, er zijn er verschillende. Ze komen ook in andere keukens voor. In de Provence heten ze “leeuweriken zonder kop” (alouettes sans tête), bij de Walen en ook in sommige delen van Vlaanderen “vogel zonder kop” (oiseaux sans tête). Het idee om vlees opgerold te serveren, al dan niet met een vulling, vinden we ook terug in bij de Italianen (involtini). In andere keukens zit er geen vlees maar bijvoorbeeld kool of deeg aan de buitenkant zoals in de Slavische keuken (koolrolletjes – zie recept), de Italiaanse (cannelloni) en natuurlijk de Aziatische (loempia).
Van vinken wordt vaak beweerd dat het traditionele Hollandse kost is en ze daarom op traditionele Hollandse wijze dienen te worden bereid. Onzin natuurlijk. Gooi ze maar eens op de barbecue, zoals in dit recept!
Zorg ervoor dat de vink op kamertemperatuur is voor u begint. U hoeft het vlees niet te kruiden. Smeer het alleen even in met wat olijfolie. Grill de vink rondom op een matig hete barbecue of grillplaat. Dit duurt ongeveer 10 minuten. De kerntemperatuur moet ongeveer 60° C bedragen. Klaar!
Zo’n “barbecuevink” is erg lekker met peperonata. Klik hier voor het recept.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!