‘Al cartoccio’
“Al cartoccio” is een bereidingswijze die in Italië regelmatig wordt gebezigd, vooral met vis en pasta. De Franse keukenterm voor deze methode is “en papillotte”, het garen van een verpakt product met weinig vloeistof, in een omhulsel van bijvoorbeeld vetvrij papier of aluminiumfolie, waardoor er nauwelijks verlies van smaak, geur, vocht, vitaminen en mineralen optreedt. De techniek wordt zowel met een oven (bij een oventemperatuur van rond de 175 °C) als met een barbecue toegepast. Bij deze laatste wordt het product vaak onder de gloeiende as van de grill bedolven.
In principe kan dit gerecht natuurlijk met allerlei vissoorten worden bereid. Bekijk in de ingrediëntenlijst wat de dagvangst brengt bij meerdanvlees.nl
Serveer de filets in hun papillotte, maak deze alleen wel even open (zie afbeelding). Als bijgerecht raden wij deze heerlijke risotto van visbouillon aan (risotto al brodo di pesce – klik hier voor het recept)
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.