Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Visfumet – fumet de poisson

Visfumet – fumet de poisson

Bereidingswijze

Dit heb je nodig voor alle vissauzen

Georges Auguste Escoffier (Villeneuve-Loubet, 28 oktober 1846 – Monte Carlo, 12 februari 1935)
We gaan er niet omheen draaien: dit recept is niet van ons. Het is “gestolen” uit het boek van de grote meester, Escoffier, “Le guide culinaire“. Escoffier was een chef-kok en een van de grondleggers van de hedendaagse Franse keuken. Zijn aanpak van menuleer, maar ook van werkmethodes in restaurantkeukens, voor voor zijn tijd revolutionair. Het was door zijn visie van  dat het concept “keukenbrigade”, waarbij een ieder in de keuken een eigen, vaste taak heeft, voortduurt tot op de dag van vandaag. Escoffier, de “Koning van de koks en de kok van koningen” was chef-kok in Parijs en diverse luxueuze hotels in Europa.
Niet iedereen kent zijn naam, maar iedereen kent zijn gerechten, die overigens vaak allang niet meer worden bereid zoals het “hoort”:  pêche Melba, crêpes Suzette, bombe Néro, Tournedos Rossini, Poire belle Hélène en natuurlijk onze “eigen” Fraises Wilhelmine, in sinaasappelsap, poedersuiker en kirsch gemarineerde aardbeien, geserveerd met slagroom met vanille, genoemd naar Koningin Wilhelmina.

Escoffier

Auguste Escoffier – “Le guide culinaire, aide-mémoire de cuisine pratique”, Parijs 1903

Fumet de poisson:
Fumet de poisson is een snel te bereiden visbouillon van edele vissoorten die uitstekend dienst doet als basis voor vissoepen en allerlei sauzen. Eigenlijk, als u van koken houdt, hoort u altijd fumet in huis te hebben. Het is een basis, net als brodo vegetale, sugo, runderbouillon, gevogeltefond of kalfsfond En dat kan ook best – de meeste restaurants maken grote hoeveelheden vooruit, verdelen die in porties en bewaren ze in de diepvries.

Foto: A.W. ter Horst. Vismarkt, Ramblas, Barcelona, 2013

Stap voor stap

Visfumet – fumet de poisson

Bedek de bodem van een pan met alle smaakstoffen (behalve peper).

Visfumet – fumet de poisson

Leg daar de visresten bovenop.

Visfumet – fumet de poisson

Voeg de vloeistoffen toe en zet op hoog vuur.

Visfumet – fumet de poisson

Zodra het mengsel kookt:

  •  goed afschuimen
  • laag zetten
  • 20 minuten zachtjes laten koken
  • de peperkorrels toevoegen
  • nog 10 minuten laten koken
Visfumet – fumet de poisson

Zeven door een fijne zeef, eventueel door een kaasdoek. Klaar!

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goed vlees, ruime porties en goede beschrijving van het product
Zie hierboven
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Hengelo
#organization Meerdanvlees.nl
10
Goede kwaliteit!
Goede service!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
#organization Meerdanvlees.nl
9
Het vlees en de zalm waren weer top, goede kwaliteit en erg lekker!
Opmerking: volgens mij had ik op de website aangeklikt om de spareribs individueel te verpakken, maar dit keer zaten ze allemaal in één pak.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Dalen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima
Uitstekend
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Enschede
#organization Meerdanvlees.nl
10
Fantastisch
Uitstekend vlees, goed verpakt ook.En met hun recepten op de website een makkie om de kalkoen te bereiden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Emmen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Perfekt
De ontvanger was zeer verrast en tevreden over de inhoud
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Enschede
#organization Meerdanvlees.nl
10
prima
keurig op tijd en goed verpakt en gekoeld geleverd. kwaliteitsproducten!!!!!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Veulen -Venray
#organization Meerdanvlees.nl
10
uitstekend
prima kan niet beter
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Hoogvliet rotterdam
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3170 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl