Uit de traditionele Piemontese keuken
Vitello tonnato, ook wel Vitel Tonné, is een Piemontees gerecht dat door Pellegrino Artusi, wereldberoemd literair criticus en vermaarde gastronoom, aan het einde van de 19e eeuw werd opgetekend. De combinatie van vis en rundvlees is echter veel ouder en komt ook al voor in de Renaissance. De modernere variant is met een saus op basis van mayonaise. Deze variant, waarvan beweerd wordt dat het de originele variant uit Piemonte is, gebruikt een saus die veel wegheeft van mayonaise maar wordt gemaakt met hard gekookte eidooiers.
Iets voor Oudejaar?
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.