Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Vlees uit een potje

Vlees uit een potje

Bereidingswijze

Myaso v gorshochke

Hoe Russisch wilt u het hebben? Russischer dan dit gaat het niet worden: dit is zó Russisch dat het thuishoort in het rijtje vodka, kaviaar en blinis. Dit recept is een traditionele bereidingswijze van vlees, nog uit de tijd dat alle huizen een lemen houtoven hadden. Deze oven, de zogeheten pech’ of pechka,  was de centrale verwarming van het huis: gebouwd van dikke steen en leem, meestal in de keuken, met grote vleugels aan de zijkant waar men op koude winterdagen op kon slapen. Een soort stenen bedstee. Die oven ging ’s ochtends vroeg aan, het huis werd opgewarmd en tegen de middag werd het vuur niet verder aangewakkerd. De kachel smeulde rustig door tot de avond en tegen bedtijd waren de bedsteden precies op de juiste temperatuur. Tijdens de dag werd de oven op gezette momenten gebruikt voor het bereiden van verschillende gerechten. Op zijn heetst ging het brood erin, voor de middag de “gorshochki” met stoofvlees (zie dit recept), later op de dag de “zapekanki”, allerlei soufflé-achtige lekkernijen, en nog later de groentestoofschotels voor de volgende dag. Zo werd de pech’optimaal gebruikt, voor verwarming en koken. Dit soort kachels vindt men tegenwoordig in Rusland nog steeds, in bijna alle dacha’s op het platteland.

russische pechRussische pech’. Met dank aan: http://pechnoedelo.com/

gorshochek
Gorshochek

Stap voor stap

Vlees uit een potje

Begin met goed vlees

Russen zijn niet erg goed met vlees. IN een typisch Russisch recept zult u dan ook “rundvlees”, of “varkensvlees” aantreffen als ingrediënt voor deze schotel. Wij weten dat er natuurlijk meer bij komt kijken. Niet elk deel van het rund, kalf of varken is immers geschikt. Overigens, afhankelijk van de streeks wordt het gemaakt van allerlei soorten vlees, tot beer en eland toe. Wij hebben daarom in de ingrediëntentenlijst een klein kolommetje gemaakt van vleessoorten waaruit u zou kunnen kiezen. Wij zelf hebben voor dit gerecht gekozen voor kalfsonderrib. Het gevecht aan tafel was het teken dat dat geen verkeerde keuze was.

Vlees uit een potje
  • Verwarm uw oven tot 200℃.
  • Snij het vlees (als u het in één  stuk heeft besteld) eerst in plakken en vervolgens in blokken. Niet al te klein. Kruid de blokjes met onze meerdanvlees.nl kruidenmix of met uw eigen kruidenmengsel. Wees niet te zuinig – het vlees mag wel hoog op smaak (aangezien we het gaan garen in een vloeistof).
Vlees uit een potje

Klontje boter in een koekenpan.

Vlees uit een potje

Vleesblokjes op hoog vuur even aanbraden. Garen hoeft niet. Vlees uit de pan halen met een schuimspaan, boter achterlaten. Vlees even ergens bewaren.

Vlees uit een potje

Grof gesneden ui aanfruiten in dezelfde boter. Hoeft niet al te lang, even de “hoekige” smaak van verse ui eraf is voldoende.

Opbouwen

Ga laag voor laag te werk: Eerst een bodempje vlees, dan de spekblokjes, dan de ui.

vlees spek ui

Vlees uit een potje

Maak de bospeen schoon en snij deze in kleine blokjes of plakjes en voeg ze toe aan de stoofpotjes.

wortel

Vlees uit een potje

Hak de champignons. U kunt ook andere paddestoelen gebruiken, het is maar net wat het seizoen biedt. In de Russische keuken worden hiervoor vaak eekhoorntjesbrood, cantharellen en honingzwam (Armillaria Mellea – bij ons niet zo in trek).

griby

Vlees uit een potje

Schil de aardappel, snij in blokjes en voeg toe aan de stoofpotjes.

kartoshka

Vlees uit een potje

Nu mag er een klontje boter bij. Haak de dille en de peterselie fijn en bestrooi daarmee de aardappel.

maslo zelen zelen

Vlees uit een potje

Maak een mooie bouillon (voor een suggestie, klik op deze link). Voeg een flinke scheut halfzoete witte wijn toe. Verdeel de bouillon over de stoofpotjes. De bedoeling is dat de potjes ongeveer 2/3 gevuld zijn met bouillon.

vino

Vlees uit een potje

Afdekken

U kunt het dekseltje gebruiken dat met de gorshochek meegeleverd wordt. Leuker is echter een kap van deeg. Maak deeg voor het kapje zoals aangegeven in dit recept. Vouw het deeg over de hals van het stoofpotje.

testo testo 

testo

Vlees uit een potje

In de oven

Zet de potjes in de oven. Na 2 uur zijn de stoofpotjes klaar en is het deeg mooi van kleur. Gaat het te hard, bedek de dekseltjes dan met wat zilverpapier.

pech pech 

gorshochki

Vlees uit een potje

Serveertip

Glaasje vodka erbij kan geen kwaad. De Russischie gewoonte is om deze stoofpotjes te serveren met wat smetana (zure room of crème fraîche kan ook) in een bakje apart op tafel. Za zdorovie!

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
goed
ik heb de bestelling ontvangen zag der goed uit en nu maar hopen dat het kalfs lever is groetjes S A Kobs
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Haarlem
7
Ziet er goed uit
Ziet er goed uit. Een vraagje: kan het ook per stuk verpakt worden? Ben thuis alleen de vleeseter. Van oorsprong een goede slager gewend in Twenthe. Hier in W ijchen is geen slager meer, alleen de grootgrutters. Als ik uw waren heb gegeten laat ik u weten wat ik van de kwaliteit vind. Vriendelijke groeten, Frans Stanko
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wijchen
10
Super
Mooi verpakt, volgens afspraak op de juiste data geleverd. Mooie kalkoen met een heerlijke vulling. Niets op aan te merken!
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor u prachtige cijfer! Mooi om te horen! Happy Thanksgiving!

- Hillegom
9
Altijd weer goed .
Ik bestel elk jaar bij jullie , en ben een tevreden klant,
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We zijn gek op tevreden klanten. Overigens - wat ons betreft hoeft u echt niet telkens een jaar te wachten, hoor....we zijn elke dag open!!:)

- Groningen
10
Perfect verpakt en sublieme smaak
Hertensucade gestoofd in bier en fond etc.; 4 uur in Aga-oven van 100 graden, kon met de achterkant van het mes gesneden worden. Fantastisch stuk vlees, echt sublieme smaak! Overigens was alles enorm goed verpakt. Hert was nog beetje bevroren en heb ik daags na de levering gestoofd. De kalfsschenkel en sukadelapjes heb ik in de vriezer gedaan, in de hoop dat dit vlees niet eerder bevroren is geweest. Dat weet ik eigenlijk niet.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel voor uw mooie recensie! Of producten bij ons vers gekoeld of diepgevroren vertrekken kunt u per product zien op de desbetreffende productpagina. Wat betreft uw twijfels over diepvries en (her)invriezen - u kunt daar een heleboel over vinden op onze pagina met veelgestelde vragen: http://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Avenhorn
10
Super
Heerlijk vers vlees op tijd geleverd
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk bedankt. We blijven ons inzetten voor uw steun en vertrouwen. Klaar voor de feestdagen? Wij in ieder geval wel!:)

- Hobrede
10
Geweldig
Mooi verzorgd vlees, gehakt op een fijne manier gedraaid en heerlijk rul te bakken.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Hartelijk dank! Inderdaad, wij hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan ons eigengemaakte gehakt. Gemaakt van stukjes vlees uit eigen productie en dus supervers!

- Nuth
10
Top kwaliteit.
Vlees besteld en keurig geleverd ( goed gekoeld )en mooi stuk vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!!

- Alkmaar
9.2
3437 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10