Heerlijk verfrissend
Van de vlierbes wordt jam, vruchtensap en vlierbessenjenever gemaakt. Van de bloesem wordt een infusie getrokken, die ook ingekookt kan worden tot siroop (Eng. Elderflower Cordial, Zw. Fläderblomssaft). Sommige Noord-Amerikaanse Indianenstammen eten de bloesem gefrituurd. U kunt van verse vlierbloesem zelf heerlijk verfrissend vlierbloesemwater maken.
Vlierbesbloesem
Het is heel simpel: ga de natuur in, pluk een stuk of 10 schermen van de vlierbloesem. Spoel ze even af en voeg er 2 liter koud water aan toe. Laat een uur of twee minsten in de koelkas staan. Klaar!
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Heel hartelijk dank!