Een klassieker uit Amerika
De Waldorfsalade werd voor het eerst in 1893 geserveerd in het beroemde Waldorf-Astoria Hotel in New York. Het originele recept was naar verluid met selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. Veel later is men ook vlees gaan toevoegen. Mijn variant houdt zich – op de rozijnen na – aan het oorspronkelijke recept.
Iets voor Oudejaar?
Maak een mooie mayonaise (klik hier voor het recept) of haal een pot goede bij de supermarkt. Gebruik een sappige, zurige appel. Een Granny Smith is bijvoorbeeld prima geschikt. Schil de appel, haal het klokhuis eruit met een appelboor. Snij de appel in reepjes en besprenkel deze meteen met het citroensap om verkleuren tegen te gaan. Was de selderijstengel, snij deze half door in de lengte en snij er vervolgens plakjes van. Doe de appelreepjes, de walnoten, de selderij in een mengkom. Voeg de mayonaise toe. Breng op smaak met zout en eventueel heel iets witte peper.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.