Ouderwetse Hollandse lekkernij
Watergruwel. Bessengort. Krentjebrij. Het wordt verschillend genoemd. Het is heerlijk, en daar gaat het om. Waarom het in sommige delen van Nederland “gruwel” heet is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat het vooral in de Noordelijke provincies van Nederland bekend was in vroeger dagen. Het werd in de zomer, wanneer de bessen rijp waren, gemaakt. Omdat er nog geen vluggort was, moest de boel wel goed gepland worden: de gort moest, net als bonen, een dag weken en daarna uren koken. Een voordeel van dit gerecht was wel dat je het zowel warm als koud kunt eten – dus ging het nog wel eens mee naar het land. Lekker en voedzaam!
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.