Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Bereidingswijze

Uit de Oostenrijkse keuken

Stap voor stap

Hoe maak je hem het beste klaar?

De originele Wiener Schnitzel
wordt gemaakt van kalfsfricandeau. Inmiddels heeft dit gerecht zijn ronde om de wereld gemaakt en onderweg is de directe verbinding met kalfsvlees verloren gegaan. In Nederland wordt deze schnitzel hoofdzakelijk gemaakt van varkensvlees. In Oostenrijk zal men hier en daar nog duidelijk het verschil maken: Een schnitzel is een stukje gepaneerd varkens- of kipvlees, een WIENER Schnitzel een stukje gepaneerd kalfsvlees.De benaming Wiener Schnitzel komt het eerst voor in een kookboek in 1884. Toch wordt voor dit gerecht nog tot diep in het eerste decennium van de 19e eeuw vaker de benaming eingebröselte Kalbsschnitze gebruikt.

Radetzky
De naam Wiener Schnitzel is waarschijnlijk ontstaan als analogie met een Italiaans gerecht dat er op lijkt, de “Cotoletta alle Milanese”, ook een gepaneerd stukje kalfsvlees. Volgens de legende was het Veldmaarschalk Radetzky zelf die dit recept in 1857 mee terugnam, na zijn pensioen als Gouverneur van over Noord-Italië in Milaan. wel weer jammer dat later is gebleken dat het een broodje-aap-verhaal is. Of een broodje kalfsvlees?

De Wiener Schnitzel behoort in zeer ruime boter op 160 graden “zwemmend” te worden gebakken en tijdens het proces regelmatig overgoten te worden met de resterende boter (arroseren). De Schnitzel behoort slechts eenmaal te worden gekeerd maar moet wel in beweging blijven, omdat anders de boter onder het vlees te snel afkoelt. Het paneermeel hoort niet geplet te zijn, opdat het tijdens het bakken kan “souffleren”. Traditioneel wordt Wiener Schnitzel geserveerd met Kartoffelsalat en/of komkommersla. De traditionele versiering zijn een schijfje citroen en een toefje peterselie, beide uitstekend geschikt voor combinatie met vette spijzen.

Voorbereiding

  • Kruid de schnitzels met onze kruidenmix of met zout en peper
  • Paneer de schnitzels met ei en paneermeel, als ze nog niet gepaneerd zijn.
  • Maak een aardappelsalade volgens ons Weense recept.
  • Laat een paar uur staan op een koele plek.

Het vlees

Braad de schnitzels in ruime boter ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze goudgeel zijn. Zie de inleiding voor advies voor een topresultaat!

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Serveertip

Serveer de kartoffelsalat op een bedje sla, aangemaakt met wat olie en azijn. Vergeet de schnitzel niet te versieren met het oude vertrouwde schijfje citroen en de peterselie!

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Wijntip

Een frisse witte wijn. Een Grüner Veltliner bijvoorbeeld, als u in de Oostenrijkse sfeer wilt blijven.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fijn adres om vlees te bestellen en het wordt keurig afgeleverd.
Heerlijk malse stukjes vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!

- Holten
10
Goed vlees
Lekker vlees echt een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
9
Ondanks de hitte van dit moment boven verwachting.
Wij hadden met een eerdere levering uitermate goede ervaringen. Daarom tot een herhaling van bestelling en levering besloten. Achteraf was het moment van bestellen met de huidige buitensporig hoge temperaturen en postlevering wellicht niet zo'n goede keuze, maar dit bleek uiteindelijk buiten verwachting mee te vallen. Levering van het vlees prima verzorgd, ingepakt in piepschuim doos met toevoeging van een 4-tal koelelementen. Prima speciale verpakking. Ongerustheid over correcte levering met deze temperaturen bleek volledig misplaatst. Goed gedaan. Uiteindelijk toch uitermate tevreden met de keuze. Buitentemperaturen bleken niet van invloed op de levering. Top. Wij zijn tevreden. Ook met de portie-verpakkingen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige reactie en uw hoge waardering! Inderdaad, onze EPS-koelboxen met koelelementen) zijn ingericht op het nabootsen van uw koelkast voor een periode van maximaal 48 uur, dus zelfs met warm weer en zelf wanneer PostNL een dagje vertraging oploopt komen de producten bij u thuis aan alsof ze bij u uit de koelkast komen. En, zoals bekend: kunnen we daar niet aan voldoen dan krijgt u gewoon uw geld terug.

- Oost-Souburg
10
het was heerlijk!!
Bestelling kwam mooi op tijd en het vlees was heerlijk. Ik heb veel complimenten gekregen voor de pulled pork!
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! En wat fijn om te horen!

- Winsum
9
Mijn verzekerde verwachting............
Deze verwachting is als een droom dat keer op keer altijd uitkomt...... Veel aandacht, uiterste hygiëne, alles vers, alles goed verpakt, en vooral......uitstekende service, etcétera. Wat wil men nog meer??? TOPPIE.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Oss
9
Ik kan weinig toevoegen aan wat ze al zelf zeggen. Goed spul en prima service.
In het verleden had ik zo links en rechts online guanciale gekocht (Amazon/lokale Italiaanse specialiteitenwinkels...) maar dat was het net niet allemaal. Ik hoef nu niet verder te zoeken, die van Meerdanvlees.nl kan ik prima noemen.  Het vet/vlees verhouding is heel goed (veel witte vet – weinig vlees) en het heeft een fijne smaak. Wat me verder opviel, is dat de huid (wat je niet eet) van het stuk van bijna 1500 gram heel zacht was wat betekent dat het goed bewaard was en vers is.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw complimenten. Dank ook dat u de tijd heeft genomen om even uit te leggen wat er nou precies zo goed was. Daar hebben andere klanten enorm veel aan. Top!

- Zaandam
10
Goed vlees voor eerlijke prijs
Makkelijk bestellen, gekoeld bezorgd, heerlijk vles
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Heel hartelijk dank!

- Alphen aan den Rijn
8
Heel goed bevallen
Bevalt goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw waardering!

- Hoorn
9.2
3383 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10