Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Bereidingswijze

Uit de Oostenrijkse keuken

Stap voor stap

Hoe maak je hem het beste klaar?

De originele Wiener Schnitzel
wordt gemaakt van kalfsfricandeau. Inmiddels heeft dit gerecht zijn ronde om de wereld gemaakt en onderweg is de directe verbinding met kalfsvlees verloren gegaan. In Nederland wordt deze schnitzel hoofdzakelijk gemaakt van varkensvlees. In Oostenrijk zal men hier en daar nog duidelijk het verschil maken: Een schnitzel is een stukje gepaneerd varkens- of kipvlees, een WIENER Schnitzel een stukje gepaneerd kalfsvlees.De benaming Wiener Schnitzel komt het eerst voor in een kookboek in 1884. Toch wordt voor dit gerecht nog tot diep in het eerste decennium van de 19e eeuw vaker de benaming eingebröselte Kalbsschnitze gebruikt.

Radetzky
De naam Wiener Schnitzel is waarschijnlijk ontstaan als analogie met een Italiaans gerecht dat er op lijkt, de “Cotoletta alle Milanese”, ook een gepaneerd stukje kalfsvlees. Volgens de legende was het Veldmaarschalk Radetzky zelf die dit recept in 1857 mee terugnam, na zijn pensioen als Gouverneur van over Noord-Italië in Milaan. wel weer jammer dat later is gebleken dat het een broodje-aap-verhaal is. Of een broodje kalfsvlees?

De Wiener Schnitzel behoort in zeer ruime boter op 160 graden “zwemmend” te worden gebakken en tijdens het proces regelmatig overgoten te worden met de resterende boter (arroseren). De Schnitzel behoort slechts eenmaal te worden gekeerd maar moet wel in beweging blijven, omdat anders de boter onder het vlees te snel afkoelt. Het paneermeel hoort niet geplet te zijn, opdat het tijdens het bakken kan “souffleren”. Traditioneel wordt Wiener Schnitzel geserveerd met Kartoffelsalat en/of komkommersla. De traditionele versiering zijn een schijfje citroen en een toefje peterselie, beide uitstekend geschikt voor combinatie met vette spijzen.

Voorbereiding

  • Kruid de schnitzels met onze kruidenmix of met zout en peper
  • Paneer de schnitzels met ei en paneermeel, als ze nog niet gepaneerd zijn.
  • Maak een aardappelsalade volgens ons Weense recept.
  • Laat een paar uur staan op een koele plek.

Het vlees

Braad de schnitzels in ruime boter ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze goudgeel zijn. Zie de inleiding voor advies voor een topresultaat!

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Serveertip

Serveer de kartoffelsalat op een bedje sla, aangemaakt met wat olie en azijn. Vergeet de schnitzel niet te versieren met het oude vertrouwde schijfje citroen en de peterselie!

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Wijntip

Een frisse witte wijn. Een Grüner Veltliner bijvoorbeeld, als u in de Oostenrijkse sfeer wilt blijven.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
Kwaliteit was excellent porties kleiner gesneden dan besteld!
Ik zal niet nog een x bestellen omdat de stukken vlees veel kleiner gesneden waren als bestepd
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor uw recensie. We vermoeden dat u zich op de productpagina ergens heeft verkeken. Dit zijn de gegevens m.b.t. uw bestelling. Hierin ziet u de productnaam, de door u bestelde hoeveelheden en gewichten en de effectief ingewogen gewichten op het moment van verzending: Varkensoesters: per stuk verpakt, besteld gewicht 60g, hoeveelheid vier (samen 240g). Geleverd: 300 gram (dat is 60 gram meer dan u had besteld) Barbecue filet mignon per stuk verpakt, besteld gewicht 120g, hoeveelheid drie (samen 360g). Geleverd: 380 gram (dat is 20 gram meer dan u had besteld) In totaal heeft u dus 600g vlees besteld en 680 gekregen. We hopen dat we u hiermee gerust gesteld hebben.

- Nijmegen
10
Yummy in my tummy
Heerlijk vers vlees, zorgvuldig verpakt en enorm lekker van smaak! Ook subtiel maar goed gekruid, niet te pittig, te zout oid.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Dank u wel hoor!

- Achterhoek
10
prima, goed verpakt en koel bezorgd
prima, goed verpakt en koel bezorgd
Reactie bekijken
Onze reactie

We zijn heel blij met uw maximale score. Dank u hartelijk!

- Maasland
10
Geweldig goed.
Het vlees is in één woord geweldig. Mooi gesneden en super van smaak en kwaliteit. Keurig verpakt en supergoed verzonden. Jullie leveringen zijn altijd prima.
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien!! Dank u wel!

- Zaandam
9
Beter dan verwacht
Eerste keer bestelling geplaatst, omdat het vers vlees was toch huiverig voor behoud kwaliteit. Maar perfecte verpakking met koelelementen. Kwaliteit van vlees was perfect, we gaan zeker weer bestellen. Hoe sturen we de koelelementen terug?? Kees Colson.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw vriendelijke woorden, en goed om te horen dat u vaker gaat bestellen. Alles dat u dient te weten over duurzaamheid en retour van koelelementen kunt u hier vinden: https://www.meerdanvlees.nl/wp-content/uploads/2021/02/Flyer-A5-over-diepvries-2-versie-2-achterkant-2018.pdf

- Boelenslaan
10
Perfect
De bestelling die ik heb geplaatst werd snel geleverd. Netjes verpakt in een koelbox met elementen. Het was mijn 2e bestelling natriumarm vlees.De 1ste bestelling was goed bevallen. Het vlees is erg lekker.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Eindhoven
9
Was zeer goed doe het wel weet
Was goed verpakt en was heerlijk jammerdat bakleverwors maar een kleine tijd js
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw mooie cijfer. Tja, bakleverworst is een seizoensproduct. Echte winterkost:)

- Heerenveen
8
Het bestelde zag er goed uit.
De waren zaten verpakt in een koelbox met koelelementen, maar de spullen waren niet bevroren. Wel nog koud. POSTNL doet er 24 uur over om te bezorgen De volgende bestelling haal ik denk zelf op.
Reactie bekijken
Onze reactie

Beste Frans, Hartelijk dank voor je melding. 95% van onze producten wordt koel vers - NIET INGEVROREN DUS - verzonden. We zien je graag bij ons op de zaak maar daarom hoef je niet te komen. Het sterke punt van meerdanvlees is juist dat we nauwelijks met diepvriesproducten werken. Dan kun je er thuis nog alle kanten mee op! Onze koelboxen gedragen zich als je koelkast thuis. 48 lang kunnen onze koelboxen de producten net zo koel houden alsof ze bij jou in de koelkast liggen. Meer weten over diepvries? Kijkdan op onze pagina met veelgestelde vragen: www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Arnhem
9.2
3534 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10