Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Bereidingswijze

Uit de Oostenrijkse keuken

Stap voor stap

Hoe maak je hem het beste klaar?

De originele Wiener Schnitzel
wordt gemaakt van kalfsfricandeau. Inmiddels heeft dit gerecht zijn ronde om de wereld gemaakt en onderweg is de directe verbinding met kalfsvlees verloren gegaan. In Nederland wordt deze schnitzel hoofdzakelijk gemaakt van varkensvlees. In Oostenrijk zal men hier en daar nog duidelijk het verschil maken: Een schnitzel is een stukje gepaneerd varkens- of kipvlees, een WIENER Schnitzel een stukje gepaneerd kalfsvlees.De benaming Wiener Schnitzel komt het eerst voor in een kookboek in 1884. Toch wordt voor dit gerecht nog tot diep in het eerste decennium van de 19e eeuw vaker de benaming eingebröselte Kalbsschnitze gebruikt.

Radetzky
De naam Wiener Schnitzel is waarschijnlijk ontstaan als analogie met een Italiaans gerecht dat er op lijkt, de “Cotoletta alle Milanese”, ook een gepaneerd stukje kalfsvlees. Volgens de legende was het Veldmaarschalk Radetzky zelf die dit recept in 1857 mee terugnam, na zijn pensioen als Gouverneur van over Noord-Italië in Milaan. wel weer jammer dat later is gebleken dat het een broodje-aap-verhaal is. Of een broodje kalfsvlees?

De Wiener Schnitzel behoort in zeer ruime boter op 160 graden “zwemmend” te worden gebakken en tijdens het proces regelmatig overgoten te worden met de resterende boter (arroseren). De Schnitzel behoort slechts eenmaal te worden gekeerd maar moet wel in beweging blijven, omdat anders de boter onder het vlees te snel afkoelt. Het paneermeel hoort niet geplet te zijn, opdat het tijdens het bakken kan “souffleren”. Traditioneel wordt Wiener Schnitzel geserveerd met Kartoffelsalat en/of komkommersla. De traditionele versiering zijn een schijfje citroen en een toefje peterselie, beide uitstekend geschikt voor combinatie met vette spijzen.

Voorbereiding

  • Kruid de schnitzels met onze kruidenmix of met zout en peper
  • Paneer de schnitzels met ei en paneermeel, als ze nog niet gepaneerd zijn.
  • Maak een aardappelsalade volgens ons Weense recept.
  • Laat een paar uur staan op een koele plek.

Het vlees

Braad de schnitzels in ruime boter ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze goudgeel zijn. Zie de inleiding voor advies voor een topresultaat!

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Serveertip

Serveer de kartoffelsalat op een bedje sla, aangemaakt met wat olie en azijn. Vergeet de schnitzel niet te versieren met het oude vertrouwde schijfje citroen en de peterselie!

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Wijntip

Een frisse witte wijn. Een Grüner Veltliner bijvoorbeeld, als u in de Oostenrijkse sfeer wilt blijven.

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Top!
Gemakkelijk te bestellen, snelle levering in een adequate verpakking, maar vooral .... een topkwaliteit vlees! Oma's suddervlees smaakte eindelijk weer eens als vroeger.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Nieuwe-Tonge
10
Super!
Makkelijke site, keurige verzending en heerlijk vlees!
Reactie bekijken
Onze reactie

Yep! En weer een tien! Heel hartelijk dank, onze moeite wordt beloond en dat doet enorm goed!

- Rijssen
10
Snel, goed en lekker
OP DE AANGEGEVEN DAG GELEVERD EN IN EEN PRIMA CONDITIE, VOORZIEN VAN KOELELEMENTEN.
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor deze dikke TIEN!

- SWALMEN
10
Gewoon heel goed!
Levering snel en goed service. Vlees van goede kwaliteit. Kopen met regelmaat en het is altijd goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Amstelveen DOUZE POINTS! Dank u wel!

- amstelveen
9
Heerlijke Amerikaanse Rib Eye
Super vlees, op tijd en goed gekoeld geleverd. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Fijn dat u zo tevreden bent! Heel erg bedankt voor uw hoge waardering!

- Delfgauw
10
Mjam
Als Tukker in Limburg zoek je je suf naar fatsoenlijke bloedworst.. Hier gevonden en helemaal blij mee! Gauw nog eens bestellen :-)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u! Mooi om the "heur'n"!:) Binnenkort staat ie weer online want het seizoen is in aantocht!

- Hoensbroek
10
Goede kwaliteit
Fijn dat jullie aanbod hebben in natriumarme producten
Reactie bekijken
Onze reactie

Graag gedaan!

- Rijssen
10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
9.2
3630 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10