Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Bereidingswijze

Uit de Oostenrijkse keuken

Stap voor stap

Hoe maak je hem het beste klaar?

De originele Wiener Schnitzel
wordt gemaakt van kalfsfricandeau. Inmiddels heeft dit gerecht zijn ronde om de wereld gemaakt en onderweg is de directe verbinding met kalfsvlees verloren gegaan. In Nederland wordt deze schnitzel hoofdzakelijk gemaakt van varkensvlees. In Oostenrijk zal men hier en daar nog duidelijk het verschil maken: Een schnitzel is een stukje gepaneerd varkens- of kipvlees, een WIENER Schnitzel een stukje gepaneerd kalfsvlees.De benaming Wiener Schnitzel komt het eerst voor in een kookboek in 1884. Toch wordt voor dit gerecht nog tot diep in het eerste decennium van de 19e eeuw vaker de benaming eingebröselte Kalbsschnitze gebruikt. 

Radetzky
De naam Wiener Schnitzel is waarschijnlijk ontstaan als analogie met een Italiaans gerecht dat er op lijkt, de “Cotoletta alle Milanese”, ook een gepaneerd stukje kalfsvlees. Volgens de legende was het Veldmaarschalk Radetzky zelf die dit recept in 1857 mee terugnam, na zijn pensioen als Gouverneur van over Noord-Italië in Milaan. wel weer jammer dat later is gebleken dat het een broodje-aap-verhaal is. Of een broodje kalfsvlees? 

De Wiener Schnitzel behoort in zeer ruime boter op 160 graden “zwemmend” te worden gebakken en tijdens het proces regelmatig overgoten te worden met de resterende boter (arroseren). De Schnitzel behoort slechts eenmaal te worden gekeerd maar moet wel in beweging blijven, omdat anders de boter onder het vlees te snel afkoelt. Het paneermeel hoort niet geplet te zijn, opdat het tijdens het bakken kan “souffleren”. Traditioneel wordt Wiener Schnitzel geserveerd met Kartoffelsalat en/of komkommersla. De traditionele versiering zijn een schijfje citroen en een toefje peterselie, beide uitstekend geschikt voor combinatie met vette spijzen.

Voorbereiding

  • Kruid de schnitzels met onze kruidenmix of met zout en peper
  • Paneer de schnitzels met ei en paneermeel, als ze nog niet gepaneerd zijn.
  • Maak een aardappelsalade volgens ons Weense recept
  • Laat een paar uur staan op een koele plek.

Het vlees

Braad de schnitzels in ruime boter ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze goudgeel zijn. Zie de inleiding voor advies voor een topresultaat!

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Serveertip

Serveer de kartoffelsalat op een bedje sla, aangemaakt met wat olie en azijn. Vergeet de schnitzel niet te versieren met het oude vertrouwde schijfje citroen en de peterselie! 

Wiener Schnitzel met eigengemaakte Kartoffelsalat

Wijntip

Een frisse witte wijn. Een Grüner Veltliner bijvoorbeeld, als u in de Oostenrijkse sfeer wilt blijven.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Topvlees
Constante kwaliteit topvlees. Duidelijke communicatie.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank!

- Enter
#organization Meerdanvlees.nl
9
Kwaliteit
Vlees van goede kwaliteit op donderdag besteld op vrijdag in huis. Alles netjes verpakt in een tempexbox met koelelementen. Service waar je van op aan kunt en vlees dat top smaakt!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Waalwijk
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima vlees
Kleine storing bij het vervoersbedrijf, maar daar kan Meerdanvlees.nl niks aan doen. Het vlees is prima en de verpakking is top. Mooie piepschuim kist met echte koelelementen. Perfect voor elkaar dus. Aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Een topscore! Dank u hartelijk!

- Tuitjenhorn
#organization Meerdanvlees.nl
10
prima gehaktballen
prima gehaktballen en goed service
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- heukelum
#organization Meerdanvlees.nl
10
Wederom op tijd en heerlijk vlees
prima
Reactie bekijken
Onze reactie

De hoogste waardering. Dank u wel, ook namens PostNL!

- wolsum
#organization Meerdanvlees.nl
10
Heerlijk vlees!
Uitstekende kwaliteit van mooie porties vlees.De salades waren ook uitstekend alleen voor ons wat groot. I.p.v. een 5L emmer hadden we beter een 2L bak kunnen nemen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Ja, die horecahoeveelheden die zijn aan de ruime kant. We zijn nog steeds op zoek naar een handzamer formaat van een vergelijkbare kwaliteit. We doen ons uiterste best!

- Enschede
#organization Meerdanvlees.nl
10
Geweldige kwaliteit vlees !!!
Ik wist niet hoe vlees smaakte en was er al heel lang klaar mee op waterkip na... Jullie vlees heeft mij verbaasd doen staan en heb nog nooit zoiets lekkers geproefd uit de grond van mijn hart...Alfred W Suskind
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw vriendelijke woorden en uw hoge waardering!

- Lelystad
#organization Meerdanvlees.nl
10
keurig op tijd geleverd en prima kwaliteit
prijs - kwaliteit is top!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen. ook namens de vervoerder heel hartelijk dank voor deze tien!

- WIERDEN
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3009 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl