Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Wilde eend met bigaradesaus

Wilde eend met bigaradesaus

Bereidingswijze

Canard sauvage sauce bigarade

Kastanjes
Kastanjes worden in de keuken gebruikt voor allerlei lekkere gerechten. kastanjes worden naar grootte ingedeeld. De grootste en best geschikte voor de consumptie zijn de marrons. De kastanjes worden geoogst en minstens 5 dagen in water gedompeld om door verstikking alle parasieten te doden. Hierna blijft de kastanje veel langer houdbaar. Kastanjes die boven komen drijven worden verwijderd. Deze zijn verrot. Hierna worden ze 8 dagen gedroogd op een geventileerde plaats. Kastanjes kunnen rauw worden geconsumeerd, kunnen worden gepoft (een nationale delicatesse in Italië en onderwerp van een groot jaarlijks feest in Lyon), gekonfijt (marrons glacés), en gekookt. De gekookte versie komt in West-Europa vooral rond Kerstmis om de hoek kijken. Denk aan gerechten als Dinde aux marrons, met kastanjes gevulde kalkoen. Gekookte kastanjes zijn rond de feestdagen kant en klaar te koop in verschillende delicatessenwinkels, en buiten dat seizoen hoofdzakelijk bij Turkse speciaalzaken.

Stap voor stap

Wilde eend met bigaradesaus

Stap 1

Verwarm de oven voor op 250° C. Snij het vel voorzichtig in aan de borstzijde en overlangs aan de poten en verwijder het volledig. Maak het karkas binnenin leeg. Als de lever nog aanwezig is, houd deze dan apart.

Wilde eend met bigaradesaus

Stap 2

Bind de poten in met wat rolladetouw.

Wilde eend met bigaradesaus

Stap 3

Wrijf de eend in met wat olie. Kruid hem met zout en peper en leg de eend in een ovenvaste schaal. Bak de eend 20 minuten in de hete oven om een mooie donkere kleur te verkrijgen aan de buitenkant, terwijl de kern mooi rosé blijft.

Wilde eend met bigaradesaus

Stap 4

Maak ondertussen een droge caramel door de suiker in een sauspannetje te smelten op een laag pitje. Haal het pannetje van het vuur en voeg de azijn toe. Let op voor spatten! Zet weer op het vuur en roer langzaam tot een homogeen geheel. Hou apart.

Wilde eend met bigaradesaus

Stap 5

Haal de eend uit de oven. Giet de cognac er overheen en flambeer. Haal de eend uit de schaal. Giet het overtollige vet af. Blus de overgebleven bakresten af met de wijn.

Wilde eend met bigaradesaus

Stap 6

Snij de vleugels en de poten van de eend af. Snij de filets van het karkas. Hou de delen apart op een warme plaats.

Wilde eend met bigaradesaus

Stap 7

Snij de zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen in ragfijne reepjes en blancheer ze snel in een steelpannetje met wat water. Nu kan van het karkas snel een fond worden gemaakt. Snij daarvoor het karkas in grove stukken en stoof ze in wat boter. Haal het karkas uit de pan, voeg de afgebluste bakresten en de zeste toe. Roer even door elkaar en giet af, door een zeef, op de caramel. Voeg het sap van 1 sinaasappel en ½ citroen toe. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur. Als u de lever nog heeft, vermeng deze dan met de boter. Voeg de boter klontje voor klontje toe aan de saus. Breng op smaak met zout en peper. Leg de filet, een poot en een vleugel op het bord. Drapeer de saus eroverheen en leg er een paar ontvelde partjes sinaasappel erbij.

ksdjfhksjd

Wilde eend met bigaradesaus

Serveertip

Deze eend is heerlijk met knolselderijpuree. Maak een puree van de knolselderij door deze in kleine blokjes te snijden en zachtjes te stoven met heel weinig water (de selderij laat zelf ook vocht los, en met te veel water wordt het geheel te nat). Pureer de blokjes wanneer ze gaar zijn met een staafmixer. Met een houten lepel door een zeef drukken kan ook. Voeg de room en wat boter toe en breng op smaak met zout. Mocht u peper willen gebruiken, nodig is het niet, gebruik dan witte peper, anders ziet u de zwarte puntjes terug in de puree..

Garneer de puree met een paar gekookte kastanjes. Deze kunt u even warm maken, indien gewenst, in de magnetron.

Wijntip

 Geen compromissen. Een Châteauneuf-du-Pape of een mooie Médoc.

Eet smakelijk,

Erik

 HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Lekker eten,perfect bezorgd
Perfect!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank!

- Groningen
10
Zeer verzorgd
Zeer verzorgd ingepakt en het vlees was van hoge kwaliteit, zeker voor herhaling vatbaar
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Heel hartelijk bedankt!

- Amsterdam
10
Helemaal perfect!
Het was de eerste keer dat ik vlees bestelde op internet. Ivm temperatuur vond ik dat wel spannend. Maar dit was zo perfect ingepakt en gekoeld dat ik daar geen twijfel over heb dat het koel genoeg is gebleven.
Reactie bekijken
Onze reactie

The proof of the pudding is in the tasting! Blij dat we u hebben kunnen overtuigen! Inderdaad, onze piepschuimen dozen zijn speciaal ontwikkeld om gedurende 48 de temperatuur van uw koelkast na te bootsen. Meer dan genoeg tijd om uw bestelling koel bij u aan de deur te krijgen, dus.

- Marknesse
10
Excellent
Goede producten, goed verpakt. Till next time
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Wat een feest! Dank voor uw reactie en inderdaad, graag tot spoedig!

- Utrecht
10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
9.2
3623 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10