Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Wildzwijnspeper

Wildzwijnspeper

Bereidingswijze

Wildzwijnspeper
Hoe de naam is ontstaan is een raadsel. Sommigen zeggen dat het antwoord ligt in de middeleeuwen. In die tijd werden vleesmaaltijden geserveerd met broodpap. Deze broodpap was wat de saus nu bij ons is: de smaakmaker bij het vlees. Wij maken onze sauzen doorgaans van boter en bloem. Maar die bereiding was toen nog niet bekend. Toen werd de saus gemaakt door gekruimeld brood in water of melk te weken en het te binden met een flinke hoeveelheid boter. Om dit ‘goedje’ op smaak te brengen, voegde men peper toe. Het ‘peper’ in wildzwijnspeper, een naam die later is ontstaan dan hazenpeper, heeft dus de betekenis van een gepeperde (brood)saus, die onder meer bij een gebraden haasje prima smaakte. Wij kennen deze originele bereidingswijze niet meer, maar in Engeland staat bread sauce nu nog bekend als één van de bekende klassieke sauzen. Anderen zien een verband met de Franse term, “poivrade”, waarmee een basiswildsaus bedoeld wordt. De term “peper’ wordt inmiddels ook gebruikt voor andere soorten wild. Bekijk ook eens onze andere pepers: hazenpeper, hertenpeper, wildpeper.

Stap voor stap

Wildzwijnspeper
  • Breng het vlees naar kamertemperatuur
  • Snij het in handzame stukken
Wildzwijnspeper

Kruid de wildzwijnsnek met onze meerdanvlees kruidenmix of met zout en peper

Wildzwijnspeper

Snij de knol- en bleekselderij, de rode zoete paprika, de uien en de winterpeen grof.

Wildzwijnspeper

Leg de stukken vlees in de pan en braad snel aan, een minuutje.

Wildzwijnspeper
  • Draai het vlees om en herhaal
  • Voeg het spek toe
  • Hussel even een paar keer om
Wildzwijnspeper

Voeg de knolselderij, de uien, de wortel, de bleekselderij, de paprika en de knoflook toe en stoof even aan op een matig vuurtje.

Wildzwijnspeper

Voeg nu de wijn en eventueel wat runderfond toe (klik voor recept).

Wildzwijnspeper

Bouquet garni

  • Maak een bouquet garni van salie, rozemarijn, tijm, bladselderij en laurier
  • Voeg toe aan de wildzwijnspeper
Wildzwijnspeper

Als laatste de limoen erbij

Wildzwijnspeper

Breng snel aan de kook

Wildzwijnspeper
  • Sluit de pan af met een deksel,
  • plaats in de oven op 180 graden en laat  stoven tot het vlees helemaal gaar is (ongeveer 3 uur).
  • Haal het vlees nu voorzichtig uit de pan
  • Laat de saus goed inkoken
  • Verwijder het bouquet garni
  • Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak zout en peper. Als de saus iets dikker wilt kunt een een roux (klik voor recept) gebruiken.
  • Leg het vlees in de saus
  • Schep een paar keer luchtig door elkaar. Klaar!
Wildzwijnspeper

Serveertip

Wildzwijnspeper is heerlijk schorseneren,  puree van aardappel of zoete aardappel, kweeperenmoes, en gestoofde wittekool.

Wildzwijnspeper

Wijntip

Een jonge, fruitige rode wijn. Een lekker bokbiertje is echer zeker ook niks mis mee.

HulstDit recept is ook een goede suggestie voor uw kerstdiner.

Anderen bekeken ook

Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Dad’s BBQ
Barbecuegerecht Hoofdgerecht
Wishbone op de grill
Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Mooi verpakt
Regelmatig besteld. Mooi verpakt en erg goed vlees. Ook de zalm en carpaccio is een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

WEER EEN TIEN! HEEL HARTELIJK DANK!

- Oldenzaal
10
Super goed vlees en snel levering...Top
Vlees is net verpakt en ruim voldoende gekoeld, snel en op tijd geleverd!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Deventer
10
top
alles klopt
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank!

- enter
10
goed vlees, netjes verpakt, heerlijk gegeten
goed vlees, netjes verpakt, heerlijk gegeten
Reactie bekijken
Onze reactie

Als u geniet, doen wij dat ook! Dank u wel!

- Hengelo
10
Kwalitatief goed vlees en goede levering
.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel!

- Enschede
10
Mijn bestelling is prima vervoerd en aangekomen
Het vlees was nog goed bevroren ondanks de hitte. Een knap staaltje van jullie inpakafdeling en postNL.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heel hartelijk dank voor uw recensie. Even ter attentie van anderen die dit lezen: het merendeel van onze producten wordt vers gekoeld verzonden. Slechts enkele producten zijn diepgevroren op het moment van vertrek.

- Bavel
10
Net als altijd helemaal TOP !
Snel, op tijd en goed verzonden
Reactie bekijken
Onze reactie

Zo horen we het graag! Dank u wel en tot een volgende bestelling!

- Vlaardingen
10
Goed en snelals altijd
prima prijs kwalieitverhouding. Heerlijk vlees kan geen supermarkt tegenop. Gekoeld thuisbezorgd.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Dank u! Tja, dat is nou eenmaal zo, als je eerste keus hebt op de markt. De kiloknallers willen wij niet hebben, we betalen nét dat tikje meer bieden de producenten een eerlijkere prijs en mogen dan als eerste uitzoeken:)

- Alphen aan den Rijn
9.2
3345 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10