Vol ‘juiste’ vetzuren en vitaminen!
Dit is een gerecht dat de beide vissoorten volledig tot zijn recht laat komen. En dat is goed, want maar al te vaak is vis een ongeziene gast bij velen. Vanuit een dieetstandpunt is dit ook een interessant gerecht: De witvis is wat magerder, de zalm wat vetter. Samen hebben ze een positief effect op hart en bloedvaten en voorzien ze in onze dagelijkse proteïnebehoefte. De oesterzwammen zijn leveranciers van vitamine B2 en B3 en zorgen voor het beter functioneren van onze weefsels. Een recept dus waar je fit mee blijft!
Voorbereiding:
Bereiding:
Wat drinken we hierbij?
Ketjap combineert niet erg goed met wijn. Bier is een uitstekende keuze. Probeer eens een exotisch biertje: U zou kunnen proberen een Lion Lager uit Sri Lanka te bemachtigen, een biertje dat een heel subtiel vleugje in zich heeft van alle specerijen en tropische vruchten die je kunt vinden op Sri Lanka. Maar het zal een moeilijke opgave zijn: de Ceylon Brewery, gestart in de 19e eeuw door Sir Samuel Backer aan de voet van “Lover’s Leap”, een van de grote watervallen van Nuwara Eliya, de sprookjesachtige theeplantages van Sri Lanka, exporteert weinig. Gooi het op een Japanse Asahi of een Chinese Tsing Tao. Toch een wijntje? Dan een Côtes de Provence. Rosé.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!