Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Bereidingswijze

Recept met een ster

Een mooi recept voor een bijzondere gelegenheid. Echt moeilijk is het niet en u komt fantastisch voor de dag!

Zalm is een mooie, heel geduldige vis: het is vrij moeilijk om hem niet goed klaar te maken. Wel is het verstandig goed te letten op de kerntemperatuur: de garing van de zalm, ook wel de cuisson genoemd in dure kookprogramma’s op televisie, is het beste als de kern nog een beetje rauw maar wel warm is. Sommige mensen eten hun zalm liever goed doorbakken. Dat kan natuurlijk ook. De zalm kan dan wel sneller uit elkaar vallen.

Zalm is een vette vis. U hoeft dus tijdens het bereiden nauwelijks vet toe te voegen. Alle vissoorten bevatten onverzadigde vetten. Vette vissoorten, zoals haring, makreel en zalm bevatten de meeste onverzadigde vetzuren. Tweemaal per week vette vis in je rantsoen vermindert de kans op een hartinfarct en op hart- en vaatziekten. 

Stap voor stap

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Aspergepuree

Snij de asperges in stukken van 2-3 cm. Gooi de onderste stukken weg (of trek ze mee in uw groentenbouillon voor later – erg lekker). Kook de andere stukken tot ze gaar zijn in ruim, iets gezouten water (minuut of 10). U kunt ze ook in hun geheel koken (zie foto) maar dat is minder handig. Giet ze af, bewaar iets van het vocht en laat ze even rusten. Pureer ze daarna met een staafmixer en wrijf ze met de bolle kant van een lepel door een zeef. Doe de aspergepuree in een pannetje, voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te dik is (vergeet niet dat u straks ook nog een scheut room moet toevoegen), en breng heel langzaam aan de kook. Hou warm.

Zeekraal blancheren

Blancheer de zeekraal door deze in kokend water zonder zout te leggen en de warmtebron uit te zetten. 3 minuten laten wellen en vervolgens uit het water verwijderen. Laat uitlekken en hou apart.

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

De zalm voorbereiden

Kijk de zalm even na op graat. Als u zalm met huid gebruikt, verwijder deze dan nu en vouw de filets daarna zodanig op dat ze overal even dik zijn (zie voor een voorbeeld de foto). Dat is makkelijk voor het evenredig garen van de vis. Zet de omgevouwen stukken eventueel vast met een vlees- of satépen. Kruid de zalm naar behoefte (lekker is bijvoorbeeld,  met meerdanvlees.nl vleeskruiden, al is het vis) en smeer de zijden in met een paar druppels olijfolie.

Grillen

Grill de zalm op een matig hete grillplaat of op een matige warme plaats op uw bbq aan alle zijden tot een mooi korstje aan de buitenkant is ontstaan en de kern net lekker warm is. Houdt u van iets meer doorgegaarde vis, zet de grill dan iets minder heet en grill de zijden van de zalm langer. Zo dringt de hitte beter door naar de kern.

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

De sjalot

Zet ondertussen de fijn gehakte sjalot op met een klontje boter. Zodra de sjalot glazig begint te worden voegt u de zeekraal toe. Laat de zeekraal warm worden, verlaag de warmtebron en houd warm.

Zeekraal stoven

Saus afmaken

Maak de aspergesaus af door een scheutje room toe te voegen en op smaak te brengen met wat peper en zout. Klaar!

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Serveertip

Serveer zodra het klaar is in/op voorverwarmde borden. 

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Wijntip

De Sauvignon is de druivensoort bij uitstek voor dit gerecht. Wij raden een Pouilly Fumé of een Sancerre aan.

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Delivered on time. Very good quality of meat
Perfectly packed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Heerlen
#organization Meerdanvlees.nl
10
snel geleverd, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk
snel geleverd, ziet er mooi uit en smaakt heerlijk
Reactie bekijken
Onze reactie

weer een tien! Dank u wel!

- Voorst gem voorst
#organization Meerdanvlees.nl
8
Vlees smaakte heerlijk
Eerste keer dat ik hier bestelde, vlees kwam gekoeld aan, mede door de ijskast elementen die er bijzitten, vlees ook mooi vacuum verpakt en gelabeld. Aangezien met post.nl verstuurd, die ineens bij mij laat op de dag leveren zoals tussen 17-19 is dit toch een mindere mode van verzending. Er zijn ook leveranciers die met een koel wagen rijden en laten bezorgen..
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering! Inderdaad, er zijn webwinkel die andere transportvormen hebben gekozen. Ook wij blijven zoeken naar de meest ideale optie: betaalbaar voor de klant en 100% betrouwbaar.Zoals u met uw bestelling heeft kunnen zien komen onze spulletjes netjes koel aan, mede door de ingenieuze, speciaal ontwikkelde, volledig recyclebare koelboxen en koelelementen. Deze zijn berekend op het nabootsen van de temperatuur in uw koelkast gedurende 48 uur. Dus ook al zou de vervoerder een hele dag te laat zijn, zitten we nog ruim binnen de marge. Bezorging laat op de dag is voor ons dus geen enkel probleem!We zijn erg blij met de titel van uw recensie: "het vlees smaakte heerlijk". Daar gaat het ons om. We zouden het erg vervelend vinden als klanten zouden kiezen voor vlees van mindere kwaliteit, puur om de verzendmethode. Dan zou de wereld op zijn kop staan.

- Julianadorp
#organization Meerdanvlees.nl
7
Het vlees was niet meer bevroren
Er waren slechts 3 koelelementen toegevoegd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u voor deze mededeling! We hebben uw bestelling er even bijgepakt. Wat u besteld had waren producten, zoals de meeste producten die wij voeren, die vers gekoeld worden verstuurd en helemaal nooit bevroren zijn geweest. Op de productpagina kunt u altijd zien in welke toestand (vers of diepvries) een product wordt verstuurd. We hopen uw twijfels hiermee te hebben weggenomen.

- Ruinerwold
#organization Meerdanvlees.nl
9
Zeer verrassend en perfect koel verpakt.
De kwaliteit is erg goed, erg blij met deze eerste- en zeker niet de laatste bestelling. Direct de varkensfilet rollade klaar gemaakt en geproefd, erg goed en lekker.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wehl
#organization Meerdanvlees.nl
9
Supergoed vlees!
Al meerdere keren genoten van heerlijk stuk vlees! Enige halve minpuntje nu bij laatste bestelling is dat de gekonfijte eendenpoten niet konden worden geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw reactie! Gelukkig komt het nauwelijks voor maar heel af en toe moeten we inderdaad een klant teleurstellen. Dan grijpen we nét mis in de voorraad bij het verzamelen van de producten voor verzending. We blijven dit continu perfectioneren!

- Bilthoven
#organization Meerdanvlees.nl
8
Een nieuwe verrassende ervaring
Uitgebreid aanbod van artikelen Aantrekkelijk gepresenteerd Snelle levering Professioneel verpakt
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw positieve reactie. We hopen u snel weer bij ons in de webwinkel te treffen. We hebben een aantal lekkere dingetjes in petto voor het najaar en de feestdagen! Wellicht is het - mits u dat nog niet heeft gedaan - een idee om zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en heeft u als eerste toegang tot onze interessante aanbiedingen. Inschrijven is eenvoudig: https://www.meerdanvlees.nl/nieuwsbrief/

- Noordhorn
#organization Meerdanvlees.nl
8
Vers, snel, maar bovenal: kwaliteit.
Vers, snel, maar bovenal: kwaliteit!
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel hartelijk dank voor uw beoordeling!

- Soest
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3111 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl