Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Bereidingswijze

Recept met een ster

Een mooi recept voor een bijzondere gelegenheid. Echt moeilijk is het niet en u komt fantastisch voor de dag!

Zalm is een mooie, heel geduldige vis: het is vrij moeilijk om hem niet goed klaar te maken. Wel is het verstandig goed te letten op de kerntemperatuur: de garing van de zalm, ook wel de cuisson genoemd in dure kookprogramma’s op televisie, is het beste als de kern nog een beetje rauw maar wel warm is. Sommige mensen eten hun zalm liever goed doorbakken. Dat kan natuurlijk ook. De zalm kan dan wel sneller uit elkaar vallen.

Zalm is een vette vis. U hoeft dus tijdens het bereiden nauwelijks vet toe te voegen. Alle vissoorten bevatten onverzadigde vetten. Vette vissoorten, zoals haring, makreel en zalm bevatten de meeste onverzadigde vetzuren. Tweemaal per week vette vis in je rantsoen vermindert de kans op een hartinfarct en op hart- en vaatziekten.

Stap voor stap

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Aspergepuree

Snij de asperges in stukken van 2-3 cm. Gooi de onderste stukken weg (of trek ze mee in uw groentenbouillon voor later – erg lekker). Kook de andere stukken tot ze gaar zijn in ruim, iets gezouten water (minuut of 10). U kunt ze ook in hun geheel koken (zie foto) maar dat is minder handig. Giet ze af, bewaar iets van het vocht en laat ze even rusten. Pureer ze daarna met een staafmixer en wrijf ze met de bolle kant van een lepel door een zeef. Doe de aspergepuree in een pannetje, voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree te dik is (vergeet niet dat u straks ook nog een scheut room moet toevoegen), en breng heel langzaam aan de kook. Hou warm.

Zeekraal blancheren

Blancheer de zeekraal door deze in kokend water zonder zout te leggen en de warmtebron uit te zetten. 3 minuten laten wellen en vervolgens uit het water verwijderen. Laat uitlekken en hou apart.

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

De zalm voorbereiden

Kijk de zalm even na op graat. Als u zalm met huid gebruikt, verwijder deze dan nu en vouw de filets daarna zodanig op dat ze overal even dik zijn (zie voor een voorbeeld de foto). Dat is makkelijk voor het evenredig garen van de vis. Zet de omgevouwen stukken eventueel vast met een vlees- of satépen. Kruid de zalm naar behoefte (lekker is bijvoorbeeld,  met meerdanvlees.nl vleeskruiden, al is het vis) en smeer de zijden in met een paar druppels olijfolie.

Grillen

Grill de zalm op een matig hete grillplaat of op een matige warme plaats op uw bbq aan alle zijden tot een mooi korstje aan de buitenkant is ontstaan en de kern net lekker warm is. Houdt u van iets meer doorgegaarde vis, zet de grill dan iets minder heet en grill de zijden van de zalm langer. Zo dringt de hitte beter door naar de kern.

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

De sjalot

Zet ondertussen de fijn gehakte sjalot op met een klontje boter. Zodra de sjalot glazig begint te worden voegt u de zeekraal toe. Laat de zeekraal warm worden, verlaag de warmtebron en houd warm.

Zeekraal stoven

Saus afmaken

Maak de aspergesaus af door een scheutje room toe te voegen en op smaak te brengen met wat peper en zout. Klaar!

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Serveertip

Serveer zodra het klaar is in/op voorverwarmde borden.

Zalmfilet van de grill met aspergecrème en zeekraal

Wijntip

De Sauvignon is de druivensoort bij uitstek voor dit gerecht. Wij raden een Pouilly Fumé of een Sancerre aan.

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Barbecuerecept Hoofdgerecht Russisch
Russische Shashlyk (Шашлык)
Barbecuerecept Hoofdgerecht Turks
Adana kebab (lamsgehaktspies)
Barbecuerecept
Cheese-and-baconburger
Barbecuerecept
Zalmspies van de grill
Barbecuerecept
Steur op de grill
Barbecuerecept
Gegrilde ribeye
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fijn adres om vlees te bestellen en het wordt keurig afgeleverd.
Heerlijk malse stukjes vlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Heerlijk, dank u wel!

- Holten
10
Goed vlees
Lekker vlees echt een aanrader
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
9
Ondanks de hitte van dit moment boven verwachting.
Wij hadden met een eerdere levering uitermate goede ervaringen. Daarom tot een herhaling van bestelling en levering besloten. Achteraf was het moment van bestellen met de huidige buitensporig hoge temperaturen en postlevering wellicht niet zo'n goede keuze, maar dit bleek uiteindelijk buiten verwachting mee te vallen. Levering van het vlees prima verzorgd, ingepakt in piepschuim doos met toevoeging van een 4-tal koelelementen. Prima speciale verpakking. Ongerustheid over correcte levering met deze temperaturen bleek volledig misplaatst. Goed gedaan. Uiteindelijk toch uitermate tevreden met de keuze. Buitentemperaturen bleken niet van invloed op de levering. Top. Wij zijn tevreden. Ook met de portie-verpakkingen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw uitvoerige reactie en uw hoge waardering! Inderdaad, onze EPS-koelboxen met koelelementen) zijn ingericht op het nabootsen van uw koelkast voor een periode van maximaal 48 uur, dus zelfs met warm weer en zelf wanneer PostNL een dagje vertraging oploopt komen de producten bij u thuis aan alsof ze bij u uit de koelkast komen. En, zoals bekend: kunnen we daar niet aan voldoen dan krijgt u gewoon uw geld terug.

- Oost-Souburg
10
het was heerlijk!!
Bestelling kwam mooi op tijd en het vlees was heerlijk. Ik heb veel complimenten gekregen voor de pulled pork!
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! En wat fijn om te horen!

- Winsum
9
Mijn verzekerde verwachting............
Deze verwachting is als een droom dat keer op keer altijd uitkomt...... Veel aandacht, uiterste hygiëne, alles vers, alles goed verpakt, en vooral......uitstekende service, etcétera. Wat wil men nog meer??? TOPPIE.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Oss
9
Ik kan weinig toevoegen aan wat ze al zelf zeggen. Goed spul en prima service.
In het verleden had ik zo links en rechts online guanciale gekocht (Amazon/lokale Italiaanse specialiteitenwinkels...) maar dat was het net niet allemaal. Ik hoef nu niet verder te zoeken, die van Meerdanvlees.nl kan ik prima noemen.  Het vet/vlees verhouding is heel goed (veel witte vet – weinig vlees) en het heeft een fijne smaak. Wat me verder opviel, is dat de huid (wat je niet eet) van het stuk van bijna 1500 gram heel zacht was wat betekent dat het goed bewaard was en vers is.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw complimenten. Dank ook dat u de tijd heeft genomen om even uit te leggen wat er nou precies zo goed was. Daar hebben andere klanten enorm veel aan. Top!

- Zaandam
10
Goed vlees voor eerlijke prijs
Makkelijk bestellen, gekoeld bezorgd, heerlijk vles
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Heel hartelijk dank!

- Alphen aan den Rijn
8
Heel goed bevallen
Bevalt goed
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw waardering!

- Hoorn
9.2
3383 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10