Een opmerkelijk recept dat ontstaat met een Franse nonchalance en uitmondt in een even zo Franse wispelturigheid. Een prachtige combinatie van zilt en zoet, romig en scherp. Echt een aanrader.
Snijd de beide gembersoorten in minuscule blokjes. Maak wat olie heet in een koekenpan. Doe de gember erbij en laat even zweten. Blus af met witte wijn en laat indampen tot de helft. Voeg daarna de visfumet toe. Breng aan de kook en laat weer indampen tot de helft. Giet het geheel door een zeef en zet de gember apart.
Schep nu de Mascarpone door het vocht en breng opnieuw aan de kook. Laat indampen tot u een mooie, iets stroperige consistentie krijgt. Breng op smaak met zout en peper. Voeg nu de gember en de verse koriander toe.
Doe een beetje boter en een beetje olie in een koekenpan. Zodra de boter schuimt, bakt u de zeebaars op hoog vuur op de huid. Na ongeveer 2 minuten is de zeebaars gaar. Maak ondertussen de spinazie en de cantharellen af door ze in afzonderlijke pannen warm te maken met een klontje boter. Warm de saus even op au bain marie.
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Graag gedaan!