Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Zelf carpaccio maken

Zelf carpaccio maken

Bereidingswijze

Zó moet dat!

Carpaccio, maar nu zelf!
Eigenlijk is een carpaccio flinterdun gesneden entrecote, zonder de vetrand. Het verhaal is dat het oorspronkelijk een gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië door Giuseppe Cipriani, eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. De bar was “the place to be” in die jaren en werd bezocht door tal van beroemdheden. Gravin Amalia Nani Mocenigo, een “habituée” van het etablissement, had bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Maar ja – lekker is dat niet, natuurlijk. Cipriani kwam de contessa tegemoet en bedacht de carpaccio. Hij droeg hem op aan de schilder Vittore Carpaccio, van wie in die dagen een tentoonstelling liep in de stad.

Carpaccio, het originele recept!
De dungesneden rauwe runderlende wordt ontdaan van alle kleine ongerechtigheden en geserveerd, met een dressing van mayonaise, citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht.

Verbasteringen
Zoals zo vaak met beroemde recepten is het recept van carpaccio ook een eigen leven gaan leiden. Eerst werd de dressing grondig door iedereen “geprivatiseerd”, en vervolgens gingen de culinaire fenomenen van de wereld ook nog eens met het hoofdbestanddeel aan de haal. Inmiddels wordt de vleesvariant vaker van ossenhaas gemaakt dan van lende, terwijl ook al visvarianten (rauwe tonijn, marlijn, zalm, zwaardvis, coquilles, noem maar op) bestaan. Dat is eigenlijk gek want viscarpaccio had allang een naam – ceviche. Maar goed…

Wij gaan voor de ossenhaas
Wij gaan voor de ossenhaas. Als dressing geven we u een suggestie die we vaak in Rome tegenkomen. Maar wat let u om het origineel te maken? Klant is koning:)

Stap voor stap

Zelf carpaccio maken

Eerst het vlees

  • Snij een mooi stuk van de ossenhaas af. U heeft per bord 80-100 gram nodig
  • Optie 1: Leg het in de diepvries en laat opstijven, maar zeker niet diepgevroren worden; de bedoeling is dat het mooi snijdt op de machine
  • Optie 2: Snij dunne plakjes en plet deze tot ze flinterdun zijn tussen twee cellaantje, met een vleeshamer of een deegroller
Zelf carpaccio maken

Kiest u voor de machine?

Zet de snijmachine aan en snij voorzichtig flinterdunne plakjes.

 

Zelf carpaccio maken

Bereiding

Leg ze net iets over elkaar op het bord tot het hele bord vol is.

Zelf carpaccio maken
  • Trek een laag huishoudfolie over de carpaccio en zet in de koelkast om uitdrogen te voorkomen
  • Begin nu aan het volgende bord carpaccio
Zelf carpaccio maken

En nog een tip

  • Als alles af is en u aan tafel gaat haalt u de carpaccioborden tevoorschijn
  • In ons recept – eerst maar eens een plukje rucola
Zelf carpaccio maken

Vervolgens met een truffelschaaf flinterdun geschaafde Parmezaan.

Zelf carpaccio maken

Paar korrels grof zeezout, paar draaien met de pepermolen…

Zelf carpaccio maken

De pijnboompitten…

Zelf carpaccio maken

en “un filo” van uw beste olijfolie. Klaar!

Zelf carpaccio maken

Wijntip

We blijven gewoon knus in de Veneto. Goed voor de CO2. Valpolicella Classico, met een bescheiden structuur en niet te alcoholisch – een wijn die niet alleen overweg kan met de frisheid van dit gerecht maar er, door zijn delicate parfum van vruchten en kruiden, zelfs aan toedraagt. Heerlijk.

Anderen bekeken ook

Keukentechniek
Gravad lax
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goed vlees, ruime porties en goede beschrijving van het product
Zie hierboven
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Hengelo
#organization Meerdanvlees.nl
10
Goede kwaliteit!
Goede service!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Almelo
#organization Meerdanvlees.nl
9
Het vlees en de zalm waren weer top, goede kwaliteit en erg lekker!
Opmerking: volgens mij had ik op de website aangeklikt om de spareribs individueel te verpakken, maar dit keer zaten ze allemaal in één pak.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Dalen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Prima
Uitstekend
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Enschede
#organization Meerdanvlees.nl
10
Fantastisch
Uitstekend vlees, goed verpakt ook.En met hun recepten op de website een makkie om de kalkoen te bereiden.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Emmen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Perfekt
De ontvanger was zeer verrast en tevreden over de inhoud
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Enschede
#organization Meerdanvlees.nl
10
prima
keurig op tijd en goed verpakt en gekoeld geleverd. kwaliteitsproducten!!!!!
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Veulen -Venray
#organization Meerdanvlees.nl
10
uitstekend
prima kan niet beter
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Hoogvliet rotterdam
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3170 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl