Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Zelf carpaccio maken

Zelf carpaccio maken

Bereidingswijze

Zó moet dat!

Carpaccio, maar nu zelf!
Eigenlijk is een carpaccio flinterdun gesneden entrecote, zonder de vetrand. Het verhaal is dat het oorspronkelijk een gerecht werd bedacht in 1950 in Venetië, Italië door Giuseppe Cipriani, eigenaar van Harry’s Bar in Venetië. De bar was “the place to be” in die jaren en werd bezocht door tal van beroemdheden. Gravin Amalia Nani Mocenigo, een “habituée” van het etablissement, had bloedarmoede en moest van haar dokter rauw rood vlees eten. Maar ja – lekker is dat niet, natuurlijk. Cipriani kwam de contessa tegemoet en bedacht de carpaccio. Hij droeg hem op aan de schilder Vittore Carpaccio, van wie in die dagen een tentoonstelling liep in de stad.

Carpaccio, het originele recept!
De dungesneden rauwe runderlende wordt ontdaan van alle kleine ongerechtigheden en geserveerd, met een dressing van mayonaise, citroensap, worcestersaus, melk, zout en peper Het wordt vaak geserveerd als voorgerecht.

Verbasteringen
Zoals zo vaak met beroemde recepten is het recept van carpaccio ook een eigen leven gaan leiden. Eerst werd de dressing grondig door iedereen “geprivatiseerd”, en vervolgens gingen de culinaire fenomenen van de wereld ook nog eens met het hoofdbestanddeel aan de haal. Inmiddels wordt de vleesvariant vaker van ossenhaas gemaakt dan van lende, terwijl ook al visvarianten (rauwe tonijn, marlijn, zalm, zwaardvis, coquilles, noem maar op) bestaan. Dat is eigenlijk gek want viscarpaccio had allang een naam – ceviche. Maar goed…

Wij gaan voor de ossenhaas
Wij gaan voor de ossenhaas. Als dressing geven we u een suggestie die we vaak in Rome tegenkomen. Maar wat let u om het origineel te maken? Klant is koning:)

Stap voor stap

Zelf carpaccio maken

Eerst het vlees

  • Snij een mooi stuk van de ossenhaas af. U heeft per bord 80-100 gram nodig
  • Optie 1: Leg het in de diepvries en laat opstijven, maar zeker niet diepgevroren worden; de bedoeling is dat het mooi snijdt op de machine
  • Optie 2: Snij dunne plakjes en plet deze tot ze flinterdun zijn tussen twee cellofaantjes, met een vleeshamer of een deegroller
Zelf carpaccio maken

Kiest u voor de machine?

Zet de snijmachine aan en snij voorzichtig flinterdunne plakjes.

 

Zelf carpaccio maken

Bereiding

Leg ze net iets over elkaar op het bord tot het hele bord vol is.

Zelf carpaccio maken
  • Trek een laag huishoudfolie over de carpaccio en zet in de koelkast om uitdrogen te voorkomen
  • Begin nu aan het volgende bord carpaccio
Zelf carpaccio maken

En nog een tip

  • Als alles af is en u aan tafel gaat haalt u de carpaccioborden tevoorschijn
  • In ons recept – eerst maar eens een plukje rucola
Zelf carpaccio maken

Vervolgens met een truffelschaaf flinterdun geschaafde Parmezaan.

Zelf carpaccio maken

Paar korrels grof zeezout, paar draaien met de pepermolen…

Zelf carpaccio maken

De pijnboompitten…

Zelf carpaccio maken

en “un filo” van uw beste olijfolie. Klaar!

Wijntip

We blijven gewoon knus in de Veneto. Goed voor de CO2. Valpolicella Classico, met een bescheiden structuur en niet te alcoholisch – een wijn die niet alleen overweg kan met de frisheid van dit gerecht maar er, door zijn delicate parfum van vruchten en kruiden, zelfs aan toedraagt. Heerlijk.

Anderen bekeken ook

Keukentechniek
Gravad lax
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Goede producten en top service
Meerdanvlees heeft een uitgebreid assortiment en kan snel leveren. Ook fijn dat je zelf je leverdatum kan kiezen. Je wordt ook goed op de hoogte gehouden van de voortgang van de order. En de kwaliteit van de producten is natuurlijk goed.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- WAALWIJK
10
Alles volgens afspraak
Correct
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien! Dank u wel hoor!

- Enter
10
Altijd goede kwaliteit
Op tijd bezorgd en goede kwaliteit
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor deze hoogst mogelijke score!

- Opmeer
9
Mooi vlees
Goed kwaliteit vlees. Snel geleverd.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!

- Putten
10
Uitstekend, snelle levering
Het juiste product die ik wou hebben gekregen. Super!
Reactie bekijken
Onze reactie

Thank you veru much for your kind words!

- Groningen
10
Heerlijk vlees
Perfect verpakt en gelabeld zodat men het meteen in de juiste portie kan invriezen. #blijmee
Reactie bekijken
Onze reactie

Yes! WEER een tien! Heel hartelijk dank!

- HENDRIK-IDO-AMBACHT
10
Heel goed
Zeer netjes verpakt goed vlees
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw maximale score!

- Berltsum
10
Als steeds keurig verzorgd en op de gevraagde dag aangekomen.
Tot tweemaal toe prima vlees, morgen de derde keer proeven.
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Hartelijk dank voor deze dikke tien!

- VLAARDINGEN
9.2
3619 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10