Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Zelf pasta maken

Zelf pasta maken

Bereidingswijze

Veel leuker dan kopen

Zelf pasta maken
Zelf pasta maken is leuk om te doen (vooral kinderen vinden het leuk werk), niet moeilijk en het resultaat is aanmerkelijk smakelijker dan verse pasta die in de winkel te koop is. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het ontbreken van allerlei conserveringsmiddelen en emulgatoren. Voor huisgemaakte pasta heeft u pastagriesmeel nodig, meel van harde graansoorten (Semola di grano duro, durummeel). Deze meelsoort is van graansoorten gemaakt die niet papperig worden in heet water en op deze manier het “al dente”-effect veroorzaken (al dente betekent “beetgaar” – pasta moet niet slapkoken). Nu heeft pastagriesmeel ook een nadeel: Het is, in pure vorm, ontzettend moeilijk te verwerken. Het deeg moet heel lang gekneed worden voor het elastisch genoeg is om te worden verwerkt tot pasta. Daarom nemen de meeste Italiaanse huisvrouwen een mengsel van gewone bloem en pastagries, meestal 1/1.

Stap voor stap

Zelf pasta maken

De bestanddelen

Eigengemaakte pasta wordt gemaakt van 100 gram meel per 1 ei. Reken uit hoeveel pasta u ongeveer nodig heeft en bereken dan hoeveel meel en eieren daarvoor nodig zijn. Pasta is in de betere families in Italië een voorgerecht en 100 gram (rauwe pasta) per persoon beschouwt men als afdoende. Voor 400 gram meel heeft u 4 eieren (middelgroot) nodig. Doe half bloem en half pastagriesmeel in een kom met een mespuntje zout en een vingerhoedje olijfolie. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.

Zelf pasta maken

Kneden

Meng het deeg met de hand vanuit het midden en kneed het tot een elastische, gelijkmatige massa is ontstaan. Laat deze op een koele plek 30 minuten rusten met een schone theedoek er overheen. Uw eigengemaakte pasta is klaar!

Zelf pasta maken

Voor ravioli en lasagne

Bestrooi uw werkvlak met meel. Maak met een deegroller of pastamachientje zo dun mogelijke repen pasta. Deze kunt u vervolgens snijden, met de hand of het machientje, tot de juiste vorm.

Zelf pasta maken

Voor ravioli en andere gevulde pasta

Maak de onderste deeglaag vochtig met water water (met een penseeltje). Breng de vulling op gelijke afstanden aan op de deeglaag. Ongeveer de grootte van een grote knikker is voldoende.

Zelf pasta maken

Voor ravioli en andere gevulde pasta

Plaats nu een tweede deeglaag op de eerste. Bestrooi met wat meel. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belankgrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het koken van de gevulde pasta een rommeltje.

Zelf pasta maken

Voor ravioli en andere gevulde pasta

Vervolgens snijdt u met een pastawieltje de pasta in de gewenste vorm.

Zelf pasta maken

Het snijden van pappardelle

Lintpasta, zoals tagliatelle, spaghetti alla chitarra, linguine en pappardelle kunt u soms met uw machientje snijden, soms is het met de hand net zo makkelijk. Neem pappardelle: Gewoon een grote lap pasta uitrollen met uw deegroller, in drieën vouwen (wel even een beetje meel ertussen strooien) en snijden op 1,5 à 2 centimer. Sugo di lepre (hazenragout) erbij, flesje rode Frascati, ogen dicht en u zit op een zonovergoten lenteterrasje in de Castelli Romani, de heuvels rond Rome.

Wat doen we met de snippers?

De snippers van de pasta weggooien! Cosa dite?! Non si butta niente! (hoe durft u? We gooien niets weg!) Nee, de snippers van uw eigen huis-tuin-en-keuken-pastaproductie hebben in Italië een naam: maltagliati (slecht afgesneden). Dat is de ideale pasta voor soepen, zoals

  • pasta e fagioli (dikke bonensoep)
  • pasta e patate (soep van aardappels en pasta)
  • pasta e ceci (soep van kikkererwten en pasta).

Ze kunnen ook in de minestrone, al wordt daar meestal geen pasta ingedaan. En ze mogen zeker niet in de minestrina, een dunne bouillon die meestal zieken en kinderen wordt voorgeschoteld. Daarin hoort een hele dunne pasta, meestal sliertjes, zoals spaghettini, (hele dunne spaghetti), vermicelli (niet te verwarren met wat wij van oudsher zo noemen) of capelli d’angelo (engelenhaar).

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:
Snelle levering met uitstekende stuk(ken) vlees (:Graag weer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Oldenzaal
8
Wederom een goede levering
De bestelling was goed verzorgd en het vlees zag er mals uit, dus kwaliteit als altijd, ook weer andere producten erbij besteld om uit te proberen. de levering was volgens planning en goed tijdstip.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Laren
7
Een tevreden klant
Het vlees was goed verpakt en ik zal in de toekomst waarschijnlijk nog een bestelling plaatsen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Borgerhout
10
Uitstekend
Top kwaliteit vlees en super verpakt. Echt een aanrader.
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Horst aan de maas
10
super
Ik heb een cadeaubon besteld. Die was er binnen 5 minuten via de mail. Mijn schoonzoon eet graag vlees van de barbecue van Meerdanvlees.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Supertrots! Dank u!

- Hengelo
7
Prima
Uiteraard hen ik nog niet alles geproefd. Het pakket zag er goed verzorgd uit. Het was net op tijd , de koelelementen waren ontdooit. Een aardig briefje bij de ossenworst dat deze s‘morgens gemaakt was en zondag op kleur en smaak zou zijn . En inderdaad prima !
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor de update! Koelelementen horen min of meer ontdooid aan e komen, dat klopt wel. Ze moeten de kou immers afstaan aan de omgeving. Belangrijk is dat de inhoud van de doos binnen de wettelijke norm van 2-7 graden blijft.Onze oude reactie: Klopt als een bus. Kiyoh houdt geen rekening met onze handige kalender en gaat ervan uit dat iedereen alles de volgende dag in huis wil hebben. Wat met ons heerlijke vlees natuurlijk helemaal niet zo is soms. Goed bevallen allemaal?

- Almere
10
Top geregeld
Vandaag gekozen voor afhalen Alles lag klaar op de afgesproken dag De receptioniste handelde de bestelling zeer vriendelijk af
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!

- Hellendoorn
10
Top
Keurig verpakt,mooi op tijd. Heel blij mee!
Reactie bekijken
Onze reactie

Anders wij wel, met uw tien! Dank u!!

- Mijdrecht
9.2
3318 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10