Vanaf €70,- gratis verzending *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Zelf pasta maken

Zelf pasta maken

Bereidingswijze

Veel leuker dan kopen

Zelf pasta maken
Zelf pasta maken is leuk om te doen (vooral kinderen vinden het leuk werk), niet moeilijk en het resultaat is aanmerkelijk smakelijker dan verse pasta die in de winkel te koop is. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het ontbreken van allerlei conserveringsmiddelen en emulgatoren. Voor huisgemaakte pasta heeft u pastagriesmeel nodig, meel van harde graansoorten (Semola di grano duro, durummeel). Deze meelsoort is van graansoorten gemaakt die niet papperig worden in heet water en op deze manier het “al dente”-effect veroorzaken (al dente betekent “beetgaar” – pasta moet niet slapkoken). Nu heeft pastagriesmeel ook een nadeel: Het is, in pure vorm, ontzettend moeilijk te verwerken. Het deeg moet heel lang gekneed worden voor het elastisch genoeg is om te worden verwerkt tot pasta. Daarom nemen de meeste Italiaanse huisvrouwen een mengsel van gewone bloem en pastagries, meestal 1/1.

Stap voor stap

Zelf pasta maken

De bestanddelen

Eigengemaakte pasta wordt gemaakt van 100 gram meel per 1 ei. Reken uit hoeveel pasta u ongeveer nodig heeft en bereken dan hoeveel meel en eieren daarvoor nodig zijn. Pasta is in de betere families in Italië een voorgerecht en 100 gram (rauwe pasta) per persoon beschouwt men als afdoende. Voor 400 gram meel heeft u 4 eieren (middelgroot) nodig. Doe half bloem en half pastagriesmeel in een kom met een mespuntje zout en een vingerhoedje olijfolie. Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.

Zelf pasta maken

Kneden

Meng het deeg met de hand vanuit het midden en kneed het tot een elastische, gelijkmatige massa is ontstaan. Laat deze op een koele plek 30 minuten rusten met een schone theedoek er overheen. Uw eigengemaakte pasta is klaar!

Zelf pasta maken

Voor ravioli en lasagne

Bestrooi uw werkvlak met meel. Maak met een deegroller of pastamachientje zo dun mogelijke repen pasta. Deze kunt u vervolgens snijden, met de hand of het machientje, tot de juiste vorm.

Zelf pasta maken

Voor ravioli en andere gevulde pasta

Maak de onderste deeglaag vochtig met water water (met een penseeltje). Breng de vulling op gelijke afstanden aan op de deeglaag. Ongeveer de grootte van een grote knikker is voldoende.

Zelf pasta maken

Voor ravioli en andere gevulde pasta

Plaats nu een tweede deeglaag op de eerste. Bestrooi met wat meel. Druk voorzichtig de lucht tussen de twee lagen uit. Het is belankgrijk dat de twee lagen goed op elkaar plakken, anders wordt het bij het koken van de gevulde pasta een rommeltje.

Zelf pasta maken

Voor ravioli en andere gevulde pasta

Vervolgens snijdt u met een pastawieltje de pasta in de gewenste vorm.

Zelf pasta maken

Het snijden van pappardelle

Lintpasta, zoals tagliatelle, spaghetti alla chitarra, linguine en pappardelle kunt u soms met uw machientje snijden, soms is het met de hand net zo makkelijk. Neem pappardelle: Gewoon een grote lap pasta uitrollen met uw deegroller, in drieën vouwen (wel even een beetje meel ertussen strooien) en snijden op 1,5 à 2 centimer. Sugo di lepre (hazenragout) erbij, flesje rode Frascati, ogen dicht en u zit op een zonovergoten lenteterrasje in de Castelli Romani, de heuvels rond Rome.

Zelf pasta maken

Wat doen we met de snippers?

De snippers van de pasta weggooien! Cosa dite?! Non si butta niente! (hoe durft u? We gooien niets weg!) Nee, de snippers van uw eigen huis-tuin-en-keuken-pastaproductie hebben in Italië een naam: maltagliati (slecht afgesneden). Dat is de ideale pasta voor soepen, zoals

  • pasta e fagioli (dikke bonensoep)
  • pasta e patate (soep van aardappels en pasta)
  • pasta e ceci (soep van kikkererwten en pasta).

Ze kunnen ook in de minestrone, al wordt daar meestal geen pasta ingedaan. En ze mogen zeker niet in de minestrina, een dunne bouillon die meestal zieken en kinderen wordt voorgeschoteld. Daarin hoort een hele dunne pasta, meestal sliertjes, zoals spaghettini, (hele dunne spaghetti), vermicelli (niet te verwarren met wat wij van oudsher zo noemen) of capelli d’angelo (engelenhaar).

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht Barbecuerecept Basisrecept
Biefstuk grillen – THE MOVIE
Basisrecept
Korstdeeg
Basisrecept
Engelse custardsaus
Basisrecept Saus Frans Mediterraans Provençaals
Aïoli
Basisrecept
Ravigote
Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

8
GOEDE SERVICE
Alweer een mooie voorraad van alles wat vlees in de vriezer.
Reactie bekijken
Onze reactie

Klant naar ons hart! We hebben producten van hele hoge kwaliteit. Soms denken klanten daarom dat we duurder zijn en alleen maar bij bijzondere gelegenheden op tafel kunnen. Niets is minder waar! We komen met de prijs prima mee en, zeg nou zelf, waarom niet elke dag voor topkwaliteit kiezen? Bovendien - wie een "voorraadje" bestelt komt sowieso goedkoper uit met de bezorgkosten!

- Nijmegen
#organization Meerdanvlees.nl
10
Uitstekend
Lekker vlees en goede service
Reactie bekijken
Onze reactie

Heel fijn om te horen! Dank voor deze maximale score!

- Appingedam
#organization Meerdanvlees.nl
6
Goede kwaliteit
Goede kwaliteit, ik bestel hier vaker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! We horen graag van u hoe we van uw 6 een 10 kunnen maken!

- Sneek
#organization Meerdanvlees.nl
10
Zoals gewoonlijk : heerlijk vlees en goed verzorgd geleverd.
zie boven
Reactie bekijken
Onze reactie

Topscore! Dank u wel!!

- Utrecht
#organization Meerdanvlees.nl
10
Que experiencia tan agradable.
Het is feest wanneer ik een bestelling bij jullie plaats, een échte verheuging en blijdschap alleen bij het zien van een zorgvuldige, keurige en vooral hygiënische verpakking. Allemaal werk van personen die een goed oog voor details hebben, die precies weten wat de klant(en) van hem verwacht verwacht(en). SUPERRRRRRRRRRR. GOGOGOGOGO. Tremendo. Gracias. Y sigue p'alante.
Reactie bekijken
Onze reactie

Muchísimas gracias por su compra y su amable comentario! Haremos todo lo posible para mantener usted tan satisfecho!

- Oss
#organization Meerdanvlees.nl
10
Wat een genot
Mijn bestelling kwam op de dag die ik aangegeven had wat ik als erg prettig ervaren heb. Alles was netjes ingepakt in de doos met koolelementen en dan ook nog per portie verpakt dus kon het zo in de vriezer doen. En dan ook nog kwaliteit wat wil je nog meer ;)
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor deze tien! Tje, wat wil je nog meer....hmmm...nog vaker bestellen en nog vaker genieten van onze heerlijke producten?:)

- Oudenbosch
#organization Meerdanvlees.nl
10
Perfect
Het beste vlees wat ik ooit heb gehad.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Ontzettend bedankt!

- Almelo
#organization Meerdanvlees.nl
7
tevreden
een aantal producten waren niet gekoeld maar klaarblijkelijk bevroren verzonden. Bij aankomst was een deel half ontdooit.Kreeg direct een goede uitleg van de klantenservice n.a.v. bovenstaande.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw recensie! U had vragen over producten die niet diepgevroren zijn aangekomen. Met deze mail willen we graag uw twijfels wegnemen.De producten die bevroren bij ons vertrekken kunnen inderdaad onderweg geheel of gedeeltelijk ontdooien. Onze verpakking is gericht op het 48 uur lang behouden van een temperatuur die vergelijkbaar is met uw koelkast. Zo staat het ook op onze site vermeld: bij ieder product kunt u zien of het bevroren of gekoeld vertrekt, in de uitleg over onze werkwijze staat te lezen dat onze verpakkingen ingericht zijn om een koelkast na te bootsen (dus niet een diepvries). Dit is een bewuste keuze van ons bedrijf, die te maken heeft met het feit dat meer dan 90% van onze producten vers gekoeld worden geleverd. We hebben u via e-mail wat printscreentjes ter verduidelijking gestuurd.Meer informatie hierover kunt u vinden onder deze link: https://www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs/We hopen hiermee uw twijfels weggenomen te hebben.

- Nunspeet
#organization Meerdanvlees.nl
9.2
3119 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10
#organization Meerdanvlees.nl