Eenvoudig
Hebt u een kernthermometer?
Met een kernthermometer kunt u nauwkeurig de benodigde kerntemperatuur van uw gerechten meten. Dit is vooral bij erg dikke stukken vlees, zoals rollades, van belang. Een rollade zelf maken is leuk werk. Bovendien geeft het u de de mogelijkheid eens te kruiden zoals u dat lekker vindt, en niet zoals uw slager vindt dat het hoort.
We hebben natuurlijk ook kant-en-klare rollades. Klik hier om deze te bekijken.
Allerlei soorten vlees kunnen tot rollade worden gebonden. Voor het binden van rollade heeft u rolladetouw nodig. Tegenwoordig wordt ook vaak gewerkt met rolladenetten. Deze geven een iets minder stevige structuur aan de rollade, maar hebben wel het voordeel dat kleinere stukken vlees kunnen worden gebruikt voor de samenstelling ervan. In deze pagina gaan we dieper in op de oude ambacht van het rollade binden met touw.
In onderstaande afbeeldingen ziet u stap voor stap hoe u een hele rollade opbindt De truc is eigenlijk om de knoop onder de knie te krijgen. Bekijk daarvoor even dit filmpje:
Zorg voor een mooi stuk vlees. Doorregen vlees geeft het mooiste resultaat. U kunt kiezen voor een massief stuk, zoals een procureur (zie afbeelding) of een lang, plat stuk vlees zoals bijvoorbeeld een kalfs- of runderdeksel, dat u in vorm kunt rollen. Rollade kunnen ook bestaan uit vlees en een vulling, meestal van gehakt. Deze vulling brengt u aan op één kant van het vlees en daarna rolt u het vlees eromheen.
Ontvlies het vlees indien nodig, en verwijder overtollig vet. Mocht u een grote lap vlees hebben die u gaat rollen of vullen, is dit ook het moment om te denken aan het kruiden binnenin. Dit kan bijvoorbeeld met de inmiddels legendarische kruidenmix van meerdanvlees.
Het ene soort vlees is het andere niet. Ook de manier waarop u uw rollade gaat bereiden bepaalt hoelang de garing is. Kerntemperatuur speelt bovendien een belangrijke rol. Het is daarom moeilijk in een woord te zeggen hoelang uw rollade gebraden moet worden. Raadpleeg onze masterclass “Groot vlees bereiden in de oven” voor een indicatie (klik op de link).
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.