Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Zelf rollade binden

Zelf rollade binden

Bereidingswijze

Eenvoudig

Hebt u een kernthermometer?
Met een kernthermometer kunt u nauwkeurig de benodigde kerntemperatuur van uw gerechten meten. Dit is vooral bij erg dikke stukken vlees, zoals rollades, van belang. Een rollade zelf maken is leuk werk. Bovendien geeft het u de de mogelijkheid eens te kruiden zoals u dat lekker vindt, en niet zoals uw slager vindt dat het hoort.

We hebben natuurlijk ook kant-en-klare rollades. Klik hier om deze te bekijken.

Allerlei soorten vlees kunnen tot rollade worden gebonden. Voor het binden van rollade heeft u rolladetouw nodig. Tegenwoordig wordt ook vaak gewerkt met rolladenetten. Deze geven een iets minder stevige structuur aan de rollade, maar hebben wel het voordeel dat kleinere stukken vlees kunnen worden gebruikt voor de samenstelling ervan. In deze pagina gaan we dieper in op de oude ambacht van het rollade binden met touw.

In onderstaande afbeeldingen ziet u stap voor stap hoe u een hele rollade opbindt De truc is eigenlijk om de knoop onder de knie te krijgen. Bekijk daarvoor even dit filmpje:

Stap voor stap

Zelf rollade binden

Vleeskeuze

Zorg voor een mooi stuk vlees. Doorregen vlees geeft het mooiste resultaat. U kunt kiezen voor een massief stuk, zoals een procureur (zie afbeelding) of een lang, plat stuk vlees zoals bijvoorbeeld een kalfs- of runderdeksel, dat u in vorm kunt rollen. Rollade kunnen ook bestaan uit vlees en een vulling, meestal van gehakt. Deze vulling brengt u aan op één kant van het vlees en daarna rolt u het vlees eromheen.

Zelf rollade binden

Ontvliezen

Ontvlies het vlees indien nodig, en verwijder overtollig vet. Mocht u een grote lap vlees hebben die u gaat rollen of vullen, is dit ook het moment om te denken aan het kruiden binnenin. Dit kan bijvoorbeeld met de inmiddels legendarische kruidenmix van meerdanvlees.

Zelf rollade binden

Rolladetouw

Snij voldoende rolladetouw af en maak een eerste slag rondom de zijlijn van het vlees.

Zelf rollade binden

Uiteinden

Knoop de uiteinden aan één van de korte kanten aan elkaar.

Zelf rollade binden

Trekken

Trek het touw over de lange kant onder het vlees door.

Zelf rollade binden

Uitsteken

En laat het touw aan de korte kant uitsteken.

Zelf rollade binden

Lus

Haal het touw over de korte kant naar boven en draai een lus om twee of drie vingers heen.

Zelf rollade binden

Draaien

Houd de lus goed vast en draai het touw om het vlees heen.

Zelf rollade binden

Strak trekken

En onder het vlees door tot u weer terug bent bij de lus.Haal het touw door de lus. Trek het touw aan en laat nu de lus los. Houd het vlees stevig op de plaats en blijf trekken aan het touw tot het mooi strak zit.

Zelf rollade binden

Tweede baan

Zorg ervoor dat het touw in het midden van de rollade zit en begin een tweede baan.

Zelf rollade binden

Volgende baan

Draai opnieuw een baan om het vlees heen en onder het vlees door en ga zo door tot de hele rollade klaar is.

Zelf rollade binden

Touw vastzetten

Helemaal op het einde zet u het touw vast door het door de allereerste lus te halen.

Zelf rollade binden

Uiteinden aan elkaar knopen

Knoop vervolgens de touweinden goed aan elkaar.

Verse kruiden

Al naar gelang uw recept kunt u nu aan de buitenkant van uw rollade nog wat verse kruiden aanbrengen, zoals bijvoorbeeld salie en rozemarijn, door ze simpelweg onder het touw te steken.

Garing

Het ene soort vlees is het andere niet. Ook de manier waarop u uw rollade gaat bereiden bepaalt hoelang de garing is. Kerntemperatuur speelt bovendien een belangrijke rol. Het is daarom moeilijk in een woord te zeggen hoelang uw rollade gebraden moet worden. Raadpleeg onze masterclass “Groot vlees bereiden in de oven” voor een indicatie (klik op de link).

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

10
Fantastisch goed verpakt geleverd
Bijzonder snelle levering mooi verpakt in piepschuim bak met 3 bevroren koel elementen Vlees ziet er heel verleidelijk uit Ik zeker terug komen bij meer dan vlees En.vooral omdat ze zoutarme rookworst leveren Wat hier in t westen niet te verkrijgen is Mijn complimenten voor de snelle service Mvg Nico v
Reactie bekijken
Onze reactie

Geen reactie gevonden.

- Wassenaar
10
Super vlees en super service
Ik ben echt heel blij met meerdanvlees! Super goed en lekker vlees en hele goede service.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien. Heel erg bedankt hoor!

- Amsterdam
8
Goed
Alles is lekker
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel!!!

- Breda
10
Kwaliteitsproducten voor een mooie prijs!
Goed vlees voor een goede prijs, snelle levering en alles mooi in aangegeven porties vacuüm verpakt, zodat het gelijk in de vriezer kan.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien! Dank u wel! Al nagedacht over de feestdagen? We hebben weer van alles in petto! Let op onze nieuwsbrieven! Inschrijven kan in onze webwinkel.

- Deventer
8
Goed en snel
X
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw hoge waardering!

- Soest
10
Lekker vlees en betaalbaar
Qua prijs vergelijkbaar met vlees uit de supermarkt maar dan voor topkwaliteit.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dat is nou eens een mooi compliment ! Heel hartelijk dank voor uw 10!

- Hengelo
9
Altijd een goede service en kwaliteit
Goed gekoeld mooie versproducten en super kwaliteit. Zeker voor onze gourmet avondjes
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel! Ach ja, gourmetten - heerlijk! Binnenkort komen die dagen weer wat vaker voor....Sinterklaasavond, Kerst, Nieuwjaar, allemaal leuk om samen te vieren rond een gourmetstel of teppanyaki!

- Gouda
10
smullen smullen, en nog 'ns smullen.........
Zoals altijd, hééééérlijk. Goed zacht en vooral lekker mals vlees. De carbonades groot, dik gesneden en lekkerrrrrr. Het is een en al genot. Zonder twijfel. Aanbevelen? Geen "JA", maar "zonder twijfel" aanbevelen.
Reactie bekijken
Onze reactie

Wederom heel hartelijk dank voor uw trouw, steun en enthousisame!

- Oss
9.2
3406 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10