Flexibele bezorgkosten *
Gekoeld verzonden
Vóór 12 uur besteld, vandaag verstuurd
Kies uw eigen bezorgdatum

Zelf rollade binden

Zelf rollade binden

Bereidingswijze

Eenvoudig

Hebt u een kernthermometer?
Met een kernthermometer kunt u nauwkeurig de benodigde kerntemperatuur van uw gerechten meten. Dit is vooral bij erg dikke stukken vlees, zoals rollades, van belang. Een rollade zelf maken is leuk werk. Bovendien geeft het u de de mogelijkheid eens te kruiden zoals u dat lekker vindt, en niet zoals uw slager vindt dat het hoort.

We hebben natuurlijk ook kant-en-klare rollades. Klik hier om deze te bekijken.

Allerlei soorten vlees kunnen tot rollade worden gebonden. Voor het binden van rollade heeft u rolladetouw nodig. Tegenwoordig wordt ook vaak gewerkt met rolladenetten. Deze geven een iets minder stevige structuur aan de rollade, maar hebben wel het voordeel dat kleinere stukken vlees kunnen worden gebruikt voor de samenstelling ervan. In deze pagina gaan we dieper in op de oude ambacht van het rollade binden met touw.

In onderstaande afbeeldingen ziet u stap voor stap hoe u een hele rollade opbindt De truc is eigenlijk om de knoop onder de knie te krijgen. Bekijk daarvoor even dit filmpje:

Stap voor stap

Zelf rollade binden

Vleeskeuze

Zorg voor een mooi stuk vlees. Doorregen vlees geeft het mooiste resultaat. U kunt kiezen voor een massief stuk, zoals een procureur (zie afbeelding) of een lang, plat stuk vlees zoals bijvoorbeeld een kalfs- of runderdeksel, dat u in vorm kunt rollen. Rollade kunnen ook bestaan uit vlees en een vulling, meestal van gehakt. Deze vulling brengt u aan op één kant van het vlees en daarna rolt u het vlees eromheen.

Zelf rollade binden

Ontvliezen

Ontvlies het vlees indien nodig, en verwijder overtollig vet. Mocht u een grote lap vlees hebben die u gaat rollen of vullen, is dit ook het moment om te denken aan het kruiden binnenin. Dit kan bijvoorbeeld met de inmiddels legendarische kruidenmix van meerdanvlees.

Zelf rollade binden

Rolladetouw

Snij voldoende rolladetouw af en maak een eerste slag rondom de zijlijn van het vlees.

Zelf rollade binden

Uiteinden

Knoop de uiteinden aan één van de korte kanten aan elkaar.

Zelf rollade binden

Trekken

Trek het touw over de lange kant onder het vlees door.

Zelf rollade binden

Uitsteken

En laat het touw aan de korte kant uitsteken.

Zelf rollade binden

Lus

Haal het touw over de korte kant naar boven en draai een lus om twee of drie vingers heen.

Zelf rollade binden

Draaien

Houd de lus goed vast en draai het touw om het vlees heen.

Zelf rollade binden

Strak trekken

En onder het vlees door tot u weer terug bent bij de lus.Haal het touw door de lus. Trek het touw aan en laat nu de lus los. Houd het vlees stevig op de plaats en blijf trekken aan het touw tot het mooi strak zit.

Zelf rollade binden

Tweede baan

Zorg ervoor dat het touw in het midden van de rollade zit en begin een tweede baan.

Zelf rollade binden

Volgende baan

Draai opnieuw een baan om het vlees heen en onder het vlees door en ga zo door tot de hele rollade klaar is.

Zelf rollade binden

Touw vastzetten

Helemaal op het einde zet u het touw vast door het door de allereerste lus te halen.

Zelf rollade binden

Uiteinden aan elkaar knopen

Knoop vervolgens de touweinden goed aan elkaar.

Verse kruiden

Al naar gelang uw recept kunt u nu aan de buitenkant van uw rollade nog wat verse kruiden aanbrengen, zoals bijvoorbeeld salie en rozemarijn, door ze simpelweg onder het touw te steken.

Garing

Het ene soort vlees is het andere niet. Ook de manier waarop u uw rollade gaat bereiden bepaalt hoelang de garing is. Kerntemperatuur speelt bovendien een belangrijke rol. Het is daarom moeilijk in een woord te zeggen hoelang uw rollade gebraden moet worden. Raadpleeg onze masterclass “Groot vlees bereiden in de oven” voor een indicatie (klik op de link).

Anderen bekeken ook

Omschrijving
Omschrijving

Het gemak van onze vleespakketten

Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.

Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!

 

Meer weten over onze pakketten? Klik hier!

Dit zeggen onze fans
op kiyoh Kiyoh

6
Kwaliteit was excellent porties kleiner gesneden dan besteld!
Ik zal niet nog een x bestellen omdat de stukken vlees veel kleiner gesneden waren als bestepd
Reactie bekijken
Onze reactie

Hartelijk dank voor uw recensie. We vermoeden dat u zich op de productpagina ergens heeft verkeken. Dit zijn de gegevens m.b.t. uw bestelling. Hierin ziet u de productnaam, de door u bestelde hoeveelheden en gewichten en de effectief ingewogen gewichten op het moment van verzending: Varkensoesters: per stuk verpakt, besteld gewicht 60g, hoeveelheid vier (samen 240g). Geleverd: 300 gram (dat is 60 gram meer dan u had besteld) Barbecue filet mignon per stuk verpakt, besteld gewicht 120g, hoeveelheid drie (samen 360g). Geleverd: 380 gram (dat is 20 gram meer dan u had besteld) In totaal heeft u dus 600g vlees besteld en 680 gekregen. We hopen dat we u hiermee gerust gesteld hebben.

- Nijmegen
10
Yummy in my tummy
Heerlijk vers vlees, zorgvuldig verpakt en enorm lekker van smaak! Ook subtiel maar goed gekruid, niet te pittig, te zout oid.
Reactie bekijken
Onze reactie

En weer een tien! Dank u wel hoor!

- Achterhoek
10
prima, goed verpakt en koel bezorgd
prima, goed verpakt en koel bezorgd
Reactie bekijken
Onze reactie

We zijn heel blij met uw maximale score. Dank u hartelijk!

- Maasland
10
Geweldig goed.
Het vlees is in één woord geweldig. Mooi gesneden en super van smaak en kwaliteit. Keurig verpakt en supergoed verzonden. Jullie leveringen zijn altijd prima.
Reactie bekijken
Onze reactie

Een tien!! Dank u wel!

- Zaandam
9
Beter dan verwacht
Eerste keer bestelling geplaatst, omdat het vers vlees was toch huiverig voor behoud kwaliteit. Maar perfecte verpakking met koelelementen. Kwaliteit van vlees was perfect, we gaan zeker weer bestellen. Hoe sturen we de koelelementen terug?? Kees Colson.
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank voor uw vriendelijke woorden, en goed om te horen dat u vaker gaat bestellen. Alles dat u dient te weten over duurzaamheid en retour van koelelementen kunt u hier vinden: https://www.meerdanvlees.nl/wp-content/uploads/2021/02/Flyer-A5-over-diepvries-2-versie-2-achterkant-2018.pdf

- Boelenslaan
10
Perfect
De bestelling die ik heb geplaatst werd snel geleverd. Netjes verpakt in een koelbox met elementen. Het was mijn 2e bestelling natriumarm vlees.De 1ste bestelling was goed bevallen. Het vlees is erg lekker.
Reactie bekijken
Onze reactie

Weer een tien!! Dank u wel!

- Eindhoven
9
Was zeer goed doe het wel weet
Was goed verpakt en was heerlijk jammerdat bakleverwors maar een kleine tijd js
Reactie bekijken
Onze reactie

Dank u wel voor uw mooie cijfer. Tja, bakleverworst is een seizoensproduct. Echte winterkost:)

- Heerenveen
8
Het bestelde zag er goed uit.
De waren zaten verpakt in een koelbox met koelelementen, maar de spullen waren niet bevroren. Wel nog koud. POSTNL doet er 24 uur over om te bezorgen De volgende bestelling haal ik denk zelf op.
Reactie bekijken
Onze reactie

Beste Frans, Hartelijk dank voor je melding. 95% van onze producten wordt koel vers - NIET INGEVROREN DUS - verzonden. We zien je graag bij ons op de zaak maar daarom hoef je niet te komen. Het sterke punt van meerdanvlees is juist dat we nauwelijks met diepvriesproducten werken. Dan kun je er thuis nog alle kanten mee op! Onze koelboxen gedragen zich als je koelkast thuis. 48 lang kunnen onze koelboxen de producten net zo koel houden alsof ze bij jou in de koelkast liggen. Meer weten over diepvries? Kijkdan op onze pagina met veelgestelde vragen: www.meerdanvlees.nl/klantenservice/faqs

- Arnhem
9.2
3534 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.2/10