Stap eens af van de standaard combinaties!
Een lekkere, frisse salade die snel klaar is en nog gezond ook. Stap eens af van de standaard combinaties en probeer deze eens uit: een zachte, romige smaak, met hier en daar een frisse toon, écht iets voor een lunchje buiten op het terras.
Koriander of basilicum?
Deze salade begint, qua smaaksamenstelling, erg op een “insalata Caprese” te lijken. De hoofd- bestanddelen daarvan zijn tomaat, mozzarella en basilicum. Kaas met koriander zie je vaker terugkomen in de keukens van Griekenland, Turkije en de Arabische wereld, maar dan weer in combinatie met bijvoorbeeld feta (Griekenland), brynza (Bulgarije) of peynir (Turkije, India). Dit keer gaan we de uitdaging aan om deze twee werelden met elkaar te verbinden.
Voorbereiding:
Was de tomaten en droog ze af. Snij ze in dikke plakken en vervolgens in reepjes. Snij de mozzarella in blokjes. Was de koriander en laat goed uitlekken.
Bereiding:
Voeg alles bij elkaar, behalve de koriander, in een ruime kom. Begiet met olijfolie en breng op smaak met zout. Doe op borden en laat de korianderblaadjes er overheen dwarrelen. Klaar!
Serveertip:
Serveer met bruin, geroosterd brood en zet de olijfolie op tafel.
Wijntip:
Een frisse witte Italiaanse wijn.
Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant
Wilt u dagelijks genieten van een vers, gezond en vooral verantwoord stukje vlees? U wilt vlees dat met respect voor dieren geproduceerd is en geen onnodige toevoegingen, zoals e-nummers en zout, bevat.
Maar u heeft misschien niet altijd tijd om bij de slager op de hoek slager inkopen te doen. Zou het dan niet superhandig zijn als dat verantwoorde stukje vlees gewoon bij u wordt thuisbezorgd? Kies voor nog meer gemak voor een vleespakket. Dan krijgt u van alles wat en heeft voor een hele tijd prima vlees in huis, zonder rompslomp!
Geen reactie gevonden.