Recept van Yvonne - Pasta met crème van groene asperges

Pasta alla crema di asparagi - Pastagerecht - 4 personen

Pasta met crème van groene asperges

Een lekker en delicaat gerecht uit de Italiaanse keuken. Van dit recept zijn verschillende varianten! Kijk ook naar ons recept voor linguine met crème groene asperges. U kunt ook experimenteren met andere pastasoorten.

Ingrediënten

400 gram Pipe rigate
300 gram Groene asperge
250 ml Brodo vegetale (klik voor recept)
2 tn. Knoflook
50 ml Room
naar behoeven Zout en peper
naar behoeven Olijfolie

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Staafmixer
Vergiet

Stap voor stap

Maak een groentenbouillon (brodo vegetale) zoals in dit recept aangegeven. Was de asperges. Snij 3cm van de punten af en leg deze apart. Schraap het hardere gedeelte van de schil van de stelen met een aardappelschilmesje. Snij de stelen in stukjes van ½ cm.

Bereiding:

Breng de groentenbouillon aan de kook. Zet ondertussen in een koekenpan de knoflook aan met wat olie. Verwijder de knoflook wanneer deze begint te kleuren en voeg de asperges, een snufje zout en wat peper toe. Schep regelmatig om en laat even bakken. Blus af met een stevige pollepel van de hete bouillon. Sluit af met een deksel en laat 10 minuten zacht stoven. Kook ondertussen de pasta in ruim, zout water. Als de asperges te droog worden kunt u nog wat bouillon toevoegen. Haal vervolgens voorzichtig de aspergepunten uit de pan en leg ze weer apart. U moet ongeveer 4 eetlepels groentenbouillon en de aspergerondjes over hebben. Heeft u teveel bouillon, verhoog de warmtebron en blijf indampen. Te weinig? Voeg bouillon toe. Pureer de aspergerondjes en de bouillon met een staafmixer tot een gladde puree. Verwarm de room en voeg deze toe aan de puree. Giet de pasta af en vermeng het met de puree. Klaar!

Serveertip

Pasta met crème van groene asperges

Serveer met de aspergepunten bovenop.

Wijntip

Pasta met crème van groene asperges

Een lichte witte wijn, een hele jonge rode uit Lazio of deze guitige rosé, een Capalbio rosato Doс uit Toscane.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant