Recept van Yvonne - Panna cotta met passievrucht

Leuk voor Valentijnsdag! - Nagerecht - 6 personen

Panna cotta met passievrucht

Een uitstekend idee voor Valentijnsdag: Panna cotta, het inmiddels wereldberoemde Italiaanse dessert dat eigenlijk niets meer betekent dan "gekookte room", geserveerd met een vrucht die in zijn naam datgene draagt waar Italianen nou net om bekend staan: Passie! Een betere manier om je liefde uit te drukken is moeilijk te vinden!

Ingrediënten

Voor de panna cotta:

250 ml Room
25 gram Suiker
1 blaadje Gelatine
1 stokje Vanille

Voor de saus:

100 ml Sinaasappelsap
3 stuk Passievrucht
10 gram Suiker
5 gram Maïzena
50 ml Water

Stap voor stap

Passievrucht

De passievrucht of maracuja is afkomstig van de passiebloem. Het is erg  populair als smaakmaker in sap en sauzen.  Het sap bevat veel vitamine C. De passiebloem dankt naar verluidt zijn naam aan missionarissen die door Zuid-Amerika trokken. Zij vonden dat de verschillende delen van de bloem deden denken aan symbolen van de pijniging en kruisiging (passie) van Christus. Dat krijg je als je te lang van huis bent...

Panna cotta

Leg het gelatineblaadje in koud water om het zacht te laten worden. Breng de slagroom aan de kook met de suiker en de overlangs opengespleten vanillestok. Zodra de room kookt dooft u het vuur. 2 minuten laten afkoelen. Nu het gelatineblaadje uitknijpen en al roerende toevoegen aan de room. De room over 6 vormpjes verdelen (mooie glaasjes bijvoorbeeld) en 2 uur in de koelkast laten afkoelen.

Coulis van passievrucht

Snij de passievruchten doormidden en haal de inhoud eruit. Doe de inhoud van de vruchten met het sinaasappelsap in een pannetje en breng aan de kook. Vermeng de maïzena met het water en giet het onder voortdurend roeren langzaam op de warme vruchtenmassa. Breng opnieuw aan de kook. Zeef en laat afkoelen tot lauwwarm. Giet dan op de panna cotta en laat koud worden in de koelkast.

Vegetarisch Dit recept is vegetarisch of heeft een vegetarische variant