Recept van Mats - Onion rings

Amerikaans vingervoedsel - Snack - 4 personen

Onion rings

Onion rings (uienringen) zijn een populair fastfoodartikel in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië en sommige delen van Azië. Ze horen te bestaan uit uiringen, ondergedompeld in beslag (en soms paneermeel) en vervolgens gefrituurd. Inmiddels bestaat in de industrie ook een versie op basis van uienpasta. De precieze oorsprong van de onion ring is onbekend. Het eerste gepubliceerde recept stamt uit 1933 (The New York Times). 

Ingrediënten

2 Grote uien
1 el. Olie
100 gram Bloem
1 Ei
1 Eierdooier
150 ml Melk

Benodigdheden

Wat Hoeveel
Friteuse

Stap voor stap

Voorbereiding:

Verwarm de friteuse op 180° C. Zeef de bloem in een kom. Voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje in het midden. Doe daar de eierdooiers en de olie in. Meng in de mengkom van uw keukenmachine en voeg geleidelijk de melk toe tot een glad geheel ontstaat. Klop nu stevig op. Laat 30 minuten rusten op een koele plaats. Snij de uien in ringen van ongeveer een centimeter breed. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het deeg.

Bereiding:

Haal de ringen door het beslag en frituur ze (ongeveer 3-4 minuten) tot ze goudbruin zijn. Serveer direct. Klaar!